Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Ο ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗΣ !...


΄Ενας από τους καραγκιόζηδες που ακολουθούν το Σαμαρά, αυτός ο ανεκδιήγητος Νικολόπουλος, βγήκε πρωί – πρωί στο γυαλί και σ΄ ένα ρεσιτάλ ασυναρτησίας και παραληρήματος, απαντώντας στην ειρωνική δημοσιογραφική ερώτηση αν «η Ν.Δ. επιμένει στην επαναδιαπραγ-μάτευση ?...», πέταξε το αμίμητο : «η επαναδιαπραγμάτευση και έγινε και γίνεται κάθε μέρα !...».

΄Ετσι, λοιπόν ! Αυτό που ο Σαμαράς και η Ν.Δ. έκαναν τις τελευταίες ημέρες, ήταν η πολύδιαφημισθείσα «επαναδιαπραγμάτευση», που θα άλλαζε το «μίγμα της πολιτικής» που εφαρμόζονταν και θα προωθούσε μέτρα που θα ενίσχυαν την ανάπτυξη της οικονομίας.

Ο σκληρός (επανα)διαπραγματευτής Αντωνάκης, έχει κάθε λόγο να επαίρεται, πως τα κατάφερε, αφού, όπως ο ίδιος δηλώνει, πάλεψε ασυμβίβαστα, αφ΄ ενός να μην υπάρξει κατάργηση ή περικοπή του 13ου και 14ου μισθού και αφ΄ ετέρου να μην υπάρξουν μειώσεις, στις επικουρικές συντάξεις μέχρι 300 €, (ενώ στις υπόλοιπες να υπάρξουν !...).

Που οδήγησε η παλαιστική τακτική του …ασυμβίβαστου επαναδια-πραγματευτή ; Στη διάσωση, μεν των 2 μισθών των δώρων, αλλά στον σφαγιασμό των κατώτερων μισθών, μέχρι και 32%, με γενικευμένο τρόπο (κι όχι, βέβαια, για τους νεοεισερχόμενους, που έλεγαν οι της Ν.Δ…), ο οποίος οδηγεί, τελικά, στη περικοπή, όχι 2, αλλά 3,5 μισθών !

Στο άλλο ζήτημα, η γαλάζια «κόκκινη γραμμή» για τις επικουρικές, άνοιξε τον ασκό των κύριων συντάξεων κι έφερε στο τραπέζι μειώσεις και σ΄ αυτές, φέρνοντας στο «σφαγείο» ολόκληρο το ασφαλιστικό σύστημα !!!

Υπάρχει, όμως και μια, ακόμα, επιτυχία, σ΄ αυτό το τομέα, καθώς ένα άλλο «αναπτυξιακό ατού» της «επαναδιαπραγμάτευσης», η μείωση των εργοδοτικών εισφορών προς το ΙΚΑ, πέρασε με τέτοιο τρόπο, που οδηγεί σε σίγουρο σφάξιμο των συνταξιούχων, αφού οι όποιες απώλειες στα έσοδα του Ιδρύματος, απαγορεύεται να καλυφθούν από τον Προϋπολογισμό, αλλά θα προκαλούν μειώσεις των παρεχόμενων συντάξεων !

Είναι δυνατόν, μετά απ΄ αυτά, τα απολύτως ενδεικτικά, κατορθώματά του, ο «επαναδιαπραγματευτής» να μη νοιώθει ευχαριστημένος και περήφανος, και να μην έχει όλο το δικαίωμα να κριτικάρει και να κατηγορεί το Γ. Παπανδρέου, πως δεν «έκανε διαπραγμάτευση…» !...

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αυτός θα κληθεί να κυβερνήσει;
Πολύ καλά μας κάνουν οι ξένοι ..τους πήραν είδηση...

ακυβέρνητος είπε...

Κατά τον ανεκδιήγητο Νικολόπουλο, κάθε φορά που γίνεται συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών ο Αντωνάκης …επαναδιαπραγματεύεται !

Με ποιόν; Προφανώς με το κεφάλι του και το εκεί περιεχόμενο.

Το δεδομένο είναι πως και οι τέσσερεις απλά προσυπογράφουν ότι μα ότι ζητάει η τρόικα.

Αν οι αποφάσεις που παίρνουν ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ είναι προϊόν επαναδιαπραγμάτευσης του Αντωνάκη, να υποθέσω πως οι υπόλοιποι προτείνουν άλλο μίγμα πολιτικής αλλά υποκύπτουν στις επαναδιαπραγματεύσεις του Σαμαρά;;;

Τουρλουμπούκι …

Ανώνυμος είπε...

Πόσο γρήγορα έπεσε η μασκα του! Πόσο τζούφιος αποδείχτηκε για μια ακομα φορα!

Ανώνυμος είπε...

Σχετικά με τον επαναδιαπραγμευτή, καμμία αντίρρηση. Είναι έτσι όπως τα λέτε.
Για το θέμα των κατώτατων αμοιβών στον ιδιωτικό τομέα, τι πιστεύετε; Τους επέβαλλε η εμμονοληψία της τρόϊκας, η τιμωρητική διάθεση των γερμανών εναντίον μας, ή μήπως έγινε κι εδώ μια ακόμη ανταλλαγή μέτρων "ισοδύναμου αποτελέσματος"; Και αν ναι σε ποιό βωμό θυσιάστηκαν τα 700 ευρώ μικτά της νέας γενηάς, τα 1000 ευρώ μικτά του οικογενειάρχη με παιδί και 10 χρόνια προϋπηρεσία, κλπ., και με τι τρόπο αλήθεια θα βοηθήσουν αυτά τα μέτρα την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.
(Χωρίς να θέλω να σας προκαταλάβω, σε καμμιά περίπτωση δεν πιστεύω να συντάσσεστε κι εσείς με τα γνωστά παπαγαλάκια του γνωστού -υπέρ Εφραίμ- συγκροτήματος, που ούτε λίγο ούτε πολύ έχουν πείσει κοινή γνώμη, πρωθυπουργό, κόμματα και λοιπούς, ότι αν τα παιδιά μας δουλεύουν 12 ώρες ανασφάλιστα για 350 ευρώ, και την χρεωκοπία θα γλυτώσουμε και με χρυσά κουτάλια θα τρώμε).

Hell είπε...

Να ξαναφέρουμε τον Παπανδρέου σας να μας σώσει?

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

@12.41
Τα μέτρα που σφαγιάζουν τις αποδοχές στον ιδιωτικό τομέα, δεν έχουν άμεση σχέση με τα δημοσιονομικά, τα παρουσιάζουν ως αναγκαία για την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας. Τα στοιχεία κι οι αναλύσεις, όμως, δείχνουν, πως η μείωση των μισθών δεν φέρνει αυτή τη βελτίωση. ΄Αρα υα μέτρα αυτά δεν είναι παρά το δώρο της τρόϊκας και των κυβερνώντων στους κεφαλαιούχους επιχειρηματίες, που κάνουν και πως δεν τα θέλουν τάχα !
Για το αν θα ρθει η ανάπτυξη δεν ξέρω, εκείνο που σίγουρα θ΄ αυξηθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα είναι το ποσοστό της φτώχειας !

Ανώνυμος είπε...

@ ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ

Και όχι μόνο: αυτό που θα αυξηθεί υπέρμετρα και ως μη ώφειλε θα είναι το κομπόδεμα των κεφαλαιούχων επιχειρηματιών, καθ΄υπόδειξη και προς εξυπηρέτηση των οποίων, επελέγησαν αυτά τα σφαγιαστικά μέτρα. Σε πολύ λίγο, στην Ελλάδα, θα κατοικούν μόνο οι εξής τάξεις: δημόσιοι υπάλληλοι (όσοι αντέξουν τους νέους μισθούς των τρεις κι εξήντα), επιχειρηματίες και μετανάστες. Η νέα τάξη πραγμάτων βρήκε επιτέλους την ιδανική της έκφραση σ΄αυτό το μικρό σκορποχώρι των Βαλκανίων, ο αγώνας των απανταχού της γης γκάνγκστερς και τοκογλύφων, τώρα δικαιώθηκε!

Ανώνυμος είπε...

Πρόκειται για τον πλέον γελοίο πολιτικό.Βέβαια τώρα είναι αργά για δάκρυα ,διότι ο κ.Σαμαρας και συν αυτό,λιδωρούσαν τον Παπανδρέου που σήκωσε πολιτικό ανάστημα στην Μερκελ και Σαρκοζί ζητώντας δημοψήφισμα.Τώρα με αρχιδιαπραγματευτή τον Σαμαρά πετύχαμε τα χειρότερα. Να τον χαιρόμαστε όλοι και δη τους επίορκους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που πρώτοι λιθοβόλησαν τον Παπανδρέου. Όταν θα γίνουν εκλογές θα πρέπει να φρεσκάρουμε την μνήμη μας.Τάκης

Ανώνυμος είπε...

Μειωση κατωτατου μισθου 22%, δηλαδη οσο ειπε ο κ.Μπεγλιτης οτι συμφωνησε ο μεγας διαπραγματευτης απο την αρχη και τον εξυβρισε ο Μιχελακης αποκαλωντας τον ψευτη.
Τωρα σειρα του κ.Μπεγλιτη να του σουρει οσο δεν παιρνει για του αξιζει.
Κατι για οσους κατεκριναν το Δημοψηφισμα και για τους βουλευτες του Πασοκ που εκπαραθυρωσαν τον Παπανδρεου ουσιαστικα γιαυτο το θεμα κατοπιν εντολης του ΔΟΛ. Μηπως κανατε εγκλημα που δεν το στηριξατε ολοι μαζι και τωρα θα σας πλακωσει ο ουρανος ολους μαζι αφου θα σας παρει κυνηγι ο κοσμος??

Ανώνυμος είπε...

12.41# Σιγα μην σου κανει την χαρη ο ΓΑΠ να ξαναγυρισει.Την αγαθοεργια την εκανε μια φορα για τον καταλληλοτερο, για τον συμμαθητη δεν θα ξαναγινει το ιδιο λαθος και κακως παρελαβε τοτε, επρεπε να σας αφησει να πατε εκει που ειχατε δρομολογισει με τα εργα σας και να σας παρει μ ε τις πετρες ο Ελληνικος λαος, τωρα... εχετε δικιο καλα να παθει ο ΓΑΠ.

boom είπε...

Ρε Hell και λοιποί σαμαράδες, να χαίρεστε τον αυποχώρητο αρχηγό σας, τον συνεπή πολέμιο του μνημονίου, τον εκφραστή ενός "άλλου μίγματος πολιτικής".
Αυτή ήταν η άλλη πολιτική που πρέσβευε, με πετσόκομα των μισθών; Αυτός ήταν που θα πολεμούσε την ύφεση και τώρα υπογράφει και αποδέχεται μείωση του ΑΕΠ για το 2012 κατά 4,4%;
Κάντε τον κορνίζα και δοξάστε τον!