Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Η ΔΕΞΙΑ ΣΤΟ ΔΟΚΑΝΟ !...


Η παραδοσιακή πανουργία της Δεξιάς έχει βρει την ιδανική έκφρασή της στους διάφορους χαχόλους του σαμαρικού συναπαντήματος, που παρέλαβαν τη Ν.Δ. από τον ολετήρα Καραμανλή.

Πέρα του ό,τι νομίζουν, πως είναι αυθεντίες, το παίζουν και ανύποπτοι για τα όσα αμαρτήματα της παράταξής τους, ενώ, καβαλώντας το καλάμι της εξουσίας, ξεγελούν την ξενηστικομάρα τους με φρούδες ελπίδες και μοστράρονται "παρθένες", εισαγγελείς και κατήγοροι !

Μαζί με τους ξεμείναντες και ξεροσταλιάζοντες, χρόνιους λιμοκοντόρους της κυβερνητικής εξουσίας, ΜΜΕδες, βγαίνουν και μιλάνε για επερχόμενη χρεοκοπία και για απόλυτη φτώχεια, στην περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία με την τρόϊκα για τα νέα μέτρα. Το δίλημμα το βάζουν, επιτακτικά και δραματικά, για να τόχουν, μετά την υπογραφή τους, ως άλλοθι της νέας, θεαματικότερης και καθοριστικότερης, κωλοτούμπας τους.

Τώρα το είδατε το δίλημμα, ρε αχρείοι ; Δυο χρόνια τώρα, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ο Πρωθυπουργός και η κοινοβουλευτική ομάδα του, τι αντιμετώπιζε ; Αγκαλιές και φιλιά ; Δεν αντιμετώπιζε πιέσεις, απειλές και εκβιασμούς ; Κι εσείς δεν είσαστε, που τότε, όχι μόνο σφυρίζατε αδιάφοροι, αλλά τους καταγγέλλατε και ως προδότες ;

Ας όψεται ο Γ. Παπανδρέου, που δεν επέτρεψε να τεθεί αυτό το δίλημμα, από την πρώτη στιγμή, από το φθινόπωρο του 2009. Και να τον ευχαριστούν, όλοι αυτοί οι απατεώνες της πολιτικής και της οικονομικής ζωής, που πήρε πάνω του και μόνο στους ώμους του, το μεγάλο πρόβλημα της χώρας κι έδωσε σ΄ όλους αυτούς, τους κύριους ενόχους γα τη χρεοκοπία της Ελλάδας, το δικαίωμα και τη δυνατότητα, να το παίζουν τιμητές !

Τώρα, όμως, ήρθε η ώρα τους, χάρη στις επιλογές και τις ενέργειες του Παπανδρέου, να νοιώσει κι ο δικός τους πολιτικός κώλος, το "αγγούρι" της διαπραγμάτευσης, της πίεσης, των απειλών και των εκβιασμών. ΄Ηρθε η ώρα, όχι μόνο να καταπιούν τα σάλια τους, αλλά να γλύψουν κι εκεί που έφτυναν, δυο χρόνια τώρα.

Πιασμένοι σ΄ ένα ιδιότυπο δόκανο, είναι υποχρεωμένοι με τις δικαιολογίες τους, για τις κωλοτούμπες τους, να δικαιώνουν τη μέχρι τώρα στάση και πολιτική του Γ. Παπανδρέου. Ταυτόχρονα, είναι καταδικασμένοι να μπαίνουν σε σύγκριση και να βγαίνουν κοντοί και ξεβράκωτοι : το ΠΑΣΟΚ, πήρε σκληρά, σκληρότατα μέτρα, αλλά οδήγησε τις εξελίξεις στην αναδιάρθρωση του χρέους και στη δημιουργία των προϋποθέσεων η Ελλάδα ν΄ αποφύγει τη χρεοκοπία και να γυρίσει μια νέα "καθαρή" σελίδα, στην ιστορία της. Αυτοί, οι ...καλύτεροι, οι ...σκληροί, οι ...μάγκες, πότε θα κάνουν την περιβόητη "επαναδιαπραγμάτευση" ;

Αν την πραγματοποιούν τώρα, τι είδους επαναδιαπραγμάτευση είναι αυτή, που φέρνει και περιέχει, μέτρα και πολιτικές σκληρότερες από τις προηγούμενες ; Αυτό επιδίωκαν και γι αυτά μας ζάλιζαν, δυο χρόνια τώρα ;

Ή θα κάνουν την "επαναδιαπραγμάτευσή" τους μετά, όταν γίνουν ...κυβέρνηση ; Μα ακόμα κι αν γίνουν κυβέρνηση, τι θα διαπραγματευθούν, αφού με την τωρινή υπογραφή τους, θα τάχουν δεχθεί όλα, προκαταβολικά και για τα επόμενα χρόνια !

Το ΠΑΣΟΚ και ο Γ. Παπανδρέου, έκαναν ό,τι μπορούσαν για να βγάλουν την Ελλάδα από το γκρεμό, που την είχε ρίξει η νεοδεξιά του Καραμανλή, του Σαμαρά και των άλλων γαλάζιων κομπογιαννιτών της πολιτικής. Η ιστορία θα τους κρίνει για τις πράξεις και τις παραλείψεις τους, για το αν προσπάθησαν σωστά ή λαθεμένα. θα τους κρίνει, όμως, για πολιτικές πράξεις και επιλογές.

Τη Ν.Δ. και τον Α. Σαμαρά, η ιστορία θα τους κρίνει για τις πολιτικές τους κωλοτούμπες και για την πετυχημένη αναβίωση, στη δεκαετία του 2012, του κουτσαβακισμού !...

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί δεν ήταν που συνέχεια πιπίλιζαν την καραμέλα ότι ο ΓΑΠ δεν διαπραγματεύτηκε ? Τώρα που συγκυβερνούν γιατί δεν διαπραγματεύονται? Σκάβανε τον λάκκο της δημοκρατικής παράταξης (μανούλες σε τέτοιου είδους πολιτικά παιγνίδια αλλά τώρα θα πέσουν πρώτοι).Καλά θα κάνουν να σιωπούν και δη ο εκπρόσωπός τους να σταματήσει να είναι εριστικός διότι θυμίζουν παρελθόν.Το ποιος έσωσε την χώρα ας ανατρέξουν στον ξένο τύπο και εάν έχουν πολιτική εντιμότητα ας πουν έστω και τώρα να γίνει δημοψήφισμα.Είναι πράγματι κοντού πολιτικού αναστήματος. Κοινώς πολιτικοί νάνοι.
Τάκης

Χ.Κ. είπε...

Εχεις δικιο αυτη ειναι η αληθεια, που δεν την βλεπουν τα ΜΜΕ και οι δημοσιοκαφροι της διαπλοκης,ο ΓΑΠ ,δεχεται ανελεητες επιθεσεις απο παντου,,αυτος ειναι η αιτια της χρεωκοπιας,αυτος ειναι ο προδοτης της Ελλαδος για ολα φταιει μονον αυτος τελεια κα παυλα,ζητουν την κεφαλην του επι πινακι οι φωνες για το περι αντιθετου χανονται στο βορβορο της λασπης που ριχνουν εναντιον του. ΓΑΠ ΚΡΑΤΑ ΓΕΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

Αναρωτιέμαι γιατί ο Αντώνης Σαμαράς δεν βρήκε ούτε μία λέξη να πει για τις μετοχές του δημοσίου να είναι κοινές με ψήφο. Τι κρύβεται πίσω από αυτήν την σιωπή ?

Ανώνυμος είπε...

Ψυχίατρος που σας χρειάζεται, από τον αρχηγό σας μέχρι τον τελευταίο ψηφοφόρο σας.
Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, πανυγηρίζετε που 'πιάστηκε στο δόκανο' η δεξιά, ενώ στην πραγματικότητα 'εχει πιαστεί ολόκληρη η χώρα.
Πιστεύετε ότι την χώρα την κατοικούν ΜΟΝΟ εσείς και οι ΔΕΞΙΟΙ;
Σανίδα που σας χρειάζεται.
Ζείτε και σεις, εκτός από τον αρχηγό σας, σε άλλη χώρα;
Τα πάντα γυρω έχουν γίνει ερείπεια, ανεργία, φτώχια, απελπισία και εσας σας μάραναν αν οι μετοχές στις τράπεζες είναι κοινές, προνομιούχες με ή χωρίς ψήφο.
Που ζείτε;
Ψυχίατρος που σας χρειάζεται.

boom είπε...

@14.05
Ευτυχώς ανάμεσα σ΄ εμάς τους τρελλούς, υπάρχουν και οι γνωστικοί, σαν του λόγου σου, που πιστεύουν πως η Ελλάδα καταστράφηκε τώρα, και οι έλληνες ήταν μια χαρά, καλοπέρναγαν παράγοντας και χωρίς δανεικά, χωρίς τις τράπεζες και τα λεφτά τους! Εσάς τους ...προοδευτικούς, φυσικά, που ποντάρετε στη χρεοκοπία για να πάρετε ψηφαλάκια, δεν σας πρέπει ψυχίατρος, αλλά βοϊδόπουτσα!

Ανώνυμος είπε...

Ρε μπαγλαμά των 14,05, έχεις να καταθέσεις καμιά εναλακτική πρόταση, για το πως βγαίνουμε πό τα σκατά που μας έρριξαν οι προηγούμενοι ή μοναδικός σου σκοπός είναι ν΄ απαξιώσεις τον Παπανδρέου που καταπιάστηκε με το βόθρο; Μη το παρακάνεις με την κριτική σου και σκίσεις το καλσόν σου!

Ανώνυμος είπε...

Όχι οτι ο ΓΑΠ είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για την καταστροφή της χώρας αλλά αποτελείωσε οτι βρήκε με μεγάλο μίσος αυτό το λένε οι ίδιοι οι φίλοι του οι Τροικανοί και οι βουλευτές του όσο για τους προηγούμενους μερικές δεκαετίες ξεχνάτε οτι είχε κυβερνήσει ο πατέρας του.

Ανώνυμος είπε...

Παιδια, δεν θα ασχοληθω με το πως απαντανε οι δεξιοι εδω και παντου γιατι ειναι γνωστο οτι παντα απαντουν με υβρεις και προσβολες θεορωντας οτι η μονη φυλη που πρεπει να επιβιωσει στην Ελλαδα ειναι η δικη τους η δεξια ΑΡΙΑ φυλη (ναι αυτη που ηθελε να φτιαξει ο Χιτλερ). Με τι σκεπτικο τωρα ο ανθρωπος αποκαλει ψυχασθενεις τοσα εκατομυρια λαο που ψηφισε καποιο κομμα ειναι προς διερευνηση πραγματι ψυχιατρου. Κυριε μου αποτι καταλαβα απο αυτα που ανταλλαξες με τους σχοπλιαζοντες και τουσ εβρισες δεν χαρικαν για το χαλι της Ελλαδας αλλα αντιθετως για τα χαλια της Δεξιας και του Σαμαρα που δυο χρονια δουλευαν τον κοσμο και οχι μονο δεν βοηθησαν αλλ εμποδιζαν να γινει κατι για την σωτηρια της χωρας. Αυτο λοιπον που εγω θελω να σημειωσω δεν ειναι τα καμωματα της Δεξιας αλλα με τα καμωματα αρκετων Πασοκων που οχι μονο εδωσαν και δινουν λαβη στην Δεξια να κατηγορει αλλα ταυτιστικαν απολυτα μαζι της.

Ανώνυμος είπε...

Για να κατραφέρει ο ΓΑΠ ρε κότες να κρατικοποιήσει τις τράπεζες, θα τον γράψει η ιστορία!Αν μερικοι ανεγκέφαλοι δεν μπορούν να καταλάβουν τη διαφορά ή παίζει κι αυτό να κάνουν πως δεν είναι και τιποτα σοβαρό ας το βουλώσουν μια και ο αρχηγός τους το βουλωνει! κοινός κάνει την πάπια!Γεία σου ρε τρελαντώνη πατριώτη!πολιτικάντη!

Γιώργο,ΚΡΑΤΑ ΓΕΡΑ!!!
maria