Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

ΝΑ, ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ !...

΄Ολος ο βρώμικος λαϊκισμός της νεοδημοκρατίας, σε σχέση με την κριτική κατά του ΠΑΣΟΚ και ειδικά κατά του Γ. Παπανδρέου, εκφράζεται στο περίφημο «λεφτά υπάρχουν».
Πρόκειται για την διαστρεβλωμένη παρουσίαση μιας βασικής και εκτεταμένης θέσης και άποψης του πρωθυπουργού, που με αυθαίρετο τρόπο και αρρωστημένη πρόθεση, συμπυκνώθηκε σ΄ ένα σύνθημα, ξεκάρφωτο και παραπλανητικό.

Το «λεφτά υπάρχουν» του Παπανδρέου, το λοιδορεί η καφρίλα της νεοδημοκραρτικής βάσης, κατ΄ εντολή και καθοδήγηση των ρεζίληδων της Ρηγίλλης, ενώ το «η Ελλάδα είναι πλούσια χώρα» του Σαμαρά, το χειροκροτούν, παρ΄ όλο που στην ουσία πρόκειται για το ίδιο πράγμα.
Η διαπίστωση του πρωθυπουργού πως ο πλούτος της χώρας, που υπάρχει, πήγε και πηγαίνει στις τσέπες και τις περιουσίες λίγων, (εκεί «υπάρχουν τα λεφτά») και πως πρέπει να εφαρμοστούν πολιτικές για την αντιστροφή αυτής της πορείας (που επί Δεξιάς έτρεξε με ιλιγγιώδη ταχύτητα), πετσοκόφτηκε, διαστρεβλώθηκε και χρησιμοποιήθηκε ως κυρίαρχο υλικό στη μαύρη προπαγάνδα του σαμαρέϊκου.

Προχθές στη Λάρισα, ο Γ. Παπανδρέου μίλησε αναλυτικά για το παραπάνω ζήτημα κι έδωσε, για άλλη μια φορά, την ολοκληρωμένη θέση και άποψη, κονιορτοποιώντας τα παπαγαλίστικα τσιτάτα των υπό κατάρρευση νεοδιαχειριστών της γαλάζιας πολυκατοικίας.
«…Ακούω ότι οι εμπρηστές της οικονομίας μας, μας καταγγέλλουν και επειδή εδώ και μήνες είπαμε μια άλλη, μια ακόμα αλήθεια: ότι είμαστε μέσα στις 30 πλουσιότερες χώρες του κόσμου. Και βέβαια λεφτά υπάρχουν.

Φίλες και φίλοι, είναι αλήθεια ότι τα μέτρα που πήραμε, δεν ήταν στις προεκλογικές, ούτε στις μετεκλογικές μας προθέσεις. Ήταν όμως αναγκαία, για να σώσουμε τη χώρα από σίγουρη χρεοκοπία. Αλλά ναι, λεφτά υπάρχουν.
Υπάρχουν στην περιουσία του Δημοσίου, που εμείς αρχίζουμε να αξιοποιούμε για το δημόσιο συμφέρον, όταν εκείνοι το μόνο που έκαναν ήταν ένα πάρε - δώσε με ιερομόναχους «κτηματομεσίτες». Υπάρχουν στην απίστευτη σπατάλη του Δημοσίου, που εμείς περιορίσαμε ήδη κατά 1 δισ ευρώ μόνο φέτος, όταν εκείνοι δεν προλάβαιναν να συστήνουν παχυλά αμειβόμενες Επιτροπές για «ημέτερους».

Υπάρχουν σε κάθε φάρμακο, που εμείς αρχίζουμε να συνταγογραφούμε ηλεκτρονικά, όταν εκείνοι επέτρεψαν το όργιο της σπατάλης και βέβαια της κερδοσκοπίας για τις μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες. Υπάρχουν σε κάθε off shore εταιρεία, που εκείνοι άφησαν στο απυρόβλητο, ενώ εμείς θα φορολογήσουμε.

Υπάρχουν σε κάθε «χλιδάτο» σπίτι, σκάφος και αυτοκίνητο, που κρυβόταν, και δεν μπορούσαν, δεν ήθελαν να επιβάλουν ούτε ένα ευρώ φόρο, ενώ εμείς τα βγάζουμε στην επιφάνεια με διασταυρώσεις, για να τα φορολογήσουμε επιτέλους δίκαια.

Μακάρι να μας είχε δοθεί ο χρόνος, όλα αυτά τα μέτρα που πήραμε, να φέρουν χρήματα στα δημόσια Ταμεία από την πρώτη στιγμή και να μη χρειαζόταν να ζητήσουμε θυσίες από τα συνήθη «υποζύγια», δηλαδή από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.

Μακάρι να είχαμε το χρόνο να εφαρμόσουμε αυτές τις μεγάλες αλλαγές. Αλλά δεν μας δόθηκε ο χρόνος, διότι αυτή ακριβώς ήταν η κατάσταση που παραλάβαμε. Αλλά τώρα, αυτά τα μέτρα αποδεικνύουν ότι και λεφτά υπάρχουν, και θα μας επιτρέψουν να αποκαταστήσουμε όσους πονέσαμε, μεταφέροντας τα βάρη σταδιακά, αλλά και σταθερά, εκεί όπου πραγματικά υπάρχει πλούτος, χτυπώντας τη σπατάλη. Αυτή είναι η σοσιαλιστική μας δέσμευση και αρχή.

Τώρα λοιπόν είναι η ώρα, να αλλάξουμε ριζικά τη χώρα - αυτό το οποίο έχουμε υποσχεθεί προεκλογικά. Να χτυπήσουμε τις ρίζες του κακού. Κι αυτό φοβούνται οι συντηρητικές δυνάμεις της χώρας, που ποντάρουν στην αποτυχία μας…».

4 σχόλια:

Π.Μ. είπε...

Επιτέλους εσύ και γώ καταλαβαίνουμε την διαστρέβλωση που επιχειρείται εξ΄υπαρχής απο τους φτηνούς της Ρηγίλλης.Το ερώτημα όμως παραμένει.
Μόνο εσύ και γώ και πολλοί άλλοι καταλαβαίνουμε;Κανένας απο τους παραθυράτους Πασόκους δεν το έχει αντιληφθεί για να το υπερασπίσει απέναντι στους Πρετεντέρηδες, τούς Χατζητράγκες,τούς Αυτιάδες και τους ποικιλώνυμους αγανακτισμένους μαϊντανούς;
Ενα απλό ερώτημα κάνω και δεν είναι ρητορικό ζητώ απάντηση απο τους αρμοδίους.

ακυβέρνητος είπε...

Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σήμερα στη πολιτικά δυσκολότερη θέση της ιστορίας του, ίσως δυσκολότερη και από το βρώμικο ’89. Κακά τα ψέματα όμως, το συντριπτικά μεγαλύτερο κομμάτι του ελληνικού λαού το αφήνει παγερά αδιάφορο η θέση που βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ. Πολύ περισσότερο ο καθένας ενδιαφέρεται για τις δύσκολες στιγμές που ζει η χώρα, καθώς και το εξαιρετικά αβέβαιο μέλλον του ίδιου και των παιδιών του.
Σε μια τέτοια συγκυρία, όποιος βγει και υπερασπιστεί τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης, θα εισπράξει την οργή του λαού, αν όχι ντομάτες. Ποιος είναι αυτός που συμφωνεί με τα μέτρα στις ασθενέστερες εισοδηματικά τάξεις; Μόνο οι ακραιφνείς νεοφιλελεύθεροι, αλλά ούτε και αυτοί τολμούν να πάρουν θέση.
Ο ΓΑΠ δεν υλοποίησε σχεδόν ούτε μία από τις προεκλογικές του δεσμεύσεις για την ανακούφιση μισθωτών και συνταξιούχων.
Αν και όταν υπάρξει νοικοκύρεμα, όλοι τον περιμένουν στη γωνία.
Οι κυβερνητικοί βουλευτές και τα στελέχη περιμένουν να περάσει το πρώτο κύμα των βίαιων αλλαγών που επέφεραν τα μνημόνια και οι τρόϊκες και ευελπιστούν στα θετικά αποτελέσματα και στην μετέπειτα νηνεμία.
Μέχρι τότε, σιγή ασυρμάτου…

Ανώνυμος είπε...

Όχι ΤΑΔΟΠΟΥΛΕ, ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΕ.

Ανώνυμος είπε...

Όχι ΤΑΔΟΠΟΥΛΕ, ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΕ.