Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

ΗΡΘΕ ΚΑΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥΣ !

«Καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια», μας λέει η αδιάψευστη λαϊκή σοφία και οι χαιρέκακοι των Financial Times, που τόσο …ξέδωσαν με τα λιβελογραφήματά τους κατά της Ελλάδας, ήρθε η ώρα να καταπιούν τη χολή τους.
Οι κερδοσκόποι έβαλαν στο στόχαστρο την αγγλική στερλίνα και την κτυπούν αλύπητα, οδηγώντας την σε νέα χαμηλά επίπεδα έναντι του δολαρίου !
΄Ετσι οι «έγκυροι» δημοσιολόγοι των FT, είναι υποχρεωμένοι, πλέον, ν΄ αφήσουν την Ελλάδα και ν΄ ασχοληθούν με τα χάλια του δικού τους νομίσματος και της δικής τους οικονομίας, πράγμα , που, αναγκαστικά, άρχισαν να κάνουν.

΄Όπως γράφουν, λοιπόν, η στερλίνα υποχώρησε σε χαμηλό 10 μηνών κάτω από τα 1,50 δολάρια, καθώς αποκαλύφθηκαν μεγέθη που έδειξαν ότι οι κερδοσκόποι έχουν χτίσει θέσεις – ρεκόρ εναντίον του βρετανικού νομίσματος ενώ παράλληλα αυξάνονται οι ανησυχίες για το έλλειμμα ρεκόρ του βρετανικού προϋπολογισμού.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, η στερλίνα διολίσθησε 1,2% στο χαμηλό των 1,4976 δολ. που είναι τα χαμηλότερα επίπεδα από τις 8 Μαΐου και υποχώρησε 1% στις 0,9073 στερλίνες ανά ευρώ. Η τιμή της στερλίνας έναντι του χρυσού ανήλθε σε ιστορικό υψηλό πάνω από τις 738 στερλίνες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: