Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

ΟΙ ΑΤΑΚΑΔΟΡΟΙ !...

Κατά ένα περίεργο και παράξενο τρόπο, οι εραστές της δήλωσης – ατάκας, πολλαπλασιάζονται στην πολιτική σκηνή.
Ο Αϊβαλιώτης, ο εκπρόσωπος τύπου του ΛΑΟΣ λάνσαρε την …κορδομένη στάση μπροστά στην κάμερα και το χαζοχαρούμενο ύφος, την ώρα που απαγγέλλει την λογοπαιγνική δήλωσή του, για κάθε ζήτημα, από εξωτερικής πολιτικής έως αθλητικού γεγονότος.
Ο Λαφαζάνης τον ανταγωνίζεται στα ίσια με συγκεριασμένες δηλώσεις, και με ατημέλητη εμφάνιση, κυρίως για θέματα οικονομίας, ενώ από κοντά κι ο Τσίπρας …εμπλουτίζει, όλο και περισσότερο, τις τηλεοπτικές του παρεμβάσεις με κρυάδες του τύπου «μετά την επικαιροποίηση του μνημονίου, η τρόικα επικαιροποίησε και την κυβέρνηση…».
Ο άρτι επανακάμψας εκ των διακοπών ΠΠ (Πάνος Παναγιωτόπουλος), θεωρών ίσως, πως, εν τη απουσία του, η Τζότζολα τον επισκίασε, άρχισε να «δηλώνει» δημοσίως και τηλεοπτικώς με το στυλ, αλλά και το λογοπαικτικό ύφος του Αϊβαλιώτη !
Μετά την «κυβέρνηση του μεσονυκτίου», η «αύξηση των θέσεων εργασίας με την αύξηση των μελών του υπουργικού συμβουλίου» και πάει λέγοντας.
>>>Διαβάστε τη συνέχεια...

΄Αγνωστο που το βρήκανε γραμμένο και τσεκαρισμένο ότι o, αυτού του είδους και του ύφους, «πολιτικός σχολιασμός» έχει πέραση και πιάνει, τα κόμματα όλης, σχεδόν, της αντιπολίτευσης ωθούν (ή ανέχονται) τους επίσημους εκπροσώπους τους να το παίζουν …ατακαδόροι !
Το πρόβλημα δεν θάταν καν υπαρκτό εφ΄ όσον το λογοπαίγνιο χρησιμοποιούνταν μια φορά ή σε πολύ αραιά διαστήματα. Το κάθε τόσο, όμως, προσδίδει στην όλη υπόθεση το μανδύα του γελοίου.

Και βέβαια, ο πλούτος της ελληνικής γλώσσας είναι τέτοιος και τόσος, που επιτρέπει το άνετο παιχνίδι με τις λέξεις και το λόγο, όμως, η εκφορά της πολιτικής άποψης και του πολιτικού λόγου ενός κόμματος δεν είναι ούτε αρθρογραφία σε εφημερίδα, ούτε ανάρτηση σε blog και εκείνο που (πρέπει να) αποτελεί στοιχειώδη υποχρέωση, κομμάτων και εκπροσώπων, είναι, εκτός από την κριτική, η άρθρωση και η παρουσίαση προτάσεων και εναλλακτικών συμπεριφορών και λύσεων.
Η παντελής απουσία των δεύτερων, δηλαδή, της ουσίας της πολιτικής, δεν μπορεί να κρυφθεί πίσω από ατάκες και λογοπαίγνια.
Το δυστύχημα γι αυτούς όλους είναι, πως ο ελληνικός λαός δεν χαμπαριάζει από «έξυπνους» και «εξυπνάδες», ενώ αντιλαμβάνεται πολύ καλά και ξεχωρίζει τους λογοπαίκτες από τους λογομπαίχτες !...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αυτος ο βλακας ο Παναγιωτοπουλος δεν θυμαται ποσους ειχει ο μπουχεσας το 2004 στην κυβερνηση του? (47) και το 2007 ειχε πολυ λιγους μονο (45) γιατι ειναι τοσο γελοιοι?