Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

ΜΕ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΡΗ…

Δεν είναι, καν, δυνατή η οποιαδήποτε σύγκριση, μεταξύ Παπανδρέου και Καραμανλή σ΄ ό, τι αφορά την παρουσία και την λειτουργία τους στα πλαίσια των Συνόδων κορυφής της Ε.Ε, καθώς τα μεγέθη είναι, πολύ, άνισα…
Ο Γιώργος, από την πρώτη στιγμή, έδωσε το στίγμα του, αυτό του πολιτικού με ιδέες, με επεξεργασμένες προτάσεις και με το …θράσος του πρωτάρη, τις έθεσε και τις πάλεψε. Τα ταξίδια του στις Βρυξέλλες κι όπου αλλού γίνονται οι σύνοδοι, δεν θάχουν, απ΄ ό, τι φάνηκε, να κάνουν με τίποτα με την πεπατημένη, δηλαδή, με την αποκλειστική επιδίωξη της απόλαυσης των φαγητών των δείπνων, καθώς και με το …περιδρόμιασμα, στα ελληνικά ταβερνάκια της Ευρώπης…
>>>>Διαβάστε περισσότερα...

Τουλάχιστον τρία, μεγάλα, ζητήματα, έθιξε ο έλληνας πρωθυπουργός, στην πρώτη του, κιόλας, Σύνοδο κορυφής την εβδομάδα που πέρασε, ζητήματα, που δεν αφορούν, μόνο, την Ελλάδα, αλλά και όλες τις υπόλοιπες χώρες – μέλη.
- Η εφαρμογή ενός χρονοδιαγράμματος για την ένταξη των χωρών της δυτικής Βαλκανικής, στην Ε.Ε. μέχρι το 2014, είναι το πρώτο ζήτημα, το οποίο έχει και το περισσότερο ελληνικό ενδιαφέρον, καθώς συμπεριλαμβάνει και την ένταξη της Π.Γ.Δ.Μ., φυσικά με την προϋπόθεση της επίλυσης του προβλήματος με την ονομασία αυτής της χώρας.
- Η επεξεργασία μιας νέας στρατηγικής ανάπτυξης, με άμεσο στόχο την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, είναι το δεύτερο θέμα, που έθεσε ο κ. Παπανδρέου, το οποίο είχε επεξεργαστεί, σε συνεργασία με τον Γκόρντον Μπράουν και υπήρξε μια πρόταση που έγινε αποδεκτή, προκειμένου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να το εξετάσει και να το βάλει στην ατζέντα των θεμάτων, της Συνόδου κορυφής του ερχόμενου Δεκεμβρίου.
- Το τρίτο ζήτημα. που τέθηκε στο τραπέζι των συζητήσεων στη Σύνοδο ήταν αυτό της ανάγκης για μια πολιτική, η οποία θα συνδυάζει την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης με την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, μέσω της προώθησης της πράσινης ανάπτυξης. Όπως ο Γ. Παπανδρέου είπε στην συνέντευξή του, σ΄ αυτό το ζήτημα κατέθεσε και συγκεκριμένες προτάσεις οι οποίες έτυχαν της υποστήριξης και άλλων ηγετών, καθώς και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το Συμβούλιο αποδέχτηκε την εισήγηση και αποφάσισε να ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εξετάσει όλες τις καινοτόμες μεθόδους χρηματοδότησης, στις οποίες αναφέρθηκε ο έλληνας πρωθυπουργός.

Εκτός των παραπάνω ο κ. Παπανδρέου ασχολήθηκε και με το μεγάλο θέμα της λαθρομετανάστευσης, για το οποίο η αρμόδια Επιτροπεία είχε ετοιμάσει ένα κείμενο με επισημάνσεις, εκτιμήσεις και προτάσεις και στο οποίο κείμενο υπήρξαν παρεμβάσεις από ελληνικής πλευράς, οι οποίες και υιοθετήθηκαν από τους συντάκτες.
Φυσικό, τέλος, ήταν, ο έλληνας πρωθυπουργός να αφιερώσει αρκετό από τον χρόνο του και σε επαφές για το ζήτημα της ελληνικής Οικονομίας, τόσο με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όσο και με τους εκπροσώπους άλλων φορέων, όπως η ΕΚΤ και το Eurogroug, στην ενίσχυση της προσπάθειας που γίνεται για να δοθεί στη χώρα μας περισσότερος χρόνος για την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος με τα ελλείμματα.

Μπροστά σ΄ αυτή την άκρως ικανοποιητική και απόλυτα ελπιδοφόρα, πρώτη συμμετοχή του νέου έλληνα πρωθυπουργού, στα ευρωπαϊκά δρώμενα, είναι πραγματικά εξοργιστική η στάση και η συμπεριφορά των κομμάτων της …αριστερής αντιπολίτευσης, τα οποία βρήκαν την ευκαιρία να επαναλάβουν τις στείρες και τσιτάτες εκτιμήσεις τους.
Και, βέβαια, από τους παρωπιδάτους του Περισσού, δεν θα περίμενε κανείς και κάτι το διαφορετικό, από τους μοδάτους όμως του ΣΥΡΙΖΑ, αναμένονταν κάτι πιο σοβαρό και πιο ουσιαστικό, πέρα από τους μικρόψυχους και πικρόχολους αφορισμούς του τύπου «άχρωμη και παθητική η ελληνική παρουσία στη σύνοδο της Ε.Ε.»…
Η γραφικότητα, όταν επαναλαμβάνεται μονότονα, δεν διαφέρει και πολύ από τη γελοιότητα !...

Δεν υπάρχουν σχόλια: