Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΡΑΞΙΜΟ ΤΗΣ ΜΑΪΜΟΥΔΕΞΙΑΣ !...


Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων στην Ομοσπονδιακή Βουλή της Γερμανίας και πρώην υπουργός Περιβάλλοντος Γιούργκεν Τριτίν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Deutschland Radio, χρησιμοποίησε βαρύτατους χαρακτηρισμούς για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για την παροχή ψευδών, όπως είπε, στοιχείων στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Τριτίν απάντησε σε ερώτηση σχετικά με την κυβέρνηση Σοσιαλιστών και Πρασίνων υπό τον Καγκελάριο Σρέντερ και την από μέρους της αποδοχή, της χαλάρωσης των κριτηρίων δημοσιονομικής σταθερότητας, καθώς και τις επικρίσεις που εξακολουθεί να δέχεται επί της απόφασης αυτής. ΄Όπως τόνισε, δεν ήταν η κυβέρνηση Σοσιαλιστών και Πρασίνων, που έλαβε τότε τη σχετική απόφαση για τα 15 κράτη μέλη της ευρωζώνης. Αυτό ήταν ομόφωνη απόφαση όλων των χωρών που συμμετείχαν στη νομισματική ένωση…

«Αυτό ήταν ένα πρόβλημα (η χαλάρωση των κριτηρίων σταθερότητας), που θα μπορούσε να παρακαμφθεί, όπως έχει αναφέρει και σε δηλώσεις του ο πρώην Καγκελάριος Κολ. Αυτό που κανείς δεν μπορούσε να υποθέσει τότε ήταν ότι μια κυβέρνηση και μάλιστα, μια συντηρητική κυβέρνηση που σχημάτισε ένα κόμμα αδελφό των Χριστιανοδημοκρατών και των Χριστιανοκοινωνιστών, όπως είναι η Νέα Δημοκρατία στην Ελλάδα, θα έκρυβε σκόπιμα και συστηματικά τα στοιχεία για την εκπλήρωση των κριτηρίων αυτών και θα εξαπατούσε τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα. Το να χρεώνουν οι συντηρητικοί στη Γερμανία, μετά από αυτά, μια πρώην ομοσπονδιακή κυβέρνηση, προκαλεί έκπληξη»
είπε.
Ο κ. Τριτίν πρόσθεσε ότι «...οι εγκληματικές ενέργειες (της Νέας Δημοκρατίας) δεν μπορούσαν να προβλεφθούν από κανέναν . Αυτό ισχύει για όλους και πιστεύω ότι πρέπει (να θεωρούνται) υπεύθυνοι για την κατάσταση, όσοι έχουν εξαπατήσει τους ευρωπαϊκούς θεσμούς σε τέτοιο βαθμό και όχι αυτοί που εξαπατήθηκαν».

Υ.Γ. Λογοπλόκου : Κι ύστερα οι κωλοδεξιοί μιλάνε για ευθύνες και κατηγορούν το ΠΑΣΟΚ και το Γ. Παπανδρέου, την ίδια ώρα πούναι ρεζίλια των σκυλιών σ΄ όλη την Ευρώπη !

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι αρχίζεις και το χαλάς το blog σου.
Παρ' ότι δέν έχω καμμία σχέση με την Δεξιά,
προσωπικά δέν μου άρεσαν οι χαρακηρισμοί,
που χρησιμοποιείς.
Παράθεσε τα στοιχεία σου και άστα να μιλήσουν μόνα τους.
Είναι πολύ καλύτερα.

Παρεπιπτόντως,
τον Σημίτη που πούλησε κάτι τοννάκια χρυσό,
για ψίχουλα,
την εποχή της ισχυρής Ελλάδας,
πώς θα τον χαρακτήριζες ?

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

To blog, φίλε μου δεν είναι ειδησιογραφικό, αλλά, κυρίως, σχολιογραφικό. Και τα σχόλιά του τα δίνει με κείμενα, με φωτοσυνθέσεις και με χαρακτηρισμούς.
Δεν ξέρω αυτό το "κατόρθωμα" του Σημίτη που λες, αλλά χαρακτηρισμούς για τον ίδιο κι άλλους ΠΑΣΟΚους, θα βρεις πολλούς αν ψάξεις στις αναρτήσεις.

Ανώνυμος είπε...

Η λογοκρισία είναι φασιστικό γνώρισμα και εσύ 'επιλέγεις' τα σχόλια που εμφανίζεις.
Η φασιστική νοοτροπία είναι χαρακτηριστικό ατόμων χαμηλής, συνήθως, νοημοσύνης, που θεωρούν ότι επειδή είναι στελέχη κὀμματος που κόβει και ράβει στα μέτρα του την 'δημοκρατικότητα', μπορούν να γα@#$ν και να δέρνουν.
Μη έχοντας δε επιχειρήματα, καταφεύγουν σε βρισιές, φωτοσυνθέσεις και χαρακτηρισμούς που δεν εδράζονται σε στοιχεία, αλλά στο θυμικό που εν πάσει περιπτώσει εκφράζει το νοητικό και ψυχικό υπόβαθρο των σχολιογράφων.
Μπορούν αυτοί να βρίζουν στο περιβάλλον τους, ιδιωτικά.
Το διαδίκτυο είναι περιβάλλον όλων.
Πρόσεξε πως εκφράζεσαι.
Δεν είσαι υπεράνω όλων, εκτός και πραγματικά πιστεύεις ότι 'PASOK ueber alles', όπως οι άλλοι σοσιαλιστές του Hitler.
Καλά σου τα λέει ο 23:58.
ΥΓ. Στοιχιματίζω ότι το παρον σχόλιο ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ την ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ σου και δεν θα το αναρτήσεις.

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

Μ΄όσα πρόσωπα κι όποιο ύφος και να γράψεις είσαι ο ίδιος ! Αυτός που περιγράφεις...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Λογοπλόκε,
αν ταυτίζεις εμένα,
τον 1/9/11 23:58,

με τον έτερο σχολιαστή,
τον 2/9/11 14:30,

κάνεις λάθος.
Δέν πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο.
Αδυνατώντας να το αποδείξω,
απλώς το αναφέρω.

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

΄Οχι, φίλε μου,δεν σας ταυτίζω. Ξέρω πως είναι άλλος...

Ανώνυμος είπε...

Οι πράσινες συντεχνίες της συμφοράς μας, είδαν τον εαυτό τους στον καθρέφτη, φόρεσαν ένα σκούφο και φωτογραφήθηκαν !...