Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Η ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΥ !...

Η πρόκληση του διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος Γ. Προβόπουλου είναι πολλαπλή και πολυεπίπεδη.
Πρώτον, είναι θεσμική, καθώς με απύθμενο θράσος και ζαμαν-φουτίστικη νοοτροπία, προχώρησε σε διαπιστώσεις, εκτιμήσεις και προτάσεις, που ξεφεύγουν από τις αρμοδιότητες και τα καθήκοντα ενός διοικητή και αποτελούν αντικείμενα της κυβερνητικής πολιτικής.

Δεύτερον, είναι πολιτική, μιας κι εμφανίζεται ως κριτής και επικριτής, ένας από τους κύριους υπεύθυνους των εγκληματικών επιλογών της επάρατης πενταετίας και ειδικά της καταστροφικής τριετίας 2007 – 2009. Ο Προβόπουλος δεν έχει ευθύνες μόνο επειδή έκανε την πάπια μπροστά στα ανοσιουργήματα του θιάσου Καραμανλή, μη κάνοντας αυτά που πράγματι επιβάλλει ο ρόλος του διοικητή της κεντρικής Τράπεζας, αλλά και γιατί ήταν ένας από τους ενεργούς συμμέτοχους στην διαμόρφωση του καταστροφικού για τη χώρα – όπως αποδείχθηκε – οικονομικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο συνέταξε μαζί με τον Σουφλιά.

Τρίτον, η πρόκληση του Προβόπουλου είναι και κοινωνική, καθώς τολμάει να κάνει εξοργιστικές προτάσεις για περικοπές σε προγράμματα κοινωνικών παροχών, που αφορούν ευπαθείς και έντονα υποφέρουσες κοινωνικές ομάδες, με εισοδήματα της τάξης των πέντε και έξι χιλιάδων Ευρώ το χρόνο, όταν ο ίδιος μπουκώνεται με τεράστια, ετήσια, εισοδήματα, που ξεπερνούν τα 4.000.000 € !!!
Το όλο ζήτημα, όμως, δεν έχει να κάνει, μόνο με την αντιθεσμική και εξοργιστική στάση και συμπεριφορά του διοικητή της Τ.Ε., αλλά και με τον τρόπο με τον οποίο τον αντιμετωπίζει η κυβέρνηση.
Η σιωπή και η αδράνεια μπροστά στην ξετσιπωσιά και την αμετροέπεια, δημιουργούν συνειρμούς που μπορεί να οδηγήσουν σε ανατριχιαστικά, μεν, αλλά βάσιμα συμπεράσματα, περί συγκάλυψης και συνενοχής, μιας και η όλη ιστορία φέρνει σε ρολίστα υποδυόμενο το …λαγό !
Είναι έτσι ή όχι ; Καθαρή απάντηση εδώ και τώρα !...

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εκπληκτικός και χειμαρρώδης όπως πάντα Λογοπλόκε! Μπράβο! Από πού προκύπτει ότι η ετήσια αμοιβή του Προβόπουλου φτάνει τα 4 εκατομμύρια ευρώ;; Μπορείς να μας κατατοπίσεις;; Για να ξέρουμε τί μας γίνεται καί κυρίως με ποιούς έχουμε να κάνουμε...

ακυβέρνητος είπε...

Ο εν λόγω κύριος κινείται στη λογική του προκατόχου του Γκαργκάνα και συνεχίζει το δικό του έργο. Όπως και ο προαναφερθέντας, διαπιστώνει μονίμως ότι «ο εχθρός είναι οι άλλοι», συστήνει μονίμως περικοπές σε μισθούς, επιδόματα, συντάξεις και κοινωνικές παροχές, προτείνει μονίμως αλλαγές στο ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό, χαλαρότερες εργασιακές σχέσεις και άλλα καλά.

Μετά τα όσα εξοργιστικά λέει κάθε φορά που ανοίγει το στόμα του, σήμερα πρότεινε να υπάρξει μείωση των δαπανών για τη μεταφορά μαθητών στα σχολεία τους, κλείσιμο των ΤΕΙ και κατάργηση των ΚΑΠΗ. Για να συγκαλύψει το βρώμικο των προθέσεών του, συμπλήρωσε στις θεωρίες του ότι αφού έγινε περικοπή των συντάξεων, θα πρέπει να ανασταλεί και η λειτουργία των ΚΑΠΗ (εκδηλώσεις, εκδρομές κλπ) και τα χρήματα αυτά να διατεθούν ώστε να αυξηθούν οι συντάξεις. Έτσι, κατά το βρώμικο σκεπτικό του μεγαλοτραπεζίτη, με αυτόν τον τρόπο θα αυξηθεί και η φορολογία των συνταξιούχων, πολλοί θα χάσουν το ΕΚΑΣ, δηλαδή «μία η άλλη», ενώ παράλληλα θα πέσει περισσότερο χρήμα στην αγορά, που τώρα έχει στεγνώσει. Νομίζει (έτσι μας αφήνει να πιστεύουμε) ότι με φραγκοδίφραγκα θα αναθερμανθεί η οικονομία!

Κάποιος να πει αυτού του κυρίου ότι για το σημερινό χάλι της οικονομίας δεν ευθύνεται η κοινωνική πολιτική, αλλά το μιζαδόρικο, γραφειοκρατικό, ρουσφετολογικό και σπάταλο κράτος. Μέρος όλων των προαναφερθέντων και μάλιστα από τα χοντροειδέστατα, αποτελεί και ο ίδιος. Ένας άνθρωπος που αμείβεται από τον ελληνικό λαό με μισθό 4 εκατ. ευρώ το χρόνο, μισθό πάρα πολύ μεγαλύτερο από αυτόν του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού.

Επειδή κ. Προβόπουλε ο ελληνικός λαός είναι ο εργοδότης σου, προσπάθησε να μη τον προκαλείς.
Εκτός και αν νομίζεις ότι σε πληρώνει για να του λες μ…κίες !!!

Υ.Γ: @ 09:54.
Αν γράψεις στο Google «μισθός Προβόπουλου» θα σου βγάλει πάρα πολλές καταχωρήσεις.
π.χ. http://kgrek.blogspot.com/2010/10/4051949.html

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

Σειρά δημοσιευμάτων το Δεκέμβριο του 2009, ανέφεραν πως τα δηλωθέντα εισοδήματα του κ.Προβόπουλου για το προηγούμενο έτος (2008), ήταν πάνω από 4 εκατ. €.
Διαβάστε χαρακτηριστικά :

Ο κ. Προβόπουλος δημοσιοποίησε την Παρασκευή την απόφασή του για περικοπή των αποδοχών του κατά 20% και η εξήγηση που δόθηκε από την ΤτΕ ήταν ότι θέλει να δώσει το «καλό παράδειγμα», σε μια εποχή δημοσιονομικής εκτροπής, που θα απαιτήσει αυστηρά μέτρα λιτότητας για τους εργαζομένους.

Όμως, όλα δείχνουν ότι ο κ. Προβόπουλος ανακοίνωσε εσπευσμένα αυτή την απόφαση για να μετριάσει τις εντυπώσεις που θα δημιουργούσε δημοσίευμα της κυριακάτικης εφημερίδας Veto, η οποία αποκάλυψε ότι ο διοικητής της ΤτΕ δήλωσε στην εφορία για το 2008 εισοδήματα που ξεπέρασαν τα 4 εκατ. ευρώ –στο ποσό αυτό δεν περιλαμβάνονται μόνο οι αποδοχές του από την ΤτΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Β», η διοίκηση της ΤτΕ ενημερώθηκε προκαταβολικά για το επερχόμενο δημοσίευμα και έσπευσε να ανακοινώσει τη μείωση αποδοχών, ενώ ορισμένες πηγές συνδέουν το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της κυριακάτικης εφημερίδας με τις πρόσφατες τριβές στις σχέσεις του κ. Προβόπουλου με την κυβέρνηση…

www.banksnews.gr

Ανώνυμος είπε...

Παρότι δεν θα διαφωνίσω για το υποκριτικό της στάσης του Προβόπουλου ούτε για τις ευθύνες του για την οικονομική κατάρρευση της χώρας μήπως κάποια από αυτά που λέει έχουν κάποια λογική βάση;
Εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι: Πόσο λογικό είναι οι δήμοι να χρηματοδοτούν ΔΩΡΕΑΝ εκδρομές των ΚΑΠΗ όταν δεν έχουν λεφτά για άλλα πιο βασικά κ ουσιαστικά πράγματα. Από προσωπική εμπειρία είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι σε χωριό της Χαλκιδικής ο δήμαρχος είχε λεφτά για να πηγαίνει το ΚΑΠΗ του χωριού κάθε τρεις κ δύο ΔΩΡΕΑΝ εκδρομές με όλα πληρωμένα ενώ παράλληλα η καθαρίστρια του δημοτικού ήταν απλήρωτη κοντά ένα χρόνο κ το σχολείο χρωστούσε σε όλους τους προμηθευτές του. Δεν ξέρω για σένα φίλε Λογοπλόκε αλλά εμένα κάτι δεν μου κάθεται καλά σε τέτοιου είδους καταστάσεις.
Η αλήθεια βρίσκεται ως συνήθως στη μέση.Εννοείται ότι τα ΚΑΠΗ δεν πρέπει να σταματήσουν να λειτουργούν αλλά μήπως θα πρέπει να συμμαζευτούν λίγο κ οι δαπάνες τους;

ΥΓ. Εντύπωση επίσης μου κάνει ο οδυρμός των δεξιών για τα ΚΑΠΗ. Ξεχνάνε πόσο τα πολέμησαν κ τα συκοφάντησαν όταν το 'κακό' ΠΑΣΟΚ τα δημιούργησε

Παναγιώτης Χριστόπουλος

banel είπε...

ΑΥΓΗ Ιανουάριος 2010 :

Περισσότερα από 4 εκατομμύρια ευρώ και μάλιστα αυτοτελώς φορολογούμενα -γεγονός που σημαίνει πως είτε φορολογούνται με πολύ χαμηλό συντελεστή είτε δεν φορολογούνται καθόλου- είναι το εισόδημα του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γ. Προβόπουλου, εν μέσω οικονομικής κρίσης! Την παραπάνω προκλητική είδηση, που αποκάλυψε ....

δημοσίευμα εφημερίδας, κοινοποίησε στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν- Κλοντ Τρισέ, σε ερώτηση που του υπέβαλε χθες, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής. Στην ερώτησή του, ο Ν. Χουντής ζητά από τον πρόεδρο του ΕΚΤ -στα κεντρικά όργανα του οποίου συμμετέχει ο Γ. Προβόπουλος- αφενός να επιβεβαιώσει το παραπάνω ποσό, αφετέρου να ενημερώσει για τα εισοδήματα αλλά και τις επιτρεπτές οικονομικές δραστηριότητες των αντίστοιχων κεντρικών τραπεζιτών των χωρών της Ευρωζώνης

Διαβάστε περισσότερα: http://tiperimenoume2.blogspot.com/2010/01/4.html#ixzz13jRXF5Us

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

Δεν θα διαφωνήσω κ. Χριστόπουλε για το τραβηγμένο κάποιων φαινομένων στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, με την επισήμανση, βέβαια, που πιστεύω να αποδέχεστε, πως οι πρότασεις του κ. Προβόπουλου δεν στοχεύουν στις ...εκδρομές, αλλά στην ύπαρξη των ΚΑΠΗ.
Εγώ θα πήγαινα και πιο μακριά, σ΄ ό,τι αφορά τις εκδρομές και θάβαζα και τη διάσταση της μίζας, ως υποκινητικό παράγοντα της έφεσης σε τέτοιου είδους δραστηριότητες...
Το χτύπημα όμως της σπατάλης, της κακοδιαχείρησης και της λοβιτούρας και στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι μια άλλη υπόθεση κι ο κ. Προβόπουλος δεν νομίζω πως την ακουμπάει στην ουσία της.

Takis είπε...

Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου για τον Προβόπουλο όσον αφορά την κάλυψη που παρείχε στον χοντρό την τελευταία πενταετία και άφησε τη χώρα να οδηγηθεί στο χείλος της κατάρρευσης. θα διαφωνήσω όμως στην επίθεση που του κάνεις για τις προτροπές του για μείωση της σπατάλης. Μην ξεχνάς ότι πίσω από αγαθούς σκοπούς κρύβονται τα μεγαλύτερα κυκλώματα νομής εξουσίας και πλούτου. Η υγεία, η πίστη και η παιδεία είναι δημόσια και κοινωνικά αγαθά, δεν είναι τυχαίο όμως ότι και στους 3 αυτούς τομείς γίνεται κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος. Ετσι λοιπόν και στα ΚΑΠΗ και τις μεταφορές μαθητών ο σκοπός μπορεί να είναι καλός κάποιοι όμως επιτήδιοι τον χρησιμοποιούν ώς προκάλυμμα για να θυσαυρίζουν. Ο καραγκιοζονομάρχης έχει καταγγελθεί επανειλημμένα για τις κολεγιές του με τα ΚΤΕΛ. Μην είσαι δογματικός λοιπόν και η κυβέρνηση θα πρέπει να βάλει αυστηρό πλαίσιο ελέγχου που πηγαίνει κάθε ευρώ.

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

Φίλε, Τάκη, έχω απαντήσει αμέσως πριν το σχόλιό σου πως καμιά αμφιβολία δεν υπάρχει πως στους τομείς κοινωνικών παροχών υπάρχουν σπατάλες,μίζες και λοβιτούρες, ιδιαίτερα με την ανάμειξη φορέων και προσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Πιστεύω, όμως, πως ο Προβόπουλος δεν επιδιώκει τον εξοβελισμό αυτών (των παρατράγουδων), αλλά αυτών καθεαυτών των κοινωνικών παροχών.
Μη ξεχνάμε, άλλωστε, πως άλλος είναι ο ρόλος του κι άλλες οι αρμοδιότητές του.