Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ : Ο ΛΑΚΚΟΣ ΣΤΗ ΦΑΒΑ !

Ο ελληνικός λαός άκουσε εμβρόντητος τους κοινωνικά ...ευαίσθητους αγωνιστές, τύπου Τσίπρα, π.χ. και τους εκ των παραθύρων ειδήμονες, τύπου Πρετεντέρη, να καταγγέλλουν την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για αναισθησία και ανηθικότητα !
΄Ολοι, σχεδόν, οι πολίτες αναρωτήθηκαν, κατάπληκτοι : «…Μα είναι δυνατόν, το ΠΑΣΟΚ να βάλει φόρο στις αποζημιώσεις των απολυμένων ?...».

Λογική και εύλογη απορία, καθώς, έτσι όπως οι …ευαίσθητοι, πλασάρισαν το θέμα και στη Βουλή και στην TV, ο κόσμος έμεινε με την εντύπωση πως η φορολόγηση των αποζημιώσεων, πρωτοκαθιερώνεται τώρα, επί ΠΑΣΟΚ και Γ. Παπανδρέου.
Κανένας, ούτε ο Τσίπρας, ούτε ο Πρετεντέρης, δεν διευκρίνισαν, πως ήδη, από πολλού, υπάρχει φορολόγηση των αποζημιώσεων με αφορολόγητο τις 20.000 €.
Δυστυχώς, στο «κανένας», περιλαμβάνονται και οι της κυβέρνησης, αρμόδιοι, παραρμόδιοι και λοιποί, οι οποίοι κοιμήθηκαν τον ύπνο του δικαίου, όσο οι άλλοι δημιουργούσαν κλίμα. Ούτε μια ανακοίνωση, ούτε μια λέξη, ούτε στη Βουλή, ούτε στην TV !...
>>>Διαβάστε τη συνέχεια...

Και για να πούμε τα πράγματα με τ΄ όνομά τους, ο καυγάς, μπορεί να εμφανίζεται, πως γίνεται για τους άτυχους εργαζόμενους, που απολύονται από τα αφεντικά τους, στην πραγματικότητα, όμως, αλλού είναι το ζήτημα.
Οι απλοί εργαζόμενοι και ν΄ απολυθούν, δεν λαμβάνουν παρά ελάχιστες αποζημιώσεις, κάποιων εκατοντάδων, άντε μερικών χιλιάδων Ευρώ, οπότε, ως εντασσόμενοι στο αφορολόγητο, των 20.000, πριν, των 60.000 €, τώρα, δεν πληρώνουν φόρο.
Υπάρχουν, όμως, κάποιες κατηγορίες «εργαζόμενων», όπως τα golden boys, οι μεγαλοδημοσιογράφοι, οι managers κ.ο.κ. οι οποίοι υπογράφοντας συμβόλαια με παχυλές αμοιβές, λαμβάνουν άμα την αποχώρησή τους, τεράστια ποσά, ως αποζημιώσεις ! Να ποιος είναι, λοιπόν, ο λάκκος στη φάβα και ποιους εκφράζουν και υπερασπίζονται οι ευαίσθητοι κοινωνικοί αγωνιστές, τύπου Τσίπρα, Πρετεντέρη κ.α.

2 σχόλια:

ΦΡΕΣΚΟ ΠΡΑΜΑ είπε...

ΚΑΤ ΑΡΧΗΝ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 60.000 ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΙΝ ΤΩΝ 20.000.
ΑΛΛΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΕΚΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10 ΧΡΟΝΙΑ. ΣΥΝΕΠΩΣ ΟΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΑΝ ΔΙΚΑΙΟΘΕΙΣ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΑΙΣΘΗΤΑ ΛΟΓΩ ΤΟΚΩΝ.
ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ GOLDEN BOYS ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΙΔΙΑ ΠΕΙΡΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΛΕΩ ΟΤΙ ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.
ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΠΡΙΝ ΤΟ 60 ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ 20 ΑΛΛΑ ΘΑ ΗΤΑΝ, ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΕΝΑΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΔΙΕΚΔΗΚΕΙ ΜΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ, ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ.
ΕΤΣΙ ΘΑ ΞΕΧΩΡΙΖΑΝ ΚΑΙ ΤΑ GOLDEN BOYS ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΛΑΜΒΑΝΕΙΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΤΛ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΠΗΡΑ ΤΟ ΧΑΡΤΑΚΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΗΣΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ...ΕΝΟΙΩΣΑ ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΜΕΓΑΛΕ ΦΤΙΑΧΤΗΚΑ ΚΑΘΑΡΑ ΣΤΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ 29.0000-ΠΕΡΙΠΟΥ 4000 ΠΟΥ ΜΟΥ ΠΗΡΑΝ ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΕΜΕΙΝΑΝ 25000 ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΕ ΤΙ ΝΟΙΩΘΩ...ΟΡΓΑΣΜΟ...ΤΙ ΘΑ ΜΟΥ ΠΑΡΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΕΤΣΙ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΩ ΛΙΓΟ ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙΣ?