Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Η …ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ !...


΄Ολοι μας έχουμε, κατά καιρούς, χαρακτηρίσει όλη αυτή τη φασαρία γύρω από την ελληνική νοοτροπία και τις προτροπές για την αλλαγή της, σαν μια επιδίωξη «γερμανοποίησης» των ελλήνων. Αρκετά άρθρα με αναλύσεις, αλλά και πάμπολλα ανέκδοτα, έχουν εξυφανθεί γύρω από το ζήτημα αυτό, όπως το περιώνυμο «των μελαχρινών με τα ξανθιά μαλλιά…».

Στην ελληνική κοινωνία, όπως και στην οικονομία, έχουν γίνει κοσμογονικά πράγματα τα τελευταία δύο χρόνια, είναι πολύ δύσκολο, όμως, να ιχνηλατήσει κανείς διεργασίες που να δείχνουν τάση …γερμανοποίησης των ελλήνων.

Αντίθετα, παρακολουθώντας τα πράγματα και τις εξελίξεις στη γερμανική πλευρά, (η οποία ήρθε «κοντά μας» με τα γεγονότα της κρίσης…), διαπιστώνουμε εύκολα και έκδηλα, φαινόμενα, πράξεις και συμπεριφορές, που στοιχειοθετούν την άποψη, πως – μάλλον – έχουμε …ελληνοποίηση των γερμανών !

΄Ενα σταχυολόγημα γεγονότων των πολύ τελευταίων ημερών, δείχνει μια πρωθυπουργό (καγκελάριο…), άλλα να λέει τη μια μέρα κι άλλα την άλλη, έναν υπουργό οικονομικών να μην έχει κανένα πρόβλημα να μετακινείται από το άσπρο στο μαύρο και να επανέρχεται, έναν άλλο υπουργό και αντικαγκελάριο, να εκφράζει έγγραφες απόψεις, που δυο μέρες μετά να απορρίπτονται από την καγκελάριο, με τη συνοδεία μπηχτών και υπονοούμενων και τέλος έναν σύμβουλο της καγκελαρίας να δηλώνει κάτι με απόλυτη κατηγορηματικότητα και λίγες ώρες μετά, ένας άλλος εκπρόσωπος της καγκελαρίας να τον διαψεύδει με την ίδια κατηγορηματικότητα !

>>>Διαβάστε τη συνέχεια...

Αν όλ΄ αυτά (τα σταχυολογημένα φαινόμενα…), δεν είναι ενδείξεις μιας ροπής της γερμανικής πολιτικής σκηνής, να μοιάσει στην ελληνική, τότε τι είναι ; Κι αν αυτού του είδους οι πολιτικές συμπεριφορές, δεν ταιριάζουν και δεν φέρνουν στην ελληνικότατη έννοια «μπάχαλο», τότε πώς να χαρακτηριστούν ;

Για να σοβαρευτούμε, ας παραδεχτούμε πως οι δύσκολες συγκυρίες φέρνουν αναστατώσεις και δυσλειτουργίες παντού κι όχι μόνο στην Ελλάδα, όπως με περίσσια τάση μαζοχισμού, θεωρούμε εμείς οι έλληνες και το εκφράζουμε με απαξιωτικό τρόπο σε κάθε ευκαιρία !...

Δεν υπάρχουν σχόλια: