Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Η ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΚΕ !...

Μπορεί ένα …επαναστατικό κόμμα, συμμετέχον στο κοινοβουλευτι-κό «παιχνίδι» να κάνει κριτική στις κυβερνητικές πολιτικές και να προτείνει, ακόμα και ν΄ απαιτεί στάσεις και πράξεις κόντρα στο Σύστημα και τους Νόμους του, με βάση το σύνθημα – δόγμα «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη ;». Ναι, μπορεί και το ΚΚΕ είναι το παράδειγμα, τέτοιων κομμάτων.

Η επιχείρηση, τάδε, καταγγέλλεται, οι εργαζόμενοί της καλούνται και κατεβαίνουν σε απεργία, πολλές φορές γίνεται κατάληψη της. Αιτία η πρόθεση ή και η απόφαση του εργοδότη να προβεί σε απολύσεις. Την αιτιολογία του «δεν βγαίνω ή απολύσεις ή κλείνω», δεν την ακούει κανείς. Η προοδευτική δράση και πράξη, απαιτεί στυγνότητα, ακαμψία, αδιαφορία για τις εργοδοτικές δικαιολογίες. Η γραμμή του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ είναι καθαρή, σταθερή κι αδιαπραγμάτευτη : όχι στις απολύσεις !...

Στην κομματική εκδοτική επιχείρηση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, την «ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ», έγιναν ομαδικές απολύσεις, το τελευταίο χρονικό διάστημα. Γράφτηκε επίσης, πως επιβλήθηκαν και μειώσεις μισθών.
Τουλάχιστον για τις απολύσεις, υπήρξε συζήτηση στη Βουλή, με αναφορά του υπουργού οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου κι απάντηση της Γ.Γ. του ΚΚΕ.
Απ΄ αυτή την απάντηση της Α. Παπαρήγα, είναι το παρακάτω απόσπασμα, παρμένο λέξη προς λέξη από τα επίσημα Πρακτικά της Βουλής :

«…Φέρατε το θέμα της «ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ». Εσείς το ξέρετε καλύτερα από τον καθένα το θέμα αυτό. Τι θέλετε, δηλαδή, να πείτε; Από μία άποψη μας δίνετε την ευκαιρία να το θέσουμε το ζήτημα, γιατί εδώ έχει διαφορά. Βεβαίως το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας μέσα στον καπιταλισμό δρα. Πού δρα ; Στο δικό του κόσμο ; Και βεβαίως στήσαμε μία επιχείρηση, που να μπορούμε φασόν να εκδίδουμε τα προϊόντα μας – με συγχωρείτε που το λέω έτσι, δεν είναι προϊόν βεβαίως κερδοσκοπικό - εφημερίδες, βιβλία, έντυπα, προεκλογικό υλικό, για να μην εξαρτόμαστε από τυπογραφεία και από τις συγκυρίες πολλών πραγμάτων.

Και βεβαίως έπρεπε να βρούμε και μία πελατεία. Ξέρετε ότι είχαμε πελάτες μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα. Αργότερα τα εκδοτικά συγκροτήματα έκαναν τα δικά τους εργοστάσια και τη δική τους παραγωγή. Εμείς δεν έχουμε παραγωγή για την αγορά, έχουμε δική μας παραγωγή και είμαστε φασόν και επομένως άρχισε η επιχείρηση να έχει λιγότερο κύκλο εργασιών. Αυτό είναι περίεργο; Αυτό γίνεται σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο.
Βεβαίως μέσα στην καπιταλιστική αγορά λειτουργούσε. Και έχουμε και φέσια μεγάλων επιχειρήσεων και μετά από χρόνια καταφεύγουμε στα δικαστήρια.
Μας έβαλαν «φέσια» εκατομμύρια ευρώ και ενδεχομένως ξέρετε ποιοι είναι αυτοί και μπορείτε να μάθετε ποιοι είναι αυτοί. Δεν είναι «φτωχαδάκια».

Τρίτον, δεχθήκαμε πρωτοφανή πολιτική επίθεση με κοινή οργάνωση ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ από το 2007. Δεν μπαίνω τώρα στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και στο τι έχει ακουστεί για την «Τυποεκδοτική». Ποιος πελάτης θα υπερνικούσε το φόβο και το δισταγμό ; Με όποιον συνεργαζόμαστε, μας τον βγάζετε ότι ήταν μπατζανάκης μας και συνεταίρος. Βεβαίως δεν θέλαμε να πάμε ούτε να κάνουμε συμπράξεις με επιχειρηματίες που μας πρότειναν, ούτε να πουλήσουμε το 50% των μετοχών και να μπούμε στο Χρηματιστήριο, επομένως η λύση είναι να «νοικοκυρέψεις» -χρησιμοποιώ τον δικό σας όρο - και να αντιστοιχήσεις τον κύκλο των εργασιών.

Εμείς όμως δεν είμαστε υπερασπιστές του καπιταλιστικού συστήματος. Δεν λειτουργούμε μέσα σ’ αυτό. Τι να κάνουμε ; Να πάμε να ζήσουμε στο φεγγάρι μόνοι μας; Δεν γίνεται. Άλλωστε έχουν προηγηθεί άλλοι στην κατοχή και στην εκμετάλλευση της σελήνης. Μη λέτε τέτοια πράγματα. Να σας πω κάτι ; Μέσα απ’ αυτές τις εμπειρίες γινόμαστε ακόμα πιο φανατικοί πολέμιοι του καπιταλιστικού συστήματος…».

Και για όποιον δεν κατάλαβε η κομμουνιστική ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ, μπορεί να κάνει μαζικές απολύσεις, επειδή οι δικαιολογίες της εργοδοσίας, εκεί, είναι λογικές και βάσιμες. Και φυσικά, ούτε καταγγελίες υπάρχουν, ούτε απεργίες γίνονται, ούτε, βέβαια, καταλήψεις. Το ΠΑΜΕ εκεί δεν …πάει, στέκεται ακίνητο. Στην περίπτωση αυτή η επαναστατική στάση και πράξη απαιτεί το αντίθετο από το συνηθισμένο.
΄Αλλωστε η κυρα – Αλέκα μας, ήταν σαφέστατη : μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα ζούμε, ρε παιδιά, θα κάνουμε και απολύσεις, αλλά εμείς (που κάνουμε απολύσεις) δεν είμαστε υπερασπιστές του καπιταλισμού, σαν κι εσάς ! Μέσα από τέτοιες εμπειρίες (κάνοντας μαζικές απολύσεις, δηλαδή...) μισούμε περισσότερο το καπιταλιστικό σύστημα και το πολεμάμε πιο φανατικά !...

Επί τέλους, παίρνει τέλος η διαχρονική μπούρδα, που ακούγεται από πολλούς, για το ΚΚΕ και τους ΚΚΕδες : αυτοί τουλάχιστον είναι συνεπείς και σταθεροί στις ιδέες και τον αγώνα τους, λένε… Μπούρδες !...

7 σχόλια:

ακυβέρνητος είπε...

Ο καλύτερος τρόπος να αντιπαρατεθείς στους ψεύτες και λαοπλάνους, είναι να χρησιμοποιείς τα δικά τους λόγια. Απολαύστε:
«Βεβαίως το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας μέσα στον καπιταλισμό δρα. Πού δρα ; Στο δικό του κόσμο ;»
Όχι φυσικά, δεν δρα στο δικό του κόσμο. Απλά ΖΕΙ στην Κ Ο Σ Μ Α Ρ Α του!

«Και βεβαίως στήσαμε μία επιχείρηση, που να μπορούμε φασόν να εκδίδουμε τα προϊόντα μας – με συγχωρείτε που το λέω έτσι, δεν είναι προϊόν βεβαίως κερδοσκοπικό - εφημερίδες, βιβλία, έντυπα, προεκλογικό υλικό…»
Γλώσσα λανθάνουσα την αλήθεια λέγει!

«Βεβαίως μέσα στην καπιταλιστική αγορά λειτουργούσε. Και έχουμε και φέσια μεγάλων επιχειρήσεων και μετά από χρόνια καταφεύγουμε στα δικαστήρια. Μας έβαλαν «φέσια» εκατομμύρια ευρώ και ενδεχομένως ξέρετε ποιοι είναι αυτοί και μπορείτε να μάθετε ποιοι είναι αυτοί. Δεν είναι «φτωχαδάκια».
Τώρα αυτό γιατί μας το πες; Για να δακρύσουμε; Τόσα χρόνια που σας φέσωναν γιατί δεν τους πετάγατε έξω; Μήπως για να μη σας πιάνουν στο στόμα τους; Μήπως για να μην ασχολούνται με το ότι δεν επιτρέπετε (!!!) οικονομικό έλεγχο από το ΣΔΟΕ;

«η λύση είναι να «νοικοκυρέψεις» -χρησιμοποιώ τον δικό σας όρο…»
Έχεις να χρησιμοποιήσεις άλλον; Κάποιον που να ηχεί καλύτερα στα αυτιά των φτωχών, των ανέργων, των όπου γης κατατρεγμένων και «αγωνιστών» που εργολαβικά έχεις αναλάβει την υπεράσπισή τους;

«Εμείς όμως δεν είμαστε υπερασπιστές του καπιταλιστικού συστήματος. Δεν λειτουργούμε μέσα σ’ αυτό. Τι να κάνουμε ; Να πάμε να ζήσουμε στο φεγγάρι μόνοι μας; Δεν γίνεται.»
Πιο πάνω μας είπε ότι το ΚΚΕ δρα μέσα στον καπιταλιστικό κόσμο και τώρα μας λέει ότι δεν λειτουργεί μέσα σε αυτό! Όποιος κατάλαβε το παραμικρό, κερδίζει δωρεάν ετήσια συνδρομή στο Ριζοσπάστη, για να του γίνει κατήχηση και στα υπόλοιπα.

«Μέσα απ’ αυτές τις εμπειρίες γινόμαστε ακόμα πιο φανατικοί πολέμιοι του καπιταλιστικού συστήματος…».
Οι απολύσεις - κατά ΚΚΕ - βαφτίζονται «εμπειρίες». Όποτε έχει απολυθεί κόσμος από άλλες επιχειρήσεις, φταίει το αδηφάγο καπιταλιστικό σύστημα, τα ντόπια και ξένα συμφέροντα, ο πλουτισμός των ολίγων, το κράτος και η κυβέρνηση που δεν κάνουν το παραμικρό για να διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας και η στυγνή καπιταλιστική εργοδοσία που δεν υπολογίζει οικογενειάρχες και τους πετάει στο δρόμο. Και το καπιταλιστικό σύστημα είναι απεχθές, μέχρι να χρειαστεί να το ξαναεπικαλεστούμε.
Αλέκα μου, αν δεν σου αρέσει το φεγγάρι, μην πας να ζήσεις εκεί. Διάλεξε άλλο πλανήτη.
Γιατί εξωγήινη είσαι σίγουρα…

Π.Μ. είπε...

Τα υπολείμματα μιας σπουδαίας πλήν δογματικής κοσμο-ιδεολογίας, περιπίπτουν ολοένα και περισσότερο σε εσωτερικές αντιφάσεις και συρρικνωνόμενοι σε ακίνδυνο πολιτικά, επίπεδο φθίνουσας
μικροαίρεσης χάνουν και όποια υπόληψη λογικής τους έχει απομείνει, αγκιστρωνόμενοι όπως ακριβώς οι φανατικοί όλων των θρησκειών, σε αναπόδεικτες βεβαιότητες- δόγματα και σε εξ΄ύψους αλήθειες(νόμος είναι το δικιο του εργάτη)

ακυβέρνητος είπε...

Όπως τα λες αγαπητέ Π.Μ.
Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη. Εκτός κι αν ήμαστε εμείς τα αφεντικά, οπότε νόμος είναι το κέρδος...

Πραξαγορα είπε...

Αμα βρειτε το θαρος να υπερασπιστητε τη δικης σας δουλια τοτε καλοδεχουμενοι να παλεψετε και για
τους εργαζομενους της Τυποεκδοτικης.Αλλα δεν σας το εχω.

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

Εμείς, φίλε μου, δεν μονοπωλούμε ούτε την επαναστατικότητα, ούτε τη συνέπεια, ούτε την εκπροσώπιση της εργατικής τάξης. Αν εσύ είσαι απ΄ αυτούς που το κάνουν,τότε πες μας γιατί για τις απολύσεις στην επιχείρηση του ΚΚΕ κάνετε την πάπια ?

Ανώνυμος είπε...

Λογοπλοκε γιατι Ο καλος μας Πραξαγορας,εποιησε την νησσαν?

Σπύρος είπε...

Για να μιλήσουμε σοβαρά...
1. Η ελληνική έκδοση του κομμουνισμού (Κ.Κ.Ε) αποτελεί απομεινάρι και ιστορικό απολίθωμα ενός ζοφερού παρελθόντος που δισεκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο θέλουν να ξεχάσουν!
2. Αν η κομμουνιστική ιδεολογία (μαζοποίηση,ισοπέδωση ατόμου,κοινωνικοποίση αγαθών,κολλεκτιβοποίηση,άσκηση βίας για τη επιβολή της δικτατορίας του προλεταριάτου,ανελευθερία,καταπίεση,λογοκρισία,έλεγχος-παρακολούθηση πολίτη,ανέχεια-φτώχεια,αθεϊα-θεοποίηση κόμματος/ηγέτη κλπ) ήταν πετυχημένη και επωφελής θα είχε ιστορικά επικρατήσει.Αντίθετα απέτυχε παταγωδώς και κατέρρευσε.
3. Το Κ.Κ.Ε ως "σωματοφύλακας" των εργαζομένων θα έπρεπε ειδικά στις μέρες μας να έχει 50% τουλάχιστον. Αρκείται σε ποσοστά της τάξης του 7-8%. Άρα η προπαγάνδα του απλά δεν πείθει.
4. Ποιο είναι το όραμα του Κ.Κ.Ε στην σύγχρονη εποχή; Να φύγουμε από Ε.Ε και το ΝΑΤΟ,να φτιάξουμε μια λαΪκή-κλειστή οικονομία και να γίνουμε Βόρεια Κορέα ή στην καλύτερη περίπτωση Κούβα;
Θα μπορούσαμε να παραθέσουμε και άλλα επιχειρήματα. Κάτι τέτοιο όμως στερείται ουσιαστικού νοήματος. Το βέβαιο είναι ότι αναφερόμαστε σ'ένα κόμμα που αποτελεί φορέα της πλέον επικίνδυνης,αναποτελεσματικής και ιστορικά καταδικασμένης ιδεολογίας και σε ανθρώπους που σίγουρα κατοικοεδρεύουν σε άλλον πλανήτη...