Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

ΕΧΡΙΣΕ ΤΟ ΣΑΜΑΡΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ !...


Εάν η εκλογική διαφορά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι μεγάλη υπέρ της πρώτης, τότε, ναι, σε μία κυβέρνηση συνεργασίας ανάμεσα στα δύο κόμματα ο Αντώνης Σαμαράς πρέπει να είναι πρωθυπουργός.

Η σημερινή δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου (Real fm) άναψε φωτιές σε όλα τα κομματικά επιτελεία, καθώς μέσω αυτής βγαίνουν στο φως σχεδιασμοί και στρατηγικές.

Παράγοντες των δύο μεγάλων κομμάτων δίνουν τις εξής ερμηνείες :

Πρώτον, ότι ο κ. Λοβέρδος ανοίγει και επισήμως τη συζήτηση για μετεκλογική συνεργασία των δύο κομμάτων (σ.σ. όπως και η σημερινή, αλλά με λαϊκή εντολή, πλέον). Επιπλέον, θέτει και ένα από τα εκλογικά διλήμματα στους πρώην ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ – του τύπου «αν δεν θέλετε να δείτε τον Σαμαρά πρωθυπουργό μην επιτρέψετε να είναι μεγάλη η ψαλίδα υπέρ της ΝΔ».

Δεύτερον, ότι «εργάζεται» από τώρα για τον λεγόμενο «τρίτο πόλο» που θα πάρει σάρκα και οστά μετά τις εκλογές και αναλόγως του αποτελέσματος –τη δημιουργία, δηλαδή, ενός σχήματος από φιλελεύθερες–μεταρρυθμιστικές δυνάμεις που βρίσκονται σήμερα στα δύο μεγάλα κόμματα και στις παρυφές της Αριστεράς (ΔΗΜΑΡ).
Κατά τους (πολύ) καχύποπτους, η δήλωση αυτή έγινε εν γνώσει του Ευ.Βενιζέλου, του οποίου τα προεκλογικά και μετεκλογικά σχέδια εξυπηρετεί, δεδομένου ότι θεωρείται ως ο «σίγουρος» νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Η Λ. Συγγρού υποδέχθηκε με αμηχανία την παρέμβαση Λοβέρδου. Μέχρι στιγμής, η απάντηση ήλθε από τον («συναινετικό») Χρήστο Σταϊκούρα και ήταν θετική. Κατά τον «γαλάζιο» τομεάρχη Οικονομιών (και συνεργάτη του κ.Σαμαρά), «η ΝΔ αγωνίζεται για την αυτοδυναμία, ωστόσο το τι θα γίνει θα το κρίνουν οι πολίτες με την ψήφο τους». Απέφυγε μάλιστα να αποκηρύξει μία μετεκλογική συνεργασία, παραπέμποντας στην επιλογή Σαμαρά «να παίξει η ΝΔ στο γήπεδο αντί να μένει στην κερκίδα».

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Παπανδρέου πολύ λάσκα τους έχει αφήσει.
Άμα φύγει, θα του το διαλύσουν το κόμα.

χ.κ. είπε...

Ελεγε ο θεατρινος τον Γαπ κολλημενο στην καρεκλα και στην εξουσια,και γλυφει εκει που εφτυνε για να μην χασει την υπουργικη του καρεκλα,α ρε Γαπ με τα συντροφια σου ενας και ενας ειναι να τους χαιρεσαι.......

Ανώνυμος είπε...

Εγω αυτο το ΠΑΣΟΚ με τους μαυρογιαλουρους και τις συντεχνιες δεν τους ψηφιζω ποτε. ΑΚΥΡΟ Η ΓΑΠ. Εαν δεν κανουν καποια κινηση τα νεα παιδια (οι μαθουσαλες που τους ειπαν κηπουρους) λυπαμαι οτι δεν θα εκλεγουν με λοβερδους βενιζελους και ποιον πρωτα να αναφερεις. Οπως ανεφερα και παρα πολλοι αλλοι στην περιφερια μου δεν ψηφηζουν αυτο το ΠΑΣΟΚ.1944

ακυβέρνητος είπε...

Λοβέρδος, η προσωποποίηση του αριβισμού, του τυχοδιωκτισμού, του καιροσκοπισμού. Είναι διατεθειμένος να κάνει ΤΑ ΠΑΝΤΑ για να μη βγει ποτέ από το κάδρο. Όχι συνεργασία με Σαμαρά, τη ψυχή του θα πουλήσει στο διάολο για να πετύχει τους στόχους του (δηλ. εμάς).
Στο Απασχόλησης κατέσφαξε μισθούς και συντάξεις.
Στο Υγείας έβαλε τον κάθε ασφαλισμένο να πληρώνει από τη τσέπη του τα φάρμακα και έχει το απύθμενο θράσος ο ^%$@#$ να δηλώνει πως επί των ημερών του μειώθηκε δραστικά η δαπάνη του φαρμάκου.
Τόοοοοοοσο ξεφτίλας!!!
Είχε ξεκινήσει καλά. Νέος, άφθαρτος, φέρελπις συνταγματολόγος, αξιοπρόσεκτη περίπτωση πολιτικού στελέχους που δεν περνούσε απαρατήρητη.
Όμως, τα στερνά τιμούν τα πρώτα.
Από τότε που τον απογείωσε πολιτικά ο Γ. Παπανδρέου, καβάλησε πολλά καλάμια. Φοβάται μήπως του μπει και κανένα στον …. και κάνει συνέχεια «φαντεζί» πιρουέτες.
Δεν νομίζω να τη γλιτώσει. Το εύχομαι.

Υ.Γ: Αστειεύεται η αρθρογράφος για τα περί «αμηχανίας της Λ. Συγγρού». Παρόμοιες κινήσεις δεν γίνονται ποτέ χωρίς σχεδιασμό και υπόγειες συνεννοήσεις.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς το σενάριο τώρα εκτυλίσσεται,και βέβαια οι δηλώσεις του Λοβέρδου δεν είναι τυχαίες.Να είναι καλά ο κύριος Ψυχάρης τις εντολές του οποίου και το σχεδιάγραμμα καλώς εκτελούν οι κάθε Λοβέρδοι και οι συν αυτό υποτακτικοί. Να τους χαιρόμαστε!!!!!!Γνήσιοι υπάλληλοι του κατεστημένου.

Ανώνυμος είπε...

Καλά τι νομιζει ο Λοβερδος και ο καθε Λοβερδος εκει στο Πασοκ?? οτι θα τους ψηφισουμε για να στηριξουν Σαμαρα??? αυτον που απαιτησε εδω και τωρα να φυγει ο Προθυπουργος τους και που απειλει οταν γινει Κυβερνηση α τον στειλει ειδικο δικαστηριο?? Εμ αν ειναι ετσι γιατι να σας ψηφισουμε (ου δεν θα σας ψηφισουμε) και δεν παμε κατευθειαν να ψηφισουε τον Σαμαρα να τελειωνουμε??? Το ειπα και παλαιοτερα το λεω και τωρα, στο ωηφοδελτιο με μεγαλα κεφαλαια γραμματα αντι σταυρου ενα μεγαλο καλιφραφικο ''ΓΑΠ'' , ακυρο φυσικα για να μαθετε να μας σεβεστε. Δηλαδη σας στηριξαμε, καναμε υπομονη που καθε οσο μας αλλαζατε τα φωτα αφου σας εμπιστευτηκαμε οτι ναι μεν ποναμε αλλα ειναι για το καλο μας!! τωρα τον αδειαζετε με τον χειροτερο τροπο και καποιοι θεωρουν οτι πρεπει να παω αρχηγος σε αποικια. Καλα θα τα πουμε στις εκλογες.

Ανώνυμος είπε...

Βρε καλώς τα παιδιά!!!!!!!!!!! Αφού τον φάγατε τώρα στήνεται το πανηγύρι σας.Εμείς όμως δεν ξεχνούμε αυτούς που πρωτοστάτησαν στο να εκπαραθυρώσουν με τον δικό τους τρόπο τον ΓΑΠ. Μνήμη έχουμε και θα την εκδηλώσουμε την ημέρα των εκλογών.

Ανώνυμος είπε...

Από τα πολλά φιλιά θα ξεφλουδιστούν!! Που κατάντησαν!! Είναι να τους λυπάται κανείς.

Ανώνυμος είπε...

Είναι να απορεί κανείς με σας. Αφήνετε μερικούς βλαμμένους να διαμορφώνουν ατζέντα στο κόμμα σας κι εσείς εξοργίζεστε και τους διαμηνύετε ότι δεν...ψηφίζετε! Αυτό είναι που πρέπει να κάνετε? Αφήνετε τον κάθε βλαμμένο (ή όπως αλλιώς θέλετε ονομάστε τους) να λέει ό, τι τον συμφέρει, αντί να αγωνιστείτε να ακουστεί η δική σας φωνή, αντί να κάνετε το παν για να πρυτανεύσει η λογική και οι αξίες που νομίζετε ότι πρέπει να βγουν μπροστά, αντί να συστρατευτείτε με ανθρώπους που πιστεύετε ότι σας εκφράζουν και πρέπει να επικρατήσουν, αντί να αποδυναμώσετε αυτούς που σας απογοητεύουν και να τους πετάξετε έξω από το κόμμα σας, εσείς τους λέτε ένα ξερό «δεν σας ψηφίζω» και όλα καλά! Ναι? Τώρα είναι η ώρα (εσωκομματικές εκλογές έχετε σε λίγες μέρες στο κόμμα σας) να διαμορφώσετε εσείς τα πλαίσια και τις αξίες σας που νομίζετε ότι χρειάζεται σήμερα η χώρα και που πρέπει να επικρατήσουν, μέσα από ανθρώπους που και μπορούν και θέλουν και πιστεύουν. Αυτούς τους ανθρώπους υποστηρίξτε τους δυναμώστε τους και βοηθήστε τους να βγουν μπροστά και να διαμορφώσουν αυτοί (μαζί με σας) την ατζέντα που εσείς θέλετε και επιθυμείτε και πιστεύετε για το κόμμα σας και κατ’ επέκταση για τη χώρα. Αν είστε ιδεολόγοι και πιστεύετε στις αρχές και τις αξίες του κόμματός σας, υποστηρίξτε τις και αγωνιστείτε γι’ αυτές! Το κόμμα σας είστε εσείς, όχι ο κάθε «Λοβέρδος» ή ο κάθε «Βενιζέλος» ή δεν ξέρω κι εγώ ποιος άλλος. Ξέρετε το γνωστό ρητό «φωνάζει ο κλέφτης για να φύγει ο νοικοκύρης»? Διώξτε ή αποδυναμώστε τον κάθε «κλέφτη» του ρητού και μείνετε εσείς οι «νοικοκυραίοι» να υπερασπιστείτε το «σπιτικό» σας.
Καιρό τώρα ακούω για έναν υποψήφιο πρόεδρο στο κόμμα σας, που απ’ ότι βλέπω δε σας εκφράζει. Τι κάνετε για να υπάρξει και ένα «αντίπαλο δέος», ένας άλλος δηλαδή υποψήφιος που να σας εκφράζει? Τον ΓΑΠ που λέτε ότι πιστεύετε και εκτιμάτε πότε βγήκατε μπροστά να τον βοηθήσετε για να μην τον φάνε τα….«θηρία»? Νομίζετε ότι ήταν αρκετή η βοήθειά που του προσφέρατε γράφοντας μερικά καλά λόγια στα διάφορα μπλογκς? Καλή βοήθεια , δε λέω, αλλά πολύ λίγη, αν σκεφτείτε με τι «θηρία» πάλευε! Το να γράψετε το όνομά του στο ψηφοδέλτιο στις εκλογές (όπως γράφει κάποιος παραπάνω) τι θα κερδίσετε? Το να αγωνιστείτε όμως για να εξουδετερώσετε ή έστω να αποδυναμώσετε τα «θηρία» (φίλια και μη) εμπεριέχει μεν κόπο και προσπάθεια, αλλά και κέρδος. Το κέρδος είναι να τα καταφέρετε, αλλά ακόμα και αν δεν τα καταφέρετε, θα είναι η ικανοποίηση ότι προσπαθήσατε. Μην καταθέτετε λοιπόν το όπλα αμαχητί και μην αποσυρθείτε από το «πεδίον της μάχης», γιατί έτσι ανοίγετε την πόρτα διάπλατα στον κάθε τυχοδιώκτη του δικού σας σπιτιού. Υπερασπιστείτε λοιπόν το σπίτι σας (την πατρίδα και τις ιδέες σας) και διώξτε τον κάθε «κλέφτη» που θέλει να σας το «μαγαρίσει», κύριοι νοικοκυραίοι!

Ανώνυμος είπε...

νομίζω ότι ο ραγκούσης έχει πλέον υποχρέωση να είναι υποψήφιος και να εκφράσει όλα αυτά που δρομολόγησε ο γιώργος. και μη μου πει κανείς ότι ο ραγκούσης "πούλησε" το γιώργο γιατί αυτό που συνέβη ήταν μάλλον το ανάποδο. τον ιούνιο ο γιώργος κατ` εντολή του βενιζέλου ξεδόντιασε το ραγκούση. αναγνωρίζω ότι τον ιούνιο ίσως ο γιώργος να μην είχε άλλη επιλογή από αυτό που τελικά έπραξε. αλλά αυτά έγιναν. σήμερα αυτό που πρέπει να γίνει είναι ο ραγκούσης να σηκώσει το βάρος και να υπερασπιστεί την ατζέντα του γιώργου απέναντι στα σκυλιά ποικίλων προελεύσεων που θέλουν να μην αλλάξει τίποτα στην ελλάδα και είναι διατεθειμένα ακόμη και να τη χρεωκοπήσουν τη χώρα, αρκεί να μη χάσουν το πάνω χέρι στην εσωτερική κατάσταση, όποια και αν είναι αυτή (τους είναι παντελώς αδιάφορο). γι` αυτό γιάννη ραγκούση πρέπει να τολμήσεις...

Ανώνυμος είπε...

Και ο Ραγκούσης 22.36 γιατί τυγχάνει ειδικής προβολής από το ΜΕΓΑ ? Τι συμβαίνει ?συνομιλητής του Λοβέρδου και της Διαμαντοπούλου δεν ήταν ? Μην ξεχνάμε!

Ανώνυμος είπε...

Βενιζέλος και μόνο Βενιζέλος! φτάνει πια με τα τζάκια και τις δυναστείες των ανίκανων και ατάλαντων πριγκιπών που κατέστρεψαν την χώρα. Τον Γιωργάκη έπρεπε να τον σουτάρουν ήδη από τον Νοέμβρη. Είναι επικίνδυνος και μοιραίος. Ας ασχοληθεί με τα κανό του και τον αθλητισμό του και να μας αφήσει ήσυχους.