Τρίτη 1 Μαΐου 2012

ΚΙ ΑΝ ΤΟΝ ΑΝΤΕΞΕΙ ΤΟ ΣΧΟΙΝΙ !...


Τη συσπείρωση των στελεχών, μελών και ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, διακηρύσσει, πως επιθυμεί και επιδιώκει ο Πρόεδρός του, απευθύνο-ντάς τους τη «συγγνώμη του» και καλώντας να δώσουν τόπο στην οργή και την αγανάκτησή τους και να πάνε την Κυριακή να ξαναψηφίσουν το Κίνημα.

Πόσο ειλικρινής φαντάζει ο σύντροφος Βενιζέλος, σ΄ αυτό του το προ-σκλητήριο και πόσο πείθει ;

Με τη γνωστή ευφράδειά του, εμφανίζεται μετανιωμένος, για πολλά πεπραγμένα της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, αλλά μόνο γι εκείνα που έγιναν πριν ο ίδιος πάει στο υπουργείο οικονομικών. Τα λάθη έγιναν από τους άλλους, λοιπόν κι εγώ είμαι εδώ για να ζητήσω συγγνώμη, γι αυτούς, για λογαριασμό τους !

Η στρατηγική αυτή του Προέδρου, αν και καλά καμουφλαρισμένη, αποκαλύπτεται από τη λειτουργία και τις πρακτικές πολλών ανθρώπων του περιβάλλοντός του και ειδικά των βαστάζων «πραιτοριανών του».

Κατ΄ αρχήν, έχουμε τη δημόσια μουγγαμάρα, η οποία καταλαμβάνει όλα τα βενιζελικά στελέχια, όταν, συμμετέχοντας σε τηλεοπτικές συζητήσεις, βρίσκονται αντιμέτωπα με ερωτήσεις, επιθέσεις ή και αφορισμούς, κατά της κυβερνητικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και ειδικότερα κατά του Γ. Παπανδρέου. Είναι, όλοι τους, σχεδόν, απολαυστικοί, στο ρόλο του παρατηρητή, στη συμπεριφορά του …τρίτου, του «δεν ξέρω δεν απαντώ» !

Κατά δεύτερο, είναι τα λόγια και οι κουβέντες, που χρησιμοποιούνται, όχι μόνο, στους διαδρόμους της «ανανεωμένης» Ιπποκράτους, αλλά και σ΄ όλες τις κατ΄ ιδίαν επαφές και συζητήσεις, με μέλη και οπαδούς, κεντρικό μοτίβο των οποίων είναι το «αυτοί που διέλυσαν το κόμμα και την Ελλάδα κι εμείς που προσπαθούμε απεγνωσμένα, να σώσουμε ό,τι μπορεί να σωθεί !...».

Φυσικά και δεν καταλάβατε σωστά, αν νομίσατε πως εννοούν κάποιους άλλους, π.χ. τους δεξιούς και τον Καραμανλή. Στον Παπανδρέου αναφέρονται και στους συνεργάτες του, δηλαδή τους συντρόφους τους ! Κι όταν μιλούν για τη «διάλυση του κόμματος», σαφώς και δεν την βλέπουν, ως αποτέλεσμα και των δικών τους υπονομευτικών πρακτικών, αλλά την αποδίδουν, μονοδιάστατα και αποκλειστικά στα λάθη και την ανικανότητα των προηγούμενων. (Πολλά και χαρακτηριστικά τα …κοσμητικά επίθετα που αραδιάζουν, εύκολο να τα μαντέψει, κανείς, δεν θα τους κάνω τη χάρη να τα επαναλάβω…).

Σε τεντωμένο (τρόπος του λέγειν…) σχοινί, λοιπόν, ο Βενιζέλος, προσπαθώντας να ισορροπήσει, μέσα στις καταστάσεις και τα γεγονότα και να προσελκύσει ψήφους, στη δοκιμασία της Κυριακής. Παράλληλα τα δίνει όλα, για να μη δώσει αφορμές και κατηγορηθεί, πως υποδαυλίζει την εσωκομματική φωτιά, ως ο ιθύνων νους και καθοδηγητής των όποιων ρεβανσιστικών συμπεριφορών των υποτακτικών του.

Μάλλον στην τακτική του αυτή πείθει, όπως και όσο θα έπειθε και ως …ακροβάτης πάνω στο σχοινί !...

23 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί μπορεί να βαυκαλίζονται στο παραμύθι τους, εγώ πάντως δεν ξεχνώ την υπονόμευση και το σφετερισμό των αγώνων του ΓΑΠ.

Ανώνυμος είπε...

Θα ηθελα ο υπονομευτηs του ΠΑΣΟΚ
να ελθει τριτοs,και απο τον
συρφετο που τον ακολουθει ,

τουλαχιστον να μη εκλεγουν τυποι
σαν τον ΛΥΤΖΕΡΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ
ΑΚΟΜΑ ΠΟΥ ΕΒΛΑΨΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ.
Ειμαι ψηφοφοροs και μελοs 30 χρονια.

Ανώνυμος είπε...

....στου κουφού την πόρτα...
maria

Ανώνυμος είπε...

Διαβασα σε εαν Μπλογκ οτι το Πασοκ παλευει με τον ΣΥΡΙΖΑ για την δευτερη θεση. Εαν αληθευουν αυτα που καταγγελει το αρθρο του Λογοπλοκου τοτε αυτο εξηγει το γιατι χαροπαλευει το Πασοκ με τον Συριζα αφου αυτο που αντιλαμβανετε ο Λογοπλοκος το αντιλαμβανονται και οι ψηφοφοροι που πιστεψαν και πιστευουν στον ΓΑΠ και ιδου τα αποτελεσματα. Ας αλλαξουν λοιπον τροπαριο οι επιτελεις του Βαγγελη και να κοιταξουν να συσπειρωσουν πραγματικα τον κοσμο του ολου Πασοκ και οχι του μισου. Σε προηγουμενα σχολια μου καιρο πριν το ειχα επισημανει αλλα νομιζα οτι μαλλον ημουνα ο μονος που το εβλεπα και ισως να εκανα λαθος. Αμ δε...

Ανώνυμος είπε...

Την προδοσία πολλοί αγάπησαν, τον προδότη κανείς....

Ανώνυμος είπε...

ο κακομοίρης ο βενιζέλος δεν αντιλαμβάνεται ότι με τον τρόπο αυτό διώχνει κόσμο απ` το πασοκ. πάρτο αλλιώς βαγγέληηηη

Ανώνυμος είπε...

19:43
δεν προλαβαίνει γιατί έχει πέσει σε ξέρα και βυθίζετε σιγά-σιγά και δεν έχει πάρει είδηση!

Ανώνυμος είπε...

Βενιζέλος = ΗΓΕΤΗΣ

ΓΑΠ = μοιραίος άνθρωπος με λανθασμένους χειρισμούς..

Ανώνυμε 16:14 στα όνειρα της φαντασίας σου και μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει δεύτερος!!

Μας τελείωσε ο ΓΑΠ, μας τελείωσε και ο Παπανδρεϊσμός..

ΠΑΠΑΝΔΡΕΪΚΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΤΠΟΥΣ ΚΗΠΟΥΡΟΥΣ ΣΑΣ ΤΥΠΟΥ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ, ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ, ΚΑΤΣΕΛΗ ΚΛΠ. ΕΙΣΤΕ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ.
Αρκετό κακό κάνατε στην πατρίδα και στο κόμμα.

Ανώνυμος είπε...

00:14
τι πίνεις και δεν μας δίνεις;;;

Ανώνυμος είπε...

Λογοπλοκε μπαίνω μόνο για να βλέπω τη φώτο!!!! χωρίς δίχτυ και χωρίς μαξιλαράκιιιιι

Ανώνυμος είπε...

Αφήστε τα ....΅συντροφικά΅ μαχαιρώματα [ειδικά εσύ 12.43 και εσύ 00.14 ) και κοιτάξτε να δείτε τι πρέπει να κάνουμε όλοι για να μη δούμε το σχιζοφρενή Σαμαρά πρώτο τη Δευτέρα έστω και χωρίς α;υτοδυναμία. Είπαμε να τιμωρήσουμε ανθιρώπους που δεν είναι ικανοί να είναι στην βουλή αλλά όχι και να τιμωρήσουμε τους ϊδιους ΤΟΥς εαυτούς μας! Έχω βέβαια μια θεωρία και οφείλω να την καταθέσω. Κάποιοι εκτός πασοκ το παίζουν είτε γαπικοί είτε βενιζελικοί σε διάφορα μπλογκς και ρίχνουν ο ένας ανάθεμα στον άλλο για να δείξουν ότι τάχα υπάρχει χάσμα μεταξύ τους με απότερο σκοπό να αποτρέψουν ανυποψίαστους ψηφοφόρους του κόμματος να το ψηφίσουν την Κυριακή. Μέχρις ενός σημείου τα έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής τουλάχιστον όσο αφορά την πρόθεση ψήφου. Αν αυτό ισχύει πρέπει όλοι οι πασόκοι να βγούν να αποτρέψουν και να απομονώσουν τέτοιες συμπεριφορές. Το δικό μου μήνυμα είναι τα εξής: Ψηφίζουμε το κόμμα μας και δε ΅σταυρώνουμε΅ανθρώπους που μας πλήγωσαν ή μας απογοήτευσαν με τις συμπεριφορές και τις πράξεις τους. Με αυτόν τον τρόπο τιμωρούμε κάποιους και συγχρόνως συγχρόνως ΅καθαρίζουμε΅το κόμμα από ανεύθυνους και ανίκανους, στέλνοντας στη βουλή σοβαρούς και υπεύθυνους ανιθρώπους που αξίζουν αλλά και δε δίνουμε το δικαίωμα στον σχιζοφρτενή Σαμαρά και στην παράταξή του να...δικαιωθεί για όλα όσα έκαναν ή δεν έκαναν μέχρι το 2009 που μας έφεραν ένα βήμα πριν το χάος.

Ανώνυμος είπε...

14:17 ναι φιλε μου εχεις δικιο αλλα αυτο επρεπε να το σκεεφτουν πολλοι αρκετα νωρις.. Και δυστυχως η πλευρα των οπαδων του ΓΑΠ ηταν αυτη που εκανε το μεγαλυτερο κακο με την αλαζονεια τους.
Ο σχιζοφρενης Σαμαρας δεν θα αντεξει πολυ γιατι ειναι αυτοκαταστροφικος και επιπλεον θα εξαρταται απο την στηριξη αλλων κομματων και οχι μονο του ΠΑΣΟΚ. Πολυ σωστη η αποψη Βενιζελου οτι η συμμετοχη του ΠΑΣΟΚ ανευ προυποθεσεων δεν θα πρεπει ν θεωρειται δεδομενη.

Ανώνυμος είπε...

από 14.17 προς 14.41
Αυτά που έγραψα στο προηγούμενο σχόλιό μου πρέπει όλοι εμείς που ανήκουμε σε αυτό το κόμμα να τα σκεφτούμε μέχρι την Κυριακή. Μετά την Κυριακή αν τα σκεφτούμε θα είναι αργά! Σταμάτα πια να μιλάς για οπαδούς ΓΑΠ και κάποιοι άλλοι για οπαδούς Βενιζέλου, δεν προσφέρεις ούτε εσύ ούτε οι άλλοι καμιά καλή υπηρεσία στο κόμμα. Για μένα όλοι έκαναν τα δικά τους λάθη (τόσο οι λεγόμενοι οπαδοί του ΓΑΠ όσο και οι λεγόμενοι οπαδοί ΒΒ)αλλά τώρα αυτό που προέχει είναι η συμφιλίωση και η συνεργασία όλων για να μην ξαναεπαναληφθεί το λάθος του 2004 και του 2007 που τόσο ακριβά το πληρώνουν τώρα όλοι. Για μένα το ζητούμενο δεν είναι αν θα αντέξει ή δε θα αντέξει ο σχιζοφρενής Σαμαράς και η παρέα του λίγο ή πολύ αλλά να μην δικαιωθεί για την καταστροφική 5ετία 2004 - 2009 η καραμανλοσαμαρική νέα δημοκρατία και βγει πρώτη (αυτοδύναμη η όχι δεν έχει και μεγάλη σημασία, η πρωτιά είναι ένα είδος δικαίωσης της κυβερνητικής 5ετΟύς λαίλαπάς της) την Κυριακή. Το ζητούμενο για μένα είναι να δικαιωθεί ένα κόμμα που πάλεψε 2 χρόνια μόνο του απέναντι σε όλους, δεξιούς και αριστερούς, άσχετα με τα λάθη και τις παραλείψεις του, το θέμα είναι ότι πάλεψε, δούλεψε, προσπάθησε και ταυτόχρονα να τιμωρηθούν άνθρωποι που τρέναραν ή εμπόδιζαν με τον τρόπο τους και τις συμπεριφορές τους την όλη προσπάθεια του κόμματος στο οποίο ανήκαν ή συνεχίζουν να λένε ότι ανήκουν. Γαπικοί και βενιζελικοί ΄(έλεος πια με τις...ταμπέλες αυτές), μπορεί να έχετε κάποιες διαφορές όμως σκεφτείτε ότι σας ενώνει το ίδιο κόμμα που πρέπει να είναι πολυσυλλεκτικό με απόψεις και ιδέες που ζυμώνονται και βγαίνουν θετικά συμπεράσματα και όχι ένα κόμμα που λειτουργεί βάση μόνο της μιας ή μόνο της άλλης πλευράς κατά την εκάστοτε ισχύ τους, άρα σας ενώνουν πολύ περισσότερα από αυτά που νομίζετε ότι σας χωρίζουν. Σταματήστε λοιπόν να κοκορομαχείτε ποιος θα επικρατήσει απέναντι στον άλλο, διαρρηγνύοντας ταυτόχρονα τα ιμάτιά του γιατί εκείνο που θα καταφέρετε στο τέλος είναι να το κάνετε ένα μικρό φοβικό και μονόχνωτο κόμμα.

Ανώνυμος είπε...

00.14# Εγω το λεω ανοιχτα οτι στηριξα τον ΓΑΠ και τον πιστευω μεχρι τωρα αλλα στις εσωκομματικες ετρεξα και ψηφισα Βενιζελο χωρις να σκεφτω τιποτα απο αυτα που γραφεις. Εαν μετα απο οσα σου ειπε ο 14.17 και μετα στο σχολιο του στις 16.13 επιμενεις σε αυτα τα απξιωτικα, τι νομιζεις οτι πρεπει εγω και χιλιαδες αλλοι να κανουμε την κυριακη στην καλπη??? Αρα ή παρα πολυ ανοητος εισαι ή μεγαλος προβοκατωρας του κερατα. Δεν υπαρχει αλλη λογικη εξηγηση.

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορώ να καταλάβω,με αυτά που γράφετε.
Η ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ γιατί εισαι σε αυτήν την ιδεολογία ή δεν ψηφίζεις.
Τα πρόσωπα έχουν μεν την δική τους βαρύτητα,αλλά πανω απο όλα το κόμμα.
Ο κάθε ένας έχει τους δικούς του αγώνες.
Ο κ, Παπανδρέου στην τωρινή συγκυρία έδωσε τον δικό του αγώνα.
Η ιστορία θα γράψει.
Συνεχίζουμε όμως !!!!
ΒΣ

Ανώνυμος είπε...

ότaν ακούω πάνω από όλα το κόμμα και η παράταξη μουρχετε να κάνω εμετό. Λέω αυτός είναι βλάκας μέχρι αηδίας. Και βέβαια τα πρόσωπα κάνουν τις πολιτικές! τι είναι η πολιτική φρούτο στο δέντρο να το κόψεις να το φας;;;;Δεν θέλω να ακούω αηδίες ξανά!Τι είναι η πολιτική φίλε;;; ιδέες, όλοι έχουν ιδέες;; Αν ήταν τότε γιατί ο κάθε ηγέτης κάνει γράφει τη δική του ιστορία;;; γιατί κάθομαι και μιλάω σε πανιβλακες;;;;;άι στα διάλα!
m

υ.γ. μη ξανακούσω σε αυτόν τον αιώνα από κανένα πολιτικό ή πολίτη πάνω από όλα το κόμμα και η παράταξη!!!άι σηχτιρ!
υ.γ. να μην ξανακούσω επίσεις,το κόμμα είναι το σπίτι μου!
υ.γ. τι δεν καταλαβαίνεται κύριοι κύριοι ότι αυτός που πλασάρετε έξυπνος είναι ο πανηλιθιος και αυτός που λοιδορείτε είναι ο ευφηίς;;;;

Ανώνυμος είπε...

Πολύ λάθος η σύνθεση της εικόνας.
Δέν πρόκειται για σχοινοβάτη.
Πρόκειται για βουτηχτή-κολυμβητή,
στον βόθρο της διαπλοκής.

Ανώνυμος είπε...

m
Αν δε σου αρέσει να ακούσεις κάτι διαφορετικά από αυτό που πιστεύεις, κλείσε τα αυτιά σου, ανέβα να ζήσεις στο βουνό, γίνε ερημίτης, μην "μπαίνεις" στο διαδίκτυο...κάνε δηλαδή απλά πράγματα για να προφυλάξεις τον εαυτό του από τη διαφορετική άποψη, όμως μη δίνεις...διαταγές του στιλ "μην ξανακούσω", εκτός κι αν είσαι οπαδός ολοκληρωτικών καθεστώτων τύπου Β. Κορέας, οπότε πάω πάσο!!!
Ο μεγάλος γάλλος σιγγραφέας και διανούμενος Φρανσουά Μαρί Αρουέ, είχε πει το εξής:
«Μπορεί να μην συμφωνώ με ό,τι υποστηρίζεις, μα θα υπερασπίσω μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να διατυπώνεις ελεύθερα τις απόψεις σου.» Το κατάλαβες ή να σου το κάνω πιο λιανά?

Ανώνυμος είπε...

09:30
Δεν είναι ο Κωστάκης ο Κουρασμένος στη φωτογραφία!!!

Ανώνυμος είπε...

16:34
...τώρα φοβήθηκα...

Ανώνυμος είπε...

18:16 ασε αυτα τα κολπακια.. Εδω και πολυ καιρο γνωστα παπανδρεϊκα μπλογκς ( οχι αυτο εδω ) με προεξαρχον ενα που το όνομά του αρχίζει από Π και τελειώνει σε Η και έχει 12 γράμματα υβρίζει και λοιδωρεί τον Βενιζέλο εδώ και μήνες.. Ως εδώ πια.. Επειδή πολλές φορές και η υπομονή έχει τα όριά της να ξέρεις ότι τέτοιες συμπεριφορές τις έχει πληρώσει πολύ ακριβά ο ΓΑΠ. Δεν νομίζω να τις υιοθετείς φυσικά αλλά το κακό με ορισμένους έχει προχωρήσει πολύ.

Ουτε εγώ είμαι προσωπολάτρης αλλά πίστευα ( και δυστυχώς δικαιώθηκα ) ότι ο ΓΑΠ ήταν παντελώς ακατάλληλος για να ηγηθεί του ιστορικού αυτού κόμματος. Κάποιοι δυστυχώς δεν έχουν συμβιβαστεί με την ιδέα ότι ο ΓΑΠ ουσιαστιικά αποχώρησε και συμπεριφέρονται με χειρότερο τρόπο από αυτόν που συμπεριφέρονται οι καραμανλικοί. Ας βάλει φρένο λοιπόν ο ΓΑΠ σε αυτά τα εξαπτέρυγα που βλάπτουν την παράταξη την στιγμή που ο Βενιζέλος κάνει ό,τι μπορεί για να περισώσει ό,τι μπορεί από το ΠΑΣΟΚ. Ας σοβαρευτούν όλοι έστω και την ύστατη στιγμή γιατί μετά θα χτυπούν το κεφάλι τους με την κατάσταση που θα έρθει στην χώρα μετά τις Εκλογές.

Ανώνυμος είπε...

Επειδή 7.28 εγώ έγραψα τα προηγούμενα και απάντησες.επιμένω ότι από το κόμμα συλλογικά ,εκπορευονται όλες οι αποφάσεις,οι κατευθυντήριες γραμμές.
Το θέμα είναι αν ο καπετάνιος θα πλεύσει σωστά.
Και τότε του δίνουμε τα εύσημα.
Ομως οι αρχες υπάρχουν.
Και πράγματι,όπως γραφει και ο 16.34
αυτή είναιη γνωμη μου.
Ασε με να την πω και ας είναι λάθος.
Φιλάκια.
ΒΣ

Ανώνυμος είπε...

23:36
Το μπλογκ στο οποίο αναφέρεσαι είναι Ντορικομανικό και καθόλου ΓΑΠικό (κάποτε στις δόξες του Γιώργου ναι, μόλις άρχισαν τα δύσκολα λάκησε, ξέρεις ότι κυνδυνεύει το καράβι πρώτα το εγκαταλούν τα...ποντίκια) μη σου πω ότι μπορεί να είναι και...ταϊσμένο. Τρέξε στο αρχείο του και βρες μια ανάρτηση που έκανε τον περασμένο Νοέμβριο, με τίτλο "Ποιός είναι τέλος πάντων ο Παπανδρέου", αν θυμάμαι σωστά τον τον τίτλο ή κάπως έτσι τέλος πάντων και διάβασέ τη για να δεις τι του έσουρνε, επίσης μπορείς να δεις και μια πρόσφατη ανάρτησή του με τίτλο "Όλα δείχνουν ότι ο επόμενος πρωθυπουργός θα είναι ο Αντώνης Σαμαράς"
Άσχετα αν καμιά φορά, για ξεκάρφωμα πετάει και κανα Ραγκούση! Ε! όχι και ΓΑΠική η
"Π---------κή", έλεος! Όπου φυσάει ο άνεμος αγαπητέ μου είναι!