Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

"ΚΥΚΛΩΤΙΚΕΣ" ΚΙΝΗΣΕΙΣ !...


Συνεχίζουν οι δεξιόστροφοι γερμαναράδες να κάνουν τα παιχνίδια τους και να χύνουν τη χολή τους κατά της Ελλάδας. Στην αχαρακτήριστη επίθεσή τους, αναβιώνει ο πατροπαράδοτος ακραίος σωβινισμός, γνωστός και μη εξαιρετέος από τις πληγές που προκάλεσε στο ταλαιπωρημένο σώμα της Ευρώπης (κι όχι μόνο...) και ψηλαφίζονται οι νεκραναστημένες τάσεις τους προς τον ηγεμονισμό.

Βέβαια, είναι νυχτωμένοι μακριά, αν νομίζουν πως η δεκαετία του 2010 μπορεί να μοιάσει σ΄ εκείνη του 1930 και των εφιαλτικών γεγονότων της...

Στις 17 Σεπτεμβρίου ο Γ. Παπανδρέου πάει στις ΗΠΑ αποφασισμένος να βάλει σε 4 επίπεδα, το ζήτημα του αγώνα που δίνει η χώρα για τη διάσωσή της, αλλά και το θέμα των γερμανικών συμπεριφορών, στο ΔΝΤ, σε μια σειρά ηγετών που θα τους δει στα πλαίσια της Γ.Σ. του ΟΗΕ, στην Σοσιαλιστική Διεθνή, συνεργαζόμενος με τους γερμανούς σοσιαλδημοκράτες και, τέλος, στον Ομπάμα, τον μόνιμο (και εν μέρει αναγκαστικά λόγω των επερχόμενων προεδρικών εκλογών) υποστηρικτή της Ελλάδας και της ανάγκης στήριξής της από μέρους της Ε.Ε.

Στο ΔΝΤ ο πρωθυπουργός πάει με στόχο να κλειδώσει, όχι μόνο την 6η δόση, αλλά και το 2ο πακέτο βοήθειας, παρουσιάζοντας μια ειλικρινή και βελτιωμένη εικόνα των μέτρων και των πολιτικών που έχουν εφαρμοστεί και θα εφαρμοστούν στη συνέχεια.

Στη Σοσιαλιστική Διεθνή, ως Πρόεδρος, ο Γ. Παπανδρέου θα βάλει την πολιτική διάσταση, όχι απλά των αιτίων που οδήγησαν την Ευρωζώνη σε κρίση, αλλά και της στάσης που κράτησαν απέναντι στα προβλήματα και τις εξελίξεις, οι ηγέτες της, μια στάση που δεν έχει καταφέρει, ούτε να λύσει το πρόβλημα, ούτε να εμποδίσει την επέκτασή του. Στη Διεθνή θα υπάρξουν σημαντικές αποφάσεις για την Ευρώπη, την κρίση και την πολιτική που πρέπει να εφαρμοστεί για την αντιμετώπισή της, μ΄ ένα ξεκάθαρο "ναι" στην ολοκλήρωση της ευρωπαϊκής ένωσης, με μια ανεπιφύλακτη υποστήριξη του Ευρωομολόγου, με μια σαφή διακήρυξη των προθέσεων και των όσων σκοπεύουν να κάνουν οι Σοσιαλιστές, ως κυβερνώντες, στα δυο μεγαλύτερα και ισχυρότερα κράτη της Ευρωζώνης, τη Γερμανία και τη Γαλλία.

Από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ ο έλληνας πρωθυπουργός θα ζητήσει την αποφασιστική συνδρομή του για να πάρουν τέλος οι ανοίκειες επιθέσεις κατά της χώρας μας, για να μαζευτεί ο γερμανικός σωβινισμός και να το βουλώσουν οι σύγχρονοι εκφραστές του, για να προχωρήσουν ομαλά όλες οι διαδικασίες επικύρωσης των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου, που δίνουν μια μεγάλη βοήθεια στον τιτάνιο αγώνα της Ελλάδας για να ορθοποδήσει. Παράλληλα ο Παπανδρέου θα ζητήσει από τον Ομπάμα περισσότερο "φως" και συγκεκριμένες πράξεις στον τομέα των επενδύσεων, προκειμένου να ξεκολλήσει η υπόθεση της ανάπτυξης.

Ο ένας μήνας από το κρισιμότατο δίμηνο Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου, αναμένεται να κλείσει με τη θετική έκβαση δύο σημαντικών θεμάτων : την έγκριση της 6ης δόσης και την υπερψήφιση από τη γερμανική βουλή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου.

Ο Οκτώβρης είναι ο μήνας στον οποίο θα κλείσει το ζήτημα της συμμετοχής των ιδιωτικών τραπεζών στο rollover του χρέους και θα πραγματοποιηθούν οι διαδικασίες έγκρισης των αποφάσεων του Eurogroup, σ΄ όλα τα κοινοβούλια των κρατών - μελών.

Η θετική ολοκλήρωση κι αυτών, θα σηματοδοτήσει μια νέα κατάσταση και μια νέα πορεία του "ελληνικού ζητήματος", με σαφώς καλύτερες συνθήκες και προϋποθέσεις !...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορω να σκεφτω καποιον αλλο στη θεση του Παπανδρεου!Και ευτηχως που επεσε σε αυτα τα χρονια ο Ομπαμα στην Αμερικη!Γιατι πως αλλιως θα εβγαινε ολος αυτος ο Γολγοθας με μια Μερκελ ενα Σαρκοζη και ο υπολοιπος συφερτος συντηρητικων Ευρωπαικων Ηγετων!?!?!
Μαρια