Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ, ΤΩΡΑ, ΡΕ ΠΑΡΛΑΠΙΠΕΣ ?...

Το ονομαζόμενο Κουαρτέτο αποτελείται από εκπροσώπους των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης και των Ηνωμένων Εθνών κι έχει αναλάβει το διεθνή μεσολαβητικό ρόλο για τη Μέση Ανατολή.
Χθες, από τις Βρυξέλλες, η Επιτροπή αυτή κάλεσε, επισήμως, τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους να ξεκινήσουν άμεσες συνομιλίες στις 2 Σεπτεμβρίου στην Ουάσιγκτον. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε, εκτιμάται πως οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις είναι δυνατόν να ολοκληρωθούν μέσα σε ένα χρόνο και κάλεσε όλες τις πλευρές να αποφύγουν "προκλητικές ενέργειες" και τυχόν "εμπρηστικές δηλώσεις".
Εκτός από τους άμεσα εμπλεκόμενους, Ισραηλινούς και Παλαιστινίους, στις διαπραγματεύσεις θα συμμετάσχουν ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα και ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός και ο εκπρόσωπος της Παλαιστινιακής Αρχής χαιρέτισαν την πρόταση του Κουαρτέτου για την έναρξη των άμεσων συνομιλιών.
Ο Νετανιάχου ανακοίνωσε, πως θα προσέλθει στις συνομιλίες "με την αληθινή επιθυμία να καταλήξει σε ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ των δύο λαών, η οποία θα προστατεύει θα συμφέροντα του Ισραήλ όσον αφορά την εθνική ασφάλειά του".
«Η δήλωση στο όνομα των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ρωσίας και των Ηνωμένων Εθνών, περιέχει τα στοιχεία που απαιτούνται για μια ειρηνευτική συμφωνία»,
δήλωσε από τη μεριά του ο επικεφαλής των Παλαιστίνιων διαπραγματευτών, Σάεμπ Ερεκάτ.

Μετά από δύο χρόνια, περίπου, το Μεσανατολικό ξεπαγώνει, καθώς Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι συμφώνησαν να καθίσουν ξανά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, προσπαθώντας να βρουν λύση στο μεγάλο πρόβλημα. Στόχος των συνομιλιών, βέβαια, η ύπαρξη δύο κρατών που θα συνυπάρχουν ειρηνικά.

Για να υπάρξει αυτή η θετική εξέλιξη δούλεψαν πολλοί, σ΄ Ευρώπη κι Αμερική, μεταξύ τους και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Γ. Παπανδρέου, ο οποίος μέσα στο καλοκαίρι συζήτησε με όλους τους εμπλεκόμενους, στη Μέση Ανατολή και την Αθήνα, προκειμένου να υπάρξει η απαραίτητη προσέγγιση.
>>>Διαβάστε τη συνέχεια...

Εκμεταλλευόμενος το κύρος του και τις καλές του σχέσεις με όλες τις πλευρές, ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, έφερε σε πέρας μία ακόμα κρίσιμη αποστολή και συνετέλεσε καθοριστικά στην επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

Πρόκειται για γεγονός κι εξέλιξη που δίνει αποστομωτική απάντηση στις ανεκδιήγητες κατηγορίες, που σειρά κάφρων δημοσιολόγων, απηύθυναν προς τον Γ. Παπανδρέου, δημοσιεύοντας πλήθος αστήρικτων και γελοίων απόψεων, σχετικά με τις επαφές που έκανε με τον ισραηλινό πρωθυπουργό.

Να καταλάβανε, τώρα, όλοι αυτοί οι «νυχτωμένοι μακριά» παρλαπίπες, τι ακριβώς έγινε και τι ακριβώς έκανε, τρεις μήνες τώρα, ο έλληνας πρωθυπουργός, ταυτόχρονα και παράλληλα μ΄ όλες τις άλλες δύσκολες ασχολίες του ;

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τόσο το φασιστομάνι, όσο και οι μυαλοφυγόδικοι "προοδευτικοί" έχουν πάρει εργολαβικά τη ρίψη χολής κατά του Γ. Παπανδρέου. Το ρεζίλεμά τους έρχεται, κάθε τόσο και αναμένεται ολοκληρωτικό οσοσνούπω με την λαϊκή ψήφο !

banel είπε...

Λογοπλόκε, μη κουράζεσαι ν΄ ασχολείσαι με χαχόλους που βρήκαν τη blogσφαιρα για να εκτονώσουν τα ψυχοπαθητικά τους.

Φιλιώ είπε...

Ο ΓΑΠ είναι ένας ηγέτης διεθνούς διαμετρήματος. Πέρα από την εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας και της κοινωνίας, θα συμβάλλει με τις ιδέες και τις πρωτοβουλίες του, στην αντιμετώπιση και μεγάλων παγκόσμιων προβλημάτων !

Ανώνυμος είπε...

Όταν ο Σταύρος Λυγερός γράφει αυτά που γράφει στην Καθημερινή, τι θέλουν τα ενεγκέφαλα τσουτσέκια να σκούζουν ;

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=6kNpl2KpAM8&feature=related

Vancouver είπε...

O Papandreou exei poli kyros sto ekswteriko kai theoreitai igetis protou megethous. H Ellada ksanavriskei tin aigli tis !

Ανώνυμος είπε...

Για το σχολιο σας αυτο θα ηθελα να ρωτησω,πηρατε αδεια απο το "sibilla"?...:-))

Ανώνυμος είπε...

se parakalo logoploke grapse kai mia apantisi gia tis 35 meres diakopon tou papandreou apo ton parlapipa alafouzou meso tis parlapipas dimosiografou tou gia to paralirima tous!
oti grafeis to anebazo sto fb !!
maria

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

Αυτό που ζητάς υπάρχει στο Αντι-Κρόγιας κι είναι πολύ καλό.(Αλήθειες Αλα-Φούζικες http://antikrogias.blogspot.com/2010/08/blog-post_8418.html