Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

ΠΕΡΑ ΑΠ΄ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ !...


Τη στρατηγική της συμφωνίας για την περικοπή του ελληνικού χρέους την είχε διαπραγματευτεί και την είχε συμφωνήσει ο Γ. Παπανδρέου, στις 26 Οκτωβρίου 2011.΄Ηταν τότε, που γυρνώντας από την Ευρώπη, ο Σαμαράς και οι υπόλοιποι τον υποδέχτηκαν, περίπου, ως προδότη, που ξεπούλησε και υποθήκευσε τη χώρα του ! ΄Ηταν τότε, που ο ίδιος, θέλησε να βάλει την ουσία της συμφωνίας εκείνης, (παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη), στην κρίση του ελληνικού λαού κι έπεσαν να τον φάνε, τόσο τα εσωτερικά κοράκια, όσο και οι ευρωπαίοι δεξιόστροφοι ηγετίσκοι. Και τον έφαγαν !...

Για το μόνο που ο Σαμαράς ( και ο Βενιζέλος…), δικαιούνται να υπερηφανεύονται, είναι για τη συνομολόγηση του Μνημονίου Νο 2 και των σφαγιαστικών μέτρων που περιέχει. Είναι, αποκλειστικά, δικό τους κατασκεύασμα, είναι απόρροια της δικής τους στρατηγικής και τακτικής διαπραγμάτευσης και «επαναδιαπραγμάτευσης» !

Το …δίδυμο «κατάφερε» να ισοπεδώσει και τον ιδιωτικό τομέα, πετσοκόβοντας μεροκάματα και διαλύοντας κάθε θεσμό εργασιακών σχέσεων, στο όνομα της …ανταγωνιστικότητας, ενώ, ειδικά, ο ένοικος της Συγγρού κατόρθωσε, με την τακτική του για τις συντάξεις, να φέρει νέα επιδρομή στις κύριες, ανοίγοντας, ουσιαστικά, νέο γύρο αφαιμάξεων στο όλο ασφαλιστικό.

Ο Γ. Παπανδρέου έδωσε μάχη για όλα αυτά τα ζητήματα και μέσα στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ και στις συσκέψεις των αρχηγών με τον πρωθυπουργό, όπως επίσης έδωσε μάχη και για την σωστή λύση και διαδικασία στο θέμα της ανακεφαλαίωσης των τραπεζών. Ο Ευάγγελος, όμως, τον έγραψε, κανονικά και σε συνεργασία με τον Σαμαρά τον υποσκέλισαν, σχεδόν, σε όλα τα ζητήματα, που έβαλε.

Να, γιατί αρκετοί από τους «Παπανδρεϊκούς» βουλευτές ψήφι-σαν  «όχι» στο Μνημόνιο, διαμαρτυρόμενοι και αντιδρώντες στην όλη μεθόδευση και την όλη ποδηγέτηση των διαπραγματεύσεων και των αποφάσεων, από το «δίδυμο» !

Περίπου ανάλογη ήταν η αιτία και για τη διαφοροποίηση και των βουλευτών της Ν.Δ. κατά την ψηφοφορία στη Βουλή, μιας και όπως εξηγούσε «σαμαρικός» αντιρρησίας, ο αρχηγός του, έχοντας διαφωνήσει σκληρά, με την απόφαση της 26ης Οκτωβρίου κι έχοντας επιδιώξει, στη συνέχεια, την απομάκρυνση του Παπανδρέου από την πρωθυπουργία, ερχόμενος τώρα και ψηφίζοντας «Ναι» στο νέο Μνημόνιο, αναλαμβάνει όλη την ευθύνη για τη δανειακή σύμβαση, η οποία είναι απείρως σκληρότερη και σφαγιαστική για το λαό, από την πρώτη.

«Με ποια μούτρα θα εμφανιστούμε μπροστά στον εργαζόμενο και τον συνταξιούχο ;», διερωτώνται οι δεξιοί βουλευτές, που γύρισαν την πλάτη στον Σαμαρά «και τι θα του πούμε ; Πως τη συμφωνία του Παπανδρέου για τη μείωση του χρέους, την «επενδύσαμε», εμείς με το Μνημόνιο Νο 2 και την πέρασε ο Παπαδήμος, προχθές, στο Eurogroup ?...».

Είναι από τις λίγες φορές, που δεξιοί πολιτικοί, έχουν απόλυτο δίκιο !...

Από την άλλη, ακόμα και το επιχείρημα των νεοδημοκρατών, πως «εμείς φέραμε τη συμφωνία, συμμετέχοντας στην κυβέρνηση Παπαδήμου και ψηφίζοντας «Ναι» στη νέα σύμβαση, πάλι στο Γ. Παπανδρέου παραπέμπει, μιας κι αυτός ήταν εκείνος, που τους «μάντρωσε» και τους ανάγκασε ν΄ αλλάξουν, άρδην, τη μέχρι τότε λαϊκίστικη, δήθεν, αντιμνημονιακή τακτική τους !....

5 σχόλια:

Χ.Κ. είπε...

Λογοπλοκε εκανες πολυ σωστη τεκμηριωση, τον Γαπ τον ειπαν δοσιλογο και προδοτη,ενω αυτοι εμφανιζονται ως σωτηρες και τοθρασος του Σαμαρα δεν εχει ορια αναθεματιζει ο,τι εκανε οΓαπ εμφανιζοντας τον εαυτο του ως πατριωτη και αγωνιστη για το καλο της πατριδας.Ελπιζω ο λαος να τους εχει αξιολογισει οπως πρεπει και αν δεν το βλεπει τωρα το σιγουρο ειναι οτι θα το δει αργοτερα.

Ανώνυμος είπε...

Ο Σαμαράς κι ο Βαγγέλας θα εμφανιστούν οι εγγυητές της πορείας ανάπτυξης. Ας αναλάβουν τις κυβερνητικές ευθύνες για ΝΑ ΔΟΎΜΕ πόσο θ΄ αντέξουν !

Ανώνυμος είπε...

Η ιδιοσυγκρασία του ΓΑΠ, αλλά και η θέση του(είναι αρχηγός ακόμα του ΠΑΣΟΚ) δεν του επιτρέπει δημόσια διαφωνία και επισήμανση του σκοτεινού ρόλου του Βενιζέλου στις διαπραγματεύσεις για τη δανειακή σύμβαση και τα μέτρα που περιλαμβάνει.Οι βουλευτές όμως σαν τον Καστανίδη, την Κατσέλη και τους άλλους δεν χαμπαριάζουν από ευγένειες και τακτ, ούτε δεσμεύονται από θέσεις και ρόλους,γιαυτό και ονοματίζουν τα πράγματα με τ΄ όνομά τους!

idick είπε...

Το ΠΑΣΟΚ του Βενιζελου δεν μπορει ν΄αντιπαρατθει στον επαναδιαπραγματευτη Σαμαρα ν΄αποκαλυψει και να καταγγειλλει τα κατορθωματα του και τη συμβολη του στη ληψη των πιο αντιλαϊκων μετρων του μνημονιου 2.Ειναι συνενοχοι και θα υπαρξει συναινετικη σιωπη!

Ανώνυμος είπε...

Λάθος κ. IDICK και τους δυο θα τους δούμε σύντομα να αποδίδουν τη σκληρότητα των νέων μέτρων στην αδράνεια των κυβερνήσεων του Παπανδρέου. Ηδη τα παπαγαλάκια τους στο ΜΕΓΚΑ απαγγέλλουν το ποίημα!