Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

ΗΤΑΝ ΣΤΡΑΒΟ ΤΟ ΚΛΙΜΑ...

Σε αυξήσεις τιμών αντί για μειώσεις οδηγεί το «πλαφόν» που επέβαλε η κυβέρνηση στα βενζινάδικα οκτώ νομών της χώρας.
Οι ανώτατες τιμές πώλησης που ανακοίνωσαν τα συναρμόδια υπουργεία Περιβάλλοντος Ενέργειας Κλιματικής Αλλαγής είναι υψηλότερες, ακόμη και 3,7 λεπτά το λίτρο, από αυτές που πωλούν τα βενζινάδικα.
Το... «πλαφόν» που επέβαλε η κυβέρνηση θα ισχύσει από τις 24 Μαρτίου βάση μαθηματικού τύπου αλλά ωθεί τα καύσιμα τουλάχιστον στην πρώτη περίοδο εφαρμογής του σε ακριβότερα επίπεδα... Θα έχει διάρκεια μέχρι τις 11 Απριλίου και θα αλλάζει κάθε Κυριακή.
Συγκεκριμένα, τα δύο συναρμόδια υπουργεία υιοθετώντας πλήρως τη γνωμοδότηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας ανακοίνωσαν την επιβολή ανώτατης τιμής πώλησης καταναλωτή στους νομούς Δωδεκανήσου, Ηρακλείου, Χανίων Ρεθύμνης, Λασιθίου, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας και Φωκίδας.

Οι τιμές – λέει – διαμορφώνονται με μαθηματικό τύπο, ο οποίος λαμβάνει υπόψη το μέσο όρο των τιμών διυλιστηρίου των τελευταίων τεσσάρων ημερών καθώς και τα εύλογα περιθώρια κέρδους εταιριών εμπορίας και βενζινάδικων που ίσχυαν τον Ιανουάριο. Πριν δηλαδή να αυξηθούν οι Ειδικοί Φόροι Κατανάλωσης και οι συντελεστές ΦΠΑ.
>>>Διαβάστε τη συνέχεια...

Μ΄αυτά και μ΄αυτά, όμως, παρουσιάζεται το φαινόμενο, οι τιμές που καθορίστηκαν, ως ανώτερες, να είναι 3 – 3,7 €, πάνω από εκείνες που ίσχυαν, μέχρι χθες. ΄Ετσι, τίποτα δεν αποκλείει και δεν περιορίζει, κανέναν, να πάει στο πλαφόν τις τιμές και με τη βούλα της …νομιμότητας !

΄Αλλου είδους αντιμετώπιση χρειάζεται το ζήτημα, που τείνει να εξελιχθεί στο Νο 1 πρόβλημα του καταναλωτή κι αλλοιώς πρέπει να τεθεί το "πλαφόν". Απ΄ ό, τι φαίνεται – σ΄ αυτό τουλάχιστον – έχουν δίκιο οι βενζινοπώλες που φωνάζουν, απαιτώντας έλεγχο τιμών στα διϋλιστήρια.

Πρόκειται για περίπτωση, που πάει γάντι με την παροιμία, «ήταν στραβό το κλίμα, τόφαγε κι ο γάϊδαρος…»!...


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΜΟΙΤΗ ΧΩΡΑ. ΠΟΣΟ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΠΑΣΩ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.ΕΤΣΙ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΜΕΣΑ ΜΟΥ...ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ,ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΟΥΣ ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ!!