Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

ΚΑΘΟΡΙΣΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ !...

Όλα τα δεδομένα στο τραπέζι έβαλε ο Γ. Παπανδρέου, για το χθες, το σήμερα και το αύριο. Κανείς, πια, μετά την χθεσινοβραδινή συνέντευξη δεν μπορεί να πει πως δεν γνωρίζει, πρώτον, ποιοι οδήγησαν την οικονομία στην χρεοκοπία και τη χώρα στην ανυποληψία, δεύτερον, τι είχε ν΄ αντιμετωπίσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνοντας πριν ένα χρόνο και πως αναγκάστηκε να πάρει τον μονόδρομο του μνημονίου με την τρόικα και τρίτον, τι οράματα και τι επιδιώξεις υπάρχουν για το μέλλον, το άμεσο για το ξεπέρασμα της στενωπού της λιτότητας και το μεσοπρόθεσμο με τη νέου τύπου ανάπτυξη.
Από σήμερα οι διεργασίες μέσα στο εκλογικό σώμα, οι προβληματισμοί, οι απορίες και οι συνθέσεις του λαού, γίνονται υπό άλλες προϋποθέσεις, με άλλους όρους κι είναι σίγουρο, πως θα έχουν διαφορετική κατάληξη από την μέχρι χθες διαφαινόμενη. Η εμπεδωμένη, λίγο – πολύ, αντίληψη περί χαλαρής ψήφου, περί ανέξοδης και χωρίς συνέπειες επιλογής, είναι βέβαιο, πως θ΄ αλλάξει.

Δεν χρειάζονται αναλύσεις επί αναλύσεων για να καταδειχθεί η πορεία των πραγμάτων και η φορά τους. Οι αντιδράσεις των μέχρι χθες αλωνιζόντων το γήπεδο της προεκλογικής διαπάλης, αποδεικνύουν την καθοριστικότητα και την ευστοχία της πρωθυπουργικής παρέμβασης. Το ετερόκλητο μπλοκ του άκρατου και αμοραλιστικού λαϊκισμού ωρύεται, θορυβημένο και αιφνιδιασμένο, καθώς τα μέλη του είχαν πιστέψει πως θα πορεύονταν, μέχρι τέλους, χωρίς αντίπαλο και χωρίς αντίλογο.
Οι μέρες που θ΄ ακολουθήσουν θάναι γεμάτες από σκληρές αντιπαραθέσεις. Τόσο σε κεντρικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο περιφέρειας και Δήμου : το ΠΑΣΟΚ περνάει στην αντεπίθεση, οπλισμένο με τις αλήθειες των γεγονότων και τη ρεαλιστικότητα των οραμάτων. Για μια Ελλάδα, οριστικά μακριά από τον κίνδυνο της κατάρρευσης και της καταστροφής, ενταγμένη σε μια καινούργια πορεία δημιουργίας, ανάτασης και προόδου.
Σ΄ αυτή την αναμέτρηση οι πολιτικοί και οι κομματικοί φορείς της χρεοκοπίας θα ξεσκεπαστούν και – στην κάλπη – θα συντριβούν !
Ο λαός με ώριμη σκέψη και υπεύθυνη στάση, θα δώσει το πράσινο φως για τη συνέχιση και την ολοκλήρωση της τιτάνιας προσπάθειας της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του Γ. Παπανδρέου.

7 σχόλια:

OSTRIA είπε...

Eτσι και απο εδω και περα καθε κατεργαρης στον παγκο του!!!!!!!!!!αναδημοσιευω,μπραβο Λογοπλοκε!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχω χρόνο να γράψω, αλλά λογοπλόκε έτσι είναι τα πράγματα. Συμφωνώ μαζί σου.

Νίκος είπε...

Αν και αριστερός από πιτσιρικάς (ακόμα και στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση ψήφισα Σύριζα) οφείλω να ομολογήσω ότι "γουστάρω" τον πολιτικό Παπανδρέου. Δεν φοβάται να πάρει αποφάσεις, να κάνει επιλογές και να χαράζει ατραπούς. Για πρώτη φορά ένας πρωθυπουργός εργάζεται και το "παλεύει". Δεν δειλιάζει, δεν υπολογίζει πολιτικό κόστος, αδιαφορεί για αξιώματα και καρέκλες, ρισκάρει, συγκρούεται με την νομεκλατούρα του ίδιου του του κόμματος και αντιπαρατίθεται με κατεστημένες αντιλήψεις που οδήγησαν την χώρα στην χρεοκοπία. Θέλω να τον στηρίξω ως πολίτης και θα το κάνω. Είναι χρέος μου! Άλλωστε, απ' ότι φαίνεται, αν υπάρχει μια ελπίδα αυτή προσωποποιείται στον Παπανδρέου. Προχώρα Γιώργο!

Ανώνυμος είπε...

Γιατι ομως μερικα παλληκαρια ειναι δυσαριστεμενa και γραφουνε κακιουλες στα blog τους ?..:-))

Ανώνυμος είπε...

Συγνώμη συμπολίτη, εσύ από το « διάγγελμα » που
παρακολούθησες έβγαλες αυτό το συμπέρασμα;
Θες να μας πεις πως μετά από ένα χρόνο
διακυβέρνησης από το « Σοσιαλιστικό »
αυτό κόμμα μπόρεσε ο φοβερός αυτός πολιτικός
« ηγέτης » να καταλήξει στο τι μας έφερε σε αυτό το σημείο;
Στου κρεμασμένου το σπίτι δεν μιλάνε για σχοινί γιατί
από ότι αντιλαμβάνομαι η μνήμη σου είναι επιλεκτική
αλλιώς αν θυμόσουνα αυτό που τόσο άνετα
ξεστόμισε στο « Ναό της Δημοκρατίας » ο αμετανόητος
καρεκλοκένταυρος Θεόδωρος Πάγκαλος πως:
‘ τα λεφτά μαζί τα φάγαμε ’ θα θυμόσουνα επίσης πως
εκείνη τη περίοδο( πάρε όποια δεκαετία θέλεις )
στο κυβερνητικό σχήμα βρισκόταν και ο νυν κυβερνήτης
και από όσο γνωρίζω πότε δεν κατηγόρησε ή κατήγγειλε
το κομματικό μηχανισμό για τα ξέφρενα ρουσφέτια,
της σπατάλες, τον αδικαιολόγητο πλουτισμό στελεχών του,
τη κλαδική και πολλά άλλα όπου δεν μου φτάνουν όλες οι μέρες του
χρόνου να γράφω και βέβαια αν μπορούμε να τα συμπεριλάβουμε
στης αιτίες όπου μας οδήγησαν σε αυτό το τέλμα τη χώρα μας.
Συνεπώς το καλύτερο που θα έπρεπε να
γίνει είναι όπως πολύ εύστοχα έγραψε και ο Ο/Η OSTRIA
« κάθε κατεργάρης στο πάγκο του » κυριολεκτικά όμως.
Συνοψίζοντας, δυστυχώς τα φαινόμενα απατούν
και δυστυχώς για εμάς τους λίγους που τα είχαμε προβλέψει,
τα είχαμε πει και τα είχαμε γράψει δεν εισακουστήκαμε ……
‘ φωνή βοώντος εν τη ερήμω ’
Η συνέχεια είναι προδιαγεγραμμένη και δυστυχώς θα
είμαστε μάρτυρες για ένα ακόμη « χωρισμό »… και ενώ
θα έπρεπε φωτεινός οδηγός να είναι η ιστορία μας για να μην
περπατήσουμε πάλι τα μονοπάτια του Εθνικού ξεπεσμού-ξεριζωμού
εμείς απλά την παραχαράζουμε και την ποδοπατούμε
καθημερινά για να είμαστε ξανά στο ίδιο έργο θεατές…


Τάδε έφη
Ελεύθερος Πολίτης

Ανώνυμος είπε...

Ελεύθερος Πολίτης

27/10/10 19:15

Καλη η κριτικη φιλε,αλλα δεν βλεπω να προτινεις κατι.
Εχω διαπιστωσει γιατι ζω εκτως των τειχων και λογο καποιας ηλικιας, πως ο Ελληνας εχει την κριτικη στο DNA toy.Παντα κριτικαρει τους αλλους,αλλα ποτε τον εαυτον του.Εαν απο καποιον νομο δεν εχει προσωπικο οφελος τον καταπατει, ασχετα αν ειναι σωστος για την κοινωνια.Για αυτο και η πατριδα εφτασε, εδω που εφτασε.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ φίλε, δεν έκανα κριτική, απλά υπογράμμισα αυτά που έχουν συμβεί έως τώρα, γιατί, θα πρέπει κάποτε να ξεκινήσουμε επιτέλους να βλέπουμε το δάσος και όχι το δέντρο αν θέλουμε πραγματικά κάποτε να ξέρουμε που βαδίζουμε.
Στο DNA μας σίγουρα έχουμε και άλλα πράγματα, πράγματα θαυμαστά και ανεξίτηλα, απλά τα έχει πνίξει το Εγώ μας, και αυτό που προτείνω είναι να καταλάβουμε πως :
Το Κράτος Είμαστε Εμείς και Αν Δεν
Αλλάξουμε Εμείς Αυτό Δεν Πρόκειται Να Αλλάξει , Είναι πολύ απλό ! ! !

Η Ανέχεια και η Αδιαφορία μας οδήγησε την πατρίδα μας στον Εθνικό ξεπεσμό και στη παρακμή, ο διαχωρισμός των Ελλήνων σε δεξιούς και αριστερούς συνεχίζει να σιγοκαίει τη πατρίδα μας δεκαετίες τώρα και η εσωστρέφεια που μας δημιούργησαν φανέρωσε τη γύμνια του συστήματος.

Φίλε μου να ξέρεις πως σίγουρα θα αλλάξουμε και εμείς αλλά και η λατρεμένη μας Πατρίδα και όχι γιατί
θα καταλάβουμε τα λάθη μας αλλά γιατί οι ανατροπές που έχουν δρομολογηθεί δεν θα μας αφήσουν ανεπηρέαστους, και αυτό που θα φανερωθεί θα είναι αυτό που είχαμε κάποτε και τώρα μας το πήρανε ,
Η ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ !

Τάδε έφη
Ελεύθερος Πολίτης