Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ !...

Σε συνέντευξή του στο CNN και την Κριστιάν Αμανπούρ, ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, αναφερόμενος στην οικονομική κρίση, αλλά και τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, δήλωσε πως «εμείς οι Έλληνες αντιμετωπίζουμε ένα πρόβλημα, αλλά δεν είμαστε εμείς το πρόβλημα» .

«Οι Έλληνες δεν θέλουν να βγουν από το ευρώ και ο ελληνικός λαός έχει αποδείξει ήδη ότι έκανε τεράστιες θυσίες για να παραμείνει στην Ευρωζώνη»
τόνισε.

Ο Γ. Παπανδρέου πρόσθεσε, ότι και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πρέπει να αποφασίσουν τι θέλουν να κάνουν με το ευρώ, συμπληρώνοντας ότι χρειάζεται βαθύτερη ολοκλήρωση, είτε πρόκειται για ευρωομόλογο είτε για κάτι άλλο, καθώς επίσης και ανάπτυξη, καθότι βρισκόμαστε σε ύφεση.

Ερωτηθείς ποια είναι η αιτία γι' αυτό που συμβαίνει στη χώρα μας, μετά και τις δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ ότι «το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι οι πολίτες δεν θέλουν να πληρώνουν τους φόρους τους», ο κ. Παπανδρέου είπε ότι κατά καιρούς πολλοί κάνουν υποδείξεις, ηθικολογούν και αναζητούν αποδιοπομπαίους τράγους, λέγοντας «εσείς οι Έλληνες είστε το πρόβλημα».

"...Θα ήταν πολύ «βολικό» αν ήμασταν εμείς το πρόβλημα: «Διώχνεις την Ελλάδα, όλα είναι εντάξει. Αλλά τι συνέβη στην Ισπανία, στην Πορτογαλία, στην Ιταλία, σε ολόκληρη την Ευρωζώνη;...». «...Χρειαζόμαστε περισσότερη συνεργασία και λιγότερες απλουστεύσεις και προκαταλήψεις για το τι πρέπει να γίνει...»
συπλήρωσε ο πρώην πρωθυπουργός.

Σε ερώτηση για το εάν θα ήταν καλό να επιτύχει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ μια κυβέρνηση συνασπισμού ή αυτοδυναμία, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι θα ευχόταν ήδη να είχε προκύψει κυβέρνηση από την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση και υποστήριξε ότι το κόμμα του κ. Τσίπρα ευθύνεται για το γεγονός ότι δεν σχηματίστηκε κυβέρνηση.

«Συνεπώς αυτό δεν ήταν προφανώς και η πιο αξιόπιστη κίνηση»
συμπλήρωσε. Ωστόσο, εξέφρασε την προσδοκία του ότι τώρα θα σχηματιστεί κυβέρνηση και ότι όλοι θα συνειδητοποιήσουν ποιες είναι οι πραγματικές παράμετροι και προκλήσεις.

Τέλος, είπε ότι παραμένει η αναγκαιότητα να αλλάξει η Ελλάδα και να συνεχιστεί η προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια προκειμένου η χώρα μας να γίνει ανταγωνιστική, βιώσιμη και υπερήφανη.

Αναφορικά με την άνοδο των ακροδεξιών κομμάτων τόσο στην Ευρώπη, γενικότερα, αλλά και στην Ελλάδα, ο κ. Παπανδρέου τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι πρέπει να απομακρυνθούμε από τον εθνικισμό, ο οποίος τελικά υπονομεύει τη βασική αρχής της Ευρώπης που, όπως είπε, είναι η συνεργασία για την επίλυση των προβλημάτων.

7 σχόλια:

X.K. είπε...

Ποσο αναγκη εχει η Ελλαδα μια φωνη ισοροπημενη χωρις μισος και κραυγες γιατι δεν μας φταινε παντα οι αλλοι.GAP KEEP WALKING.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχως ξεμειναμε με αυτους που
ε ι ν α ι το προβλημα της Ελλαδας .
William.

Ανώνυμος είπε...

ΑΚΟΜΗ ΕΚΕΙ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΛΟΓΟΠΛΟΚΕ ΠΑΛΙ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΕΚΘΕΙΑΖΕΙΣ ΕΛΕΟΣ, ΘΑ ΚΟΨΟΥΜΕ ΦΛΕΒΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Ακουγα χθες τον Λιντζερη (στο τελος βεβαια της τοποθετησης του δεν ξερω τι ειπε ποιο πριν) και δεν πιστευθα στα αυτια μου πως ειναι ο ιδιος ανθρωπος που λυσσαξε να διξει τον ΓΑΠ με την υπολοιπη παλιοπαρεα. Και εμεις που πηραμε ολο το βαρος και κρατησαμε την Ελλαδα ορθια και αλλα πολλα αλλα βεβαια χωρις καμια αναφορα στο οναμα Παπανδρεου. Τα εργα τους δεν τα ανεφερε που διαλυσανε το Πασοκ και τελικα την χωρα με τα καμωματα τους παιζοντας το παιχνιδι του Σαμαρα στην ουσια να γινει Προθυπουργος και ο φιλος του Αρχηγος του Πασοκ. Τωρα και οι δυο ειναι ενα τιποτα πισω απο τον Τσιπρα που τους κουναει το δαχτυλο και τον ποιτανε με δεος ανικανοι να κανουν το παραμικρο. Αναστημα νανου, καμια συγκριση με αυτον που φαγανε και ηδη βλαστημανε την ωρα και την στιγμη που τον φαγανε. Σε λιγο θα κυνηγα ο ενας τον αλλο οταν θα μεινουν τρις και ο κουκος στην Βουλη και στην Ιπποκρατους ριχνοντας ο ενας τις ευθυνες στον αλλο. Δεν καταλαβαινουν αυτοι οι ανθρωποι οτι με το να αρνουνταιο τις πολιτικες τους των δυο ετων (με τα λαθη τους συμφωνοι) ακυρωνουν στην ουσια και τουσ ιδιους και ολο το Πασοκ. λαοθος αλλα και πληρης ανικανοτητα να το αντιληφθουν προφανως τυφλωμενοι απο το μισος τους για τον ΓΑΠ.

Ανώνυμος είπε...

Ο Λογοπλοκος 10.51 αναρτησε την συνεντυξη του ΓΑΠ που την εχουν αναρτησει και πολλα αλλ μπλογκ.
Αρα δεν γινεται κανενας υμνος ιδιαιτερος,αντικειμενικα, και επομενως καλα θα κανεις να κοψεις τις φλεβες σου αν ετσι νομιζεις αλλα σου λεω βλακεια παλι θα κανεις.

Ανώνυμος είπε...

αυτό το λέει ο Γιώργος εδώ και δύο χρόνια αν ανατρέξεις σε παλίοτερες σθνεντεύξεις λογοπλόκε θα το βρεις τουλάχιστον δύο φορές!
άκουγε κανείς και αυτό που λέει ο Σρέντερ δώστε χρόνο στην Ελλάδα κι αυτό το έλεγε από το Μάρτη του 2010!
Ποιός άκουγε; Είχαν έναν πολιτικό που μπορόυσαν να μιλήσουν και το μόνο που έκαναν Μέρκελ και Σαρκοζί (θεο σχωρέστον πολιτικα) να εκδικούνται και να πέφτουν με μένος στην Ελλάδα!Σε λίγο θα λέμε το ίδιο και για την Μερκελ αρκει να αντέξουμε λίγο ακόμα!
maria

Ανώνυμος είπε...

Αυτός είναι πολιτικός λόγος χωρίς κραυγές, φωνές, μαγκιές, και αφορισμούς.