Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

ΤΑ ...ΣΑ, ΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑ …ΜΑΣΑ !...

Ο εκπρόσωπος των βιομηχάνων, ο πολύς Δασκαλόπουλος, την έχει βρει άνετος και έξυπνος, μ΄ όλα αυτά που γίνονται και δεν χάνει ευκαιρία να το παίζει ειδήμων και αυθεντία.
Περίπου, ο τύπος αυτός, έχει μια επίκριση για όλους (εκτός από το συνάφι του και τον εαυτό του), έχει μια εξήγηση για κάθε εξέλιξη που υπήρξε, (εκτός από τη λειτουργία και τη συμπεριφορά της φάρας του) κι έχει μια πρόταση διεξόδου από τη κρίση και τα προβλήματα (μοναδική και – ασυζήτητα – σωστή…).

Το «πονηρός ο βλάχος» θέλει παραλ-λαγή στην περίπτωσή του, μάλλον προς το «πονηρός ο χαραμοφάης», μιας και ο Πρόεδρος των Προέδρων νομίζει πως οι συγκυρίες επιτρέπουν να αυτοπροσδιορίζεται και να παρουσιάζεται ως «αμόλυντη παρθένα», ως ανήξερος και άσχετος με το …φόνο !

Δεν θα γράψουμε, εδώ, την ιστορία της μεγαλοαστικής τάξης, των φορέων και των εκπροσώπων της, θα υπογραμμίσουμε, όμως, την επαίσχυντη και προκλητική απόπειρά τους, να φανούν τιμητές και να διεκδικήσουν – ως συνήθως – τα πάντα.

Μέσω της τρόικα και του Μνημόνιου πήραν ένα μεγάλο πακέτο αντεργατικών μέτρων, στο όνομα της «ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας» κι ενώ είχαν …δέσει το γάϊδαρό τους, βγήκαν μετά και τόπαιζαν και γαλαντόμοι : «εμείς δεν ζητήσαμε περικοπή των μισθών !».
Είναι πολύ καλά ενημερωμένοι οι «ουσιαστικά διαυθεντεύοντες» τις εξελίξεις στην οικονομία, πως η μη –άμεση - μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, έχει αντικατασταθεί και υποκατασταθεί, με τις δυσμενείς – για τους εργαζόμενους – παρεμβάσεις στα ζητήματα των απολύσεων, του ασφαλιστικού, της διαιτησίας και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, θέμα – το τελευταίο – που έσκασε, μόλις πρόσφατα, με την επικαιροποιημένη έκδοση του Μνημονίου !
>>>Διαβάστε τη συνέχεια...

Τώρα, μέσω του αναπτυξιακού νόμου, ενώ ξαναπαίρνουν απλόχερα επιχορηγήσεις και επιδοτήσεις ως αχόρταγοι από κούνια κι από τάξη, τα θέλουν και τα ζητάνε όλα ! Και ο κ. …Πρόοοεδρος, στέλνει επιστολές με επικρίσεις και εξυπνακισμούς και φυσικά, με ύφος ξερόλα καρδηναλίου και κυρίως (θου κύριε…) του χρόνιου …θύματος !
Η συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου στη βουλή, θάταν μια καλή ευκαιρία για να γίνει μια σωστή ενημέρωση του ελληνικού λαού για το βίο και την πολιτεία της φάρας του κ. Δασκαλόπουλου, πλην όμως, τέτοιου είδους τολμήματα, από το πολιτικό προσωπικό, δεν συνηθίζονται, καθότι …συστημικά δύσκολα και επικίνδυνα !...

1 σχόλιο:

Π.Μ. είπε...

Οταν οι μνηστήρες της Πηνελόπης εισέβαλαν στην Ιθάκη και έκλεψαν το βιός του Οδυσσέα,αφού εγκαταστάθηκαν για τα καλά,ο πρώτος νόμος που έβγαλαν ήταν:"Απαγορεύεται το κλέψιμο".
(Απο το Ημερολόγιο της Πηνελόπης του Βάρναλη)
Οι Δασκαλόπουλοι και οι λοιποί το μόνο που φοβούνται είναι μη διασαλευθεί η τάξη και η τάξις... τους και πάρουν αέρα οι παρακατιανοί και αρχίσουν και κάνουν οτι κι αυτοί και γίνουν όλοι κλέφτες. Δεν προχωράει έτσι το πράγμα, δεν λέει! Στην πραγματικότητα η "ηθική" του συστήματός τους αρχίζει και τελειώνει εκεί, στην απόλυτη σκοπιμότητα και υποκρισία.Κατά τα λοιπά δεν βλάπτει λίγη ανέξοδη συμπόνια και, αγορασμένη απο τα λεφτά των κλεμμένων, καλωσύνη, αφου γίνεται πιστευτή και μπορεί και καταλαγιάζει την αγανάκτηση των ψώνιων.