Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

ΦΙΛΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ !...


Ενισχύονται στην Ευρώπη οι φωνές αποδοκιμασίας των πολιτικών που επιβάλλει το διευθυντήριο της Ε.Ε. και η τρόικα στην Ελλάδα, οι οποίες χαρακτηρίζονται όχι απλώς ως αδιέξοδες, αλλά και ως επικίνδυνες. Παράλληλα, αρκετοί πολιτικοί χώροι -και κυρίως οι Σοσιαλιστές, οι Οικολόγοι-Πράσινοι και η Αριστερά- δείχνουν να κατανοούν τις ασφυκτικές πιέσεις που δέχεται η ελληνική κοινωνία, οι οποίες την οδηγούν στα πρόθυρα της έκρηξης.

Τραγική κατάσταση
Εξαιρετικά σοβαρή έως και τραγική είναι η κατάσταση στην Ελλάδα, σύμφωνα με δηλώσεις του υποψηφίου των Γάλλων Σοσιαλιστών για την προεδρία, Φρανσουά Ολάντ. «Πρέπει όλοι να αναρωτηθούμε γιατί υποφέρουν οι λαοί και αμφισβητείται η δημοκρατία. Τι σημαίνει ότι θα γίνουν εκλογές στην Ελλάδα, όταν τα δύο μεγαλύτερα κόμματα υποχρεώθηκαν να συμφωνήσουν για τη νέα δανειακή σύμβαση;», αναρωτήθηκε ο Ολάντ, ο οποίος εξαπέλυσε και επίθεση κατά του Βερολίνου και της Ανγκελα Μέρκελ. «Και επειδή δεν το θέλουν οι Γερμανοί; Η Μέρκελ, τι ακριβώς αποφάσισε να υποστούν οι Ελληνες;», είπε.


Την ίδια στιγμή, στην Ευρωβουλή, τόσο ο Γερμανός Σοσιαλδημο-κράτης και πρόεδρος του σώματος Μάρτιν Σουλτς και ο επικεφαλής της Σοσιαλιστικής Ομάδας, Αυστριακός Χάνες Σβόμποντα, διαφώνησαν ανοιχτά με τη συνταγή που ακολουθείται σήμερα.  «Οδηγούν την Ελλάδα σε μια αδιέξοδη οικονομική ύφεση», υποστήριξε ο Σουλτς, κάνοντας αναφορά στην αδήριτη ανάγκη για ένα σαφές πρόγραμμα επενδύσεων, που θα δώσει στους Ελληνες προοπτική για το μέλλον.

Οσο για το Σβόμποντα, παρομοίασε τους εκπροσώπους της τρόικας με «αρπακτικές ακρίδες», που ασκούν «εκβιασμό» για να δώσουν βοήθεια. Σημείωσε δε ότι η τρόικα «ομιλεί στο όνομα της Ε.Ε., όμως ποτέ δεν έρχεται να εμφανιστεί ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου». Σύμφωνα δε με πληροφορίες από το Στρασβούργο, οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές θα αποστείλουν άμεσα στην Αθήνα μια δική τους «τρόικα», για να προτείνει ένα «εναλλακτικό πρόγραμμα», με έμφαση στην ανάπτυξη.

Υφεση
«Επιβάλλουμε στην Ελλάδα έναν αφόρητο ρυθμό λιτότητας, μια από-ανάπτυξη που θα έχει ως αποτέλεσμα κανείς να μην μπορεί να ζήσει», ισχυρίστηκε από την πλευρά του ο Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ, ο οποίος από την αρχή είχε καταδικάσει τα μέτρα που εφαρμόζονται. Επίσης, η υποψήφια των Γάλλων Πρασίνων, Εβα Ζολί, αναμένεται να έρθει στην Αθήνα την Παρασκευή, «για να στηρίξει τον ελληνικό λαό», σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου της.

2 σχόλια:

χ.κ. είπε...

Επιτελους και φωνες συμπαραστασης ελπιζω να γινουν περισσοτερες ,γιατι οι Μερκοζυ μας οδηγουν σε αφανισμο.

Ανώνυμος είπε...

Επεσα μεσα σε αυτο που εγραψα χθες. Δηλαδη απο μια πλευρα καλα εκανε η Βουλη και ψηφισε τα μετρα γιατι σε αντιθετη περιπτωση θα εριχναν ολα τα βαρη σε εμας για την αποιτυχια τους. Μεταξυ μας πιστευαν οτι δεν θα περασουν τα μετρα αλλα την πατησαν κυριως οι Γερμανοι. Τωρα βαζουν νεες τρικλοποδιες και αυτο τωρα το βλεπουν πολλοι ευρωπαιοι που ηδη αρχησαν να τους κραζουν. Ειδομεν.
Α ρε Αντωνη τι εκανες.. αν συμφωνουσες απο τοτε σε συννενοηση με τον συμμαθητη σου δεν θα ειχαμε αυτα τα χαλια αλλα τωρα και συμφωνησες δια της βιας, και προθυπουργος δεν θαγινεις ποτε και η Ελλαδα ειναι σε χειροτερη θεση. Δεν ειχες την τολμη και το θαρρος να αναλαβεις τοτε το μερος της ευθυνης των προβληματων που δημιουργησαν οι προηγουμενοι και κυριως ο καταλληλοτερος και ιδου τι παθαινεις και τι θα παθεις ακομη χειροτερα σε λιγο.