Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΑΓΚΑΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ !...

6 σχόλια:

stefanos είπε...

Ο Πάγκαλος μιλάει ΧΟΝΤΡΟΚΟΜΜΕΝΑ,
για ΧΟΝΤΟΚΟΜΈΝΕΣ αλήθειες!
Γι' αυτό πρέπει να απομακρυνθεί απο την κυβέρνηση!
χεχεχε...

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

@stefanos.
Θα συμφωνήσεις όμως πως ο τύπος είναι πηγή έμπνευσης για χιούμορο και σάτυρα !
Και βέβαια, όσα είπε τα είπε σε άλλη βάση.
@ 9.40 Σαν χιούμορ καλό το σχόλιό σου. Σαν ουσία όμως, αλλού πρέπει να στηρίξεις τον καημό και την πολιτική σου αντίθεση, αφ΄ ενός γιατί ο Πάγκαλος δεν είναι από τους πλουσιότερους και αφ΄ ετέρου αυτή η επικέντρωση στα περιουσιακά στοιχεία των πολιτικών, είναι καθαρά αποπροσανατολιστική από το όλο ζήτημα που είναι : η κατανομή του πλούτου ανάμεσα στις τάξεις !
Τώρα για το ποιοι πρέπει να ντρέπονται, ποιος είσαι εσύ που θα κρίνεις τους ψηφοφόρους ;

Π.Μ. είπε...

22-9-10.09

O Πάγκαλος είπε μια αλήθεια. "Μαζί τα φάγαμε με το να σας διορίζουμε επι δεκαετίες ακολουθώντας μια άθλια πολιτική"
Εννοεί οτι οι πολιτικοί και οι πολίτες επι δεκαετίες είχαν συνάψει μια σύμβαση (επι δεκαετίες) αλλαξοκωλιάς "επ΄αμοιβαίω συμφέροντι"
Το ότι λίγοι πολίτες ήταν εκτός σύμβασης η οτι πολλοί πολίτες δεν επωφελήθηκαν απο την σύμβαση, δεν σημαίνει οτι η σύμβαση κατηγγέλθη ποτέ απο την πλειοψηφία ,ούτε οτι ολοι οι πολιτικοί συμμετείχαν στην αλλαξοκωλιά.
Ο Πάγκαλος έχει το θάρρος να καταγγείλει την σύμβαση.
Το γεγονός οτι είναι και φραγκάτος και κατηρτισμένος και έξυπνος και γλωσσομαθής και ρατσάτος και τσαμπουκάς δεν σημαίνει οτι δεν θα πρέπει να καταγγείλει την αλλαξοκωλιά,ούτε οτι ο ίδιος είναι αλλαξοκώλης.
ΥΓ. Και είναι και παντελονάτος γιατί όντας πολιτικός που είναι γνωστή η αντίθεσή του στο πελατειακό κράτος απο παλιά, έχει τον ανδρισμό να μην βγάλει τον εαυτό του απ΄έξω και να λέει : εμείς (πολιτικοί και πολίτες). Οι άλλοι όποιου χρώματος τι λένε;

ακυβέρνητος είπε...

Τώρα αυτό θεωρείται πολιτική ανδρεία; Πολιτικός ρεαλισμός; Ή μήπως ανάληψη πολιτικής ευθύνης; Πέταξε μια παπάρα ο Πάγκαλος, από αυτές που συνηθίζει όταν τα φώτα της δημοσιότητας τον εγκαταλείπουν, για να τα ξαναστρέψει επάνω του. Θα δεχόμουν κ. Πάγκαλε την ειλικρίνεια και το άδολο των δηλώσεών σου, αν συνοδευόταν και από παραίτηση. Τώρα τι να την κάνω; Επειδή διόρισες την κόρη σου, έστω και για λίγο χρονικό διάστημα, στη Βουλή, εκμεταλλευόμενος μια επαίσχυντη τακτική ετών και επειδή δεν έχεις άλλο παιδί για διορισμό, παριστάνεις τον «υπεράνω»;

Και από χθες έχει βγει τσάρκα στο διαδίκτυο όλο αυτό το βλαμένο στρουμφοχωριό για να αναφωνήσει «αχα!!! Το παραδέχεστε ότι είστε ρουσφετολόγοι και εκλεγόσασταν από τον διορισμένο κομματικό σας στρατό..» Καλά, αυτοί δεν ψάχνουν και αφορμή, πετάνε τις μαλακίες τους μονίμως και από κεκτημένη ταχύτητα. Αυτοί το «…όλοι φταίμε που σας διορίζαμε…» το μετέφρασαν ότι φταίει το ΠΑΣΟΚ. Φταίει ο γιατρός που δεν τους αυξάνει τη δόση.

Τι μας είπε δηλαδή ο Πάγκαλος; Ότι τώρα που δεν σας έχουμε (βλ. έχω) ανάγκη, ας το παίξουμε και ειλικρινείς και μετανιωμένοι. Ίσως κιόλας από αυτή την πολιτική «ευθύτητα», τσιμπήσουμε και κανά σταυρό, ή, μας λυπηθεί και ο ιστορικός του μέλλοντος.
Συνεχίζεται…

ακυβέρνητος είπε...

Συνέχεια
Ας πει κάποιος του Πάγκαλου, μιας και ο ίδιος δεν το καταλαβαίνει, ότι όταν το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε το ’81 την εξουσία, συνάντησε ένα στρατό δημοσίων υπαλλήλων διορισμένο είτε από τη χούντα των συνταγματαρχών είτε από την 7ετία Καραμανλή, όπου ακόμη και τότε ίσχυαν τα δελτία κοινωνικών φρονημάτων. Μέχρι τότε Πάγκαλε δεν διοριζόσουν, όχι μόνο αν δεν σε είχαν γραμμένο στα δικά τους κατάστιχα, ούτε καν αν είχες αριστερό δευτεροξάδελφο. Το ΠΑΣΟΚ (κακώς αν θες) συνέχισε επί μια 8ετία το διορισμό ατόμων, ακολουθώντας τον τρόπο και τα κριτήρια που ίσχυαν μέχρι τότε και παρεμπιπτόντως, κανένας δεν εξανίστατο. Μετά τη θλιβερή παρένθεση του δράκουλα, όταν ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ την εξουσία, θέσπισε το ΑΣΕΠ, και από τότε οι ψηφοφόροι σας δεν σας είχαν ανάγκη. Μη ξεχνάς επίσης ότι δεν μπορεί να έχει γίνει μια ζημιά 300 δισεκ. ευρώ από τη μισθοδοσία των δημοσίων υπαλλήλων. Τα χρήματα τους Πάγκαλε τα ξαναγυρίζουν στην αγορά. Εδώ είναι, στην Ελλάδα. Δεν τα βγάζουν σε οφ σορ εταιρείες όπως συνηθίζει το συνάφι σας των πολιτικών.

Είχε γράψει πέρσι ο Παπαχρήστος στα ΝΕΑ: «Ο Πάγκαλος είναι σαν την αγελάδα που μαζεύει, μαζεύει το γάλα και αφού γεμίσει την καρδάρα, δίνει μια με τα πόδια του και το χύνει ολόκληρο». Και συνεχίζει «τώρα πια ο κ. Πάγκαλος έχει σπάσει την καρδάρα και το γάλα χύνεται απευθείας…»

Π.Μ. είπε...

Οσο νάναι, όποιος έχει το θάρρος να λέει την αλήθεια, ακόμα και όταν η αλήθεια βλάπτει τον ίδιο, δικαιούται νομίζω να του αναγνωρίστεί λίγη πολιτική ανδρεία.
Ο χαραχτηρισμός έγινε σε αντιδιαστολή με την συμπεριφορά Καραμανλή,για την οποία πολύ έχει θυμώσει και η κυρία Πελέκη.
-Το 1982 το ΠΑΣΟΚ εψήφισε τον Ν.1232/82 και εθεσπισε για τις προσλήψεις στο Δημόσιο τα περίφημα κοινωνικά κριτήρια.( και τότε για πρώτη φορά στην ιστορία του Ελληνικού κράτους πολύς κόσμος όλων των χρωμάτων διορίστηκε στο δημόσιο)
-Εαν η δήλωση Πάγκαλου ήταν(πολιτικά-επικοινωνιακά) άστοχη κτλ είναι άλλο θέμα.Προσωπικά πιστεύω οτι όλοι οι πολιτικοί -ζωντανοί και πεθαμένοι- δεν "έχουν βλάψει την Συρία το ίδιο"
Προφανώς οι πολιτικοί έχουν πολύ μεγαλύτερη ευθύνη για το χρέος της χώρας, αλλά συγκεκριμένοι πολιτικοί έχουν πολύ μεγαλύτερη ευθύνη όπως και συγκεκριμένα κόμματα.Ωστόσο ουδείς αναμάρτητος.