Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

ΟΛΟΙ ΔΗΜ.ΑΡ !...


Ο αγράμματος, σχεδόν, αλλά ...φιλόσοφος της ζωής και των πραγμάτων, μπάρμπας μου, (καλά νάναι στους χλοερούς τόπους, που δραπέτευσε προ πολλού...), σε στιγμές βαθιάς περισυλλογής, συνήθιζε να επισημαίνει, πως "η μεγαλύτερη εφεύρεση του ανθρώπου είναι η ...ξάπλα" !

Χρόνια μετά, ένας από τους σοφότερους και παραστατικότερους καθηγητές μας στη Σχολή, μας εξηγούσε το "γιατί" της εμπειρικής διαπίστωσης του μπάρμπα Τάκη, αναλύοντάς μας την τάση κάθε ενεργειακού συστήματος, να ισορροπεί στη θέση, κατά την οποία καταναλώνει τη λιγότερη ενέργεια. Ο ανθρώπινος οργανισμός αποτελεί, βέβαια, ένα ενεργειακό σύστημα και η ξάπλα δεν είναι εφεύρεση, αλλά φυσική νομοτέλεια...

Οι φιλοσοφίες του μπαρμπα Τάκη και τα φυσικοχημικά του καθηγητή μας, επικαιροποιήθηκαν στο νου, με αφορμή την περίπτωση του σχηματισμού της Δημοκρατικής Αριστεράς, του κ. Κουβέλη. Από που ως που ; Μα από τις θέσεις που παίρνει και τις απόψεις που εκφράζει, ο σεβαστός και αγαπητός, κατά τάλλα, πολιτικός, στις οποίες κυριαρχεί η διαπίστωση των "κακώς κειμένων", αντάμα με την παράθεση του επιθυμητού και του καλύτερου.

"Θέλουμε το PSI, αλλά όχι τη δανειακή σύμβαση...", "θέλουμε τη μείωση του χρέους και των ελλειμμάτων, χωρίς, όμως, θυσίες και περικοπές...", "η θέση μας είναι στην Ευρωζώνη, αλλά δεν θα μας πουν οι εταίροι, που μας δανείζουν το τι θα κάνουμε...".

Ο κ. Κουβέλης, (αυτός μόνο μιλάει, μέχρι στιγμής), έχει βαλθεί να μας πείσει πως "είναι καλύτερα νάμαστε πλούσιοι και υγιείς, παρά φτωχοί και άρρωστοι !...", είναι, δηλαδή, ένας επικαιροποιημένος μπαρμπα Τάκης, στις διαπιστώσεις του και στις εφευρέσεις του.

Περίπου, ο κυρ Φώτης και η παρέα του, παρουσιάζονται φανατικοί υποστηρικτές της ανάγκης να περάσουμε απέναντι διασχίζοντας το "ποτάμι με τους κροκοδείλους", αλλά αρκούνται στην κριτική και την απόρριψη των μεθόδων, που εφαρμόζουν ή προτείνουν οι άλλοι, χωρίς οι ίδιοι να κάνουν καμιά συγκεκριμένη και εφαρμόσιμη αντιπρόταση.

Το "πως" φτάνουμε στο πάνδημη επιθυμητή κατάσταση, σαν χώρα και σαν λαός, δεν φαίνεται ν΄ απασχολεί τους φίλτατους της ΔΗΜΑΡ, δεν ασχολούνται κι ούτε, φυσικά, το λένε. ΄Αλλωστε η επεξεργασία θέσεων για τους τρόπους και τα μέσα, που θα χρησιμοποιηθούν, για την προσέγγιση των επιθυμιών μας, είναι ζήτημα των πολιτικών κομμάτων εξουσίας κι όχι των δημιουργημάτων, που κεντρική τους επιδίωξη έχουν το ρόλο του συμμάχου, δηλαδή του "μαϊντανού" !

Αυτό το αναθεματισμένο μνημόνιο, είναι βαρύ κι ασήκωτο για το λαό, "είναι απαράδεκτο...", όπως λέει ο κ. Κουβέλης, αυτό όμως είναι κάτι, που το λένε όλοι, ακόμα κι ο κ. Παπαδήμος ! Για το τι θάπρεπε να γίνει, αντί, για την συνομολόγηση και την εφαρμογή του μνημονίου, χωρίς χρεοκοπία, χωρίς έξοδο από την Ευρωζώνη και επιστροφή στη δραχμή, έχει σκεφτεί η ΔΗΜΑΡ ; Μάλλον δεν έχει περάσει από το μυαλό της !...

Μπορούμε να φανταστούμε, τι μπορεί να γίνει, αν η Δημοκρατική Αριστερά ως κάδος υποδοχής των δυσαρεστημένων (κι όχι μόνο...) του ΠΑΣΟΚ, με τη δυναμική που παίζει, προκύψει ως κόμμα ανάληψης, κύριων κι όχι συμπληρωματικών, κυβερνητικών ευθυνών ;

Εκτός κι αν συμβεί αυτό που υποστηρίζει, τώρα, ο γιος του μπαρμπα Τάκη, (άξιο τέκνο του πατέρα του...), πως, δηλαδή, οι ΠΑΣΟΚοι που πάνε σωρηδόν εκεί, θα ελέγξουν το κόμμα, θα το κάνουν ένα νέο ΠΑΣΟΚ και σαν τέτοιο θα ξανάρθει στην εξουσία !...

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

συμπαθής ως κύριος φώτης.

Ανώνυμος είπε...

Τον ειδα και τον ακουσα στο Μεγαλο καναλι για λιγο οχι πολυ γιατι δεν αντεξα απο λυπηση να συνεχισω να τον ακουω, δραμα ο ανθρωπος.
Το ρωτανε λοιπον (με δικα μου λογια), αν πουμε οχι και η Ευρωπαιοι δεν μπλοφαρουν πως ειστε συγουρος οτι δεν θα γινει το μπαμ και μας λετε οτι με το οχι θα εχουμε την δυνατοτητα επαναδιαπραγματευσης??? Και τι απαντα ο αξιοθρηνητος? μα παιρνω την μεγαλυτερη πιθανοτητα!!!! δηλαδη ο μεγαλος μας παιζει στο προπο με 1-2 χωρις ουτε καν το Χ.
Και τον ρωρω εγω που προβληματιζομε τι να ψηφισω, Γιατι δεν εμπαινες στην κυβερνηση να διαπραγματευτεις προς οφελος των πολιτων που κοφτεσε??? προτιμησες να μεινεις στην απεξω και να μας λες τωρα εξυπναδες?? Και οταν σου πεταξαν την λεξη Γουδι απαντησες ποιο Γουδι?? Εναι αυτο που απειλουν οι δικοι σου και οι αλλοι επαναστατες της πλακας που θα στειλουν αυτους που θα πατησουν το κουμπι οταν χρεωκοπισει η Χωρα.
Ανευθυνοι ολοι σας και μαγκες μολις ειδατε τα προβατα του Πασον να τρεχουν προς το μαντρι σας χωρις να βλεπουν οτι μεσα στο μαντρι ειναι ο εκδορεας της ψευτικης ελπιδας που επι του ασφαλους τους υποσχεστε.

Ανώνυμος είπε...

Εαν οι(ηλιοιοι)πασοκοι ψηφησουν αυτον τον Μαυρογιλουρο κκε συριζα και τωρα δημαρ θα ειναι αξιοι της τυχης τους.Το μονο που λυπαμαιτα νεα παιδια με νεες ιδεες που δεν θα εκλεγουν. Το λεω αυτο γιατι στην περιοχη μου και πιστευω σε ολη την επικρατια πλην Αττικης αυτο το Πασοκ πεθανε. Το λευκο και το ακυρο θα παει συνεφο οπως η αποχη με μεγαλες αποστασεις λογο χρηματων καιπερισοτερο μονο απο τους απλους (πρωην πασοκξηδες).1944

ακυβέρνητος είπε...

Δεν υπάρχει τίποτα για διαπραγμάτευση. Είναι πολύ ηλίθιος όποιος πιστεύει ότι οι πουστρο-“εταίροι” έριξαν στο τραπέζι προτάσεις για διαπραγμάτευση. Ντιρεκτίβες έριξαν με τη μορφή του κατεπείγοντος. Έτσι απλά, κυνικά, εκβιαστικά και πούστικα. Υπό την απειλή «ή το ψηφίζετε, ή πτωχεύετε». Τώρα τι νόημα έχει μια τέτοια ψήφος που γίνεται υπό στυγνό εκβιασμό; Ίσα για να «νομιμοποιούνται» όλοι αυτοί οι τσόγλανοι να λένε «το ψηφίσατε, άρα είναι νόμιμο»;

Από την άλλη πάλι, υπάρχει κανένας να μου εξηγήσει πως είναι δυνατόν να πρέπει να φθάσει ο μισθός στα 400 € και η σύνταξη να είναι μια χούφτα κέρματα για να πάρουμε 130 δισ; Το ποσό είναι ιλιγγιώδες; Δεν προτείνω φυσικά να δοθούν σε μισθούς και συντάξεις, αλλά πως στο διάολο γίνεται να μας στύβουν και να πρέπει να πεθάνουμε από τη πείνα, για να πάρουμε τελικά 130 δισ. που δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να τα δούμε;

Θα γίνει, λέει, ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Στα αποτέτοια μας !

Δεν έχω τράπεζες και χέσ..ηκα αν πτωχεύσουν. Παιδιά έχω και μου τα πτώχευσαν χωρίς να φταίνε σε τίποτα. Σε λίγα χρόνια θα άνοιγαν τα φτερά τους και τους τα έχουν ήδη σπάσει.

Δεν περίμενα αλληλεγγύη ούτε από ολίγιστους ευρωπαίους ηγετίσκους, ούτε από τους ψωνισμένους λαούς που κυβερνάνε. Καβαλημένα καλάμια που νομίζουν ότι έχουν τη νομιμοποίηση να καταστρέψουν μια χώρα.
Μας το χρώσταγαν.
Ποτέ δεν χώνεψαν ότι ο Έλληνας μπορούσε τόσο πολύ να τους αντισταθεί. Κι όλα αυτά περί «ανωτερότητας» της φυλής τους (μη χέσω) δεν τα ξεπέρασαν ποτέ.

Δεν είχα αυταπάτες. Βρισκόμασταν στην Ευρωπαϊκή ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ Κοινότητα κι ύστερα μπήκαμε στην ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ Ένωση. Παντού η λέξη «οικονομία». Μπορείς να το πεις και κονόμα.
Αυτό που γίνεται τώρα είναι μια απάντηση σε όσους πίστεψαν ότι γίναμε «πολίτες της Ευρώπης» και μάλιστα ισότιμοι.

Και να σκεφτεί κανείς ότι το 1953, 8 μόλις χρόνια μετά τον Β’ΠΠ, η αιματοκυλισμένη Ελλάδα χάρισε το 62,6% των οφειλών της ναζιστικής Γερμανίας. Όπως επίσης συνυπέγραψε μαζί με άλλες χώρες ευνοϊκότατες ρυθμίσεις για την ανασυγκρότηση της.

Το υπόλοιπο 37,4% δεν θα το πάρουμε ποτέ!
Άρα αυτό που πρέπει να θυμόμαστε όλοι είναι αποκλειστικά τα δικά μας χρέη…

χ.κ. είπε...

ο εν λογω πολιτικος ειναι ηξεις αφιξεις,δεν μιλαει καθαρα δεν εχει να προτινει κατι,πιστευω οτι το μονον προσον του ειναι η ρητορικη,κιαυτη χωρις χρωμα.Το δε βλεμμα του δειχνει φαρισαισμο.

Ανώνυμος είπε...

Πώς, προτείνει άλλα ισοδύναμα μέτρα με ύφος νυσταλέο.
Ποιά? Δεν είναι της παρούσης.
Θα τα πεί εν ευθέτω.

Ανώνυμος είπε...

Μην ξεχνατε Εχει ΤΗΝ ΡΕΠΟΥΣΗ τομεαρχη παιδειας

Ανώνυμος είπε...

Ο Μαργαρίτης (δε θυμάμαι το μικρό του όνομα), ο συνεργάτης του Κουβέλη, ρωτήθηκε το μεσημέρι στον ΣΚΑΙ το εξής: Αν η τύχη της σημερινής ψηφοφορίας της δανειακής σύμβασης ή μνημονίου Β' εξαρτώταν και από την ψήφο του δικού σας κόμματος (ΔΗΜΑΡ) τι θα κάνατε? Και η απάντηση ήταν : Θα το σκεφτόμασταν!
Φυσικά τώρα που ψηφίζουν τα...κορόιδα γιατί να μην το παίξουν τσάμπα μάγκιες, αριστεροί, αγωνιστές του φτωχου λαού κτλ κτλ? Τόσο "σοβαρό" κόμμα η ΔΗΜΑΡ λοιπόν...Χμ! κατάλαβα! "Τσίπρες" με το ευγενικό πρόσωπο λοιπόν κατά το "ο δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο"!