Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΝΥΧΤΑ !...


Και την επαύριον της ψήφισης του μνημονίου Νο 2, νάτοι και οι ρεζίληδες των ΜΜΕ να το παίζουν αντιστασιακοί εκ του ασφαλούς ! "Και τι έγινε, που ψηφίστηκε ; Μήπως θα μας σώσει ;...".

Είναι, περίπου, οι ίδιοι, που μέχρι χθες τα μεσάνυχτα αγωνιούσαν για την έκβαση της ψηφοφορίας, έχοντας δώσει όλο το δημοσιογραφικό - προπαγανδιστικό "είναι" τους, στην διατύπωση και την εξάπλωση του διλήμματος : " το μνημόνιο ή η χρεοκοπία και η κόλαση", διαβε-βαιώνοντας τους πολίτες αυτής της χώρας, πως, αν δεν πέρναγε η δανειακή σύμβαση από τη Βουλή, από τη Δευτέρα, (σήμερα), το πρωί, ο ένας μας θάτρωγε τον άλλο, μιμούμενος τα κανιβαλιστικά πρότυπα των προϊστορικών προγόνων μας ! Δεν ξέρω αν έτσι θα γίνονταν, αλλά τόλεγαν και το υποστήριζαν !...

Φοβάμαι, όμως, πως αυτή η αγωνία για την έκβαση της χθεσινοβραδινής ψηφοφορίας, ήταν διάχυτη σε πάρα πολλούς, ίσως και στην πλειοψηφία του λαού, ανεξάρτητα από την οργή και την αγανάκτηση, που προκαλούσαν (και προκαλούν) τα νέα σφαγιαστικά μέτρα και τις δημόσιες ή κατ΄ ιδίαν αντιδράσεις. Το ενδεχόμενο ενός ολοκληρωτικού και μηδενιστικού reset στην πορεία της χώρας, όχι, μόνο, φοβίζει, αλλά δεν συμφέρει κιόλας τους περισσότερους έλληνες !

Οι υπάρχουσες και παρατηρούμενες διεργασίες σε κοινωνικοοικονομικό επίπεδο, δεν μπορούσαν, βέβαια, παρά να αντανακλασθούν και μέσα στο κοινοβούλιο, μ΄ όλα όσα έγιναν και ζήσαμε τη χθεσινή νύχτα.

>>>Διαβάστε τη συνέχεια...
Εκείνο, όμως, που οφείλουμε ν΄ αναγνωρίσουμε, είναι το γεγονός, πως στους περισσότερους εκπροσώπους επικράτησε ο γνήσιος προβληματισμός και η πραγματική αγωνία για το αύριο, μιας καταψήφισης της δανειακής σύμβασης. ΄Οχι πως δεν υπήρξαν φαινόμενα, εμφανέστατα, εκφυλιστικά και συμπεριφορές - καραγκιοζιλίκια ή τζάμπα μαγκιάς, καθώς και απόπειρες σιλωαμικής αποκάθαρσης, αλλά η μεγάλη πλειοψηφία των βουλευτών λειτούργησε, πιστεύοντας, πως πράττει το καλύτερο για τη χώρα και το λαό της κι αυτό, δεν ισχύει, μόνο, για την πλευρά των "ναι", αλλά και για εκείνη του "όχι" !

Κι μ΄ όλ΄ αυτά είναι πια γεγονός και η μεγάλη αναδιάρθρωση του πολιτικού κομματικού συστήματος, που, μάλλον, σηματοδοτεί, επί τέλους, το τέλος της μεταπολίτευσης και των δομών που την εξέφρασαν...

΄Οσο για τις μεγάλες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και αντίστασης, σαφώς και ήταν εκφραστικές των καταστάσεων, που έχουν διαμορφωθεί στις τάξεις των εργαζομένων κι ολόκληρου του ελληνικού λαού, είναι, σίγουρα, ενδεικτικές μιας, αν όχι ολοκληρωτικής, αρκετά σημαντικής πολιτικής αναντιστοιχίας, μεταξύ κοινοβουλίου και κοινωνίας, ενώ έδωσαν και το μήνυμα διεθνώς για το πως υποδέχτηκαν οι έλληνες τις νέες εκβιαστικές και ληστρικές απαιτήσεις των "εταίρων" - δανειστών μας.

Ακόμα και τα επεισόδια, των υποχθόνιων αφετηριών και των βρώμικων σχεδιασμών, με τις απαράδεκτες καταστροφές και τις λεηλασίες, έπαιξαν το ρόλο τους, στο να διαμορφωθεί στα διεθνή media, η διαπίστωση πως "την ώρα που οι βουλευτές ψήφιζαν το μνημόνιο, ο λαός έκαιγε την Αθήνα !...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κι μ΄ όλ΄ αυτά είναι πια γεγονός και η μεγάλη αναδιάρθρωση του πολιτικού κομματικού συστήματος, που, μάλλον, σηματοδοτεί, επί τέλους, το τέλος της μεταπολίτευσης και των δομών που την εξέφρασαν...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΠΕΞΩ ΟΥΤΕ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΖΗΜΙΑ ΑΠΟΤΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΥΡΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΡΟΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΑΡΟΤΡΥΝΟΥΝ ΣΕ ΑΚΡΑΙΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ. ΕΑΝ ΠΧ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΒΓΑΙΝΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΤΑΝ ΜΠΟΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΖΑΝ ΑΠΟ ΦΕΓΓΙΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ. ΟΜΩΣ Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΙΠΕ ΟΧΙ Η ΑΡΤΗΡΙΣΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΑΛΛΑ Ο ΝΕΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΝΤΡΑΠΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΚΑΙ ΚΑΚΟΒΟΥΛΟ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΑ.
--------------------
Την πόρτα του σπιτιού του Σταύρου Ψυχάρη πέρασε πριν από λίγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Τι συζητούν οι δυο άνδρες; Δεν μπορούμε να ξέρουμε. Το βέβαιον είναι ότι ο υπουργός Οικονομικών βρίσκεται εκεί.