Τετάρτη, 30 Μαΐου 2012

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΚΑΙ ΧΑΪΔΕΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ !...


Παίρνοντας αφορμή από ένα ξεκάρφωτο και προβοκατόρικο δημοσίευμα της δεξιάς φυλλάδας «Κυριακάτικη Δημο-κρατία», ο Κώστας Λαλιώτης συνέταξε και απέστειλε μια επιστολή διάψευσης των όσων αναγράφονταν περί «συμβου-λάτορα του Τσίπρα», στην οποία, όμως, επιστολή κάνει δύο πράγματα.

Αφ΄ ενός συμπεριλαμβάνει, έμμεσα πλην σαφέστατα, μια ολόκληρη ιδεολογι-κοπολιτική πρόταση, εν είδη Μανιφέ-στου της Κεντροαριστεράς και αφ΄ ετέρου, ένα ξεκάθαρο καλόπιασμα του ΣΥΡΙΖΑ και χάδεμα των στελεχών του !

Όλ΄ αυτά, βέβαια, με τη δήλωση, πως «…η σχέση του με το ΠΑΣΟΚ είναι διαχρονικά δεδομένη και αδιαμφισβήτητη…», αλλά και πως «…προσπαθεί να συμβάλει γόνιμα και θετικά πάντα και κυρίως σε κάθε κρίσιμη
καμπή… για την ανασύνθεση και την ανανέωση τής Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης μέσα από την αναγέννηση και την επανίδρυση του ΠΑΣΟΚ, για τη σύγχρονη, πολυκομματική και ριζοσπαστική Κυβερνώσα Κεντροαρισστερά...".

Δίχως άλλο σημαντική παρέμβαση διττού περιεχομένου : και, ανατρεπτική, και, συσπειρωτική, άγνωστης, όμως και άδηλης εξέλιξης.

Ολόκληρη η επιστολή του Κ. Λαλιώτη ΕΔΩ !...

1. Το δημοσίευμα στο κυριακάτικο φύλλο της «Δημοκρατίας», στις 27 Μαίου 2012, με πρωτοσέλιδο τίτλο «Ο Λαλιώτης πίσω από τον Τσίπρα!» είναι ένα ευφάνταστο σενάριο, το οποίο δεν έχει καμμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα.

2. Είναι γνωστό ότι με δική μου πρωτοβουλία τον Ιούλιο του 2003 έχω παραιτηθεί από όλα τα πολιτικά, κομματικά, κυβερνητικά και κοινοβουλευτικά αξιώματα και από τότε δε συμμετέχω σε κανένα Θεσμικό όργανο αλλά όμως σε κρίσιμες στιγμές δεν έχω αρνηθεί ποτέ τη θετική συμβολή μου. Από τότε μέχρι σήμερα ανεξάρτητα από τις συμφωνίες μου, τις διαφορές ή τις ριζικές διαφωνίες μου σε στρατηγικές, προγραμματικές πολιτικές, κοινωνικές, ιδεολογικές και αξιακές επιλογές των ηγετικών οργάνων του Κινήματος (π.χ. σχέδιο Ανάν, «Λεφτά υπάρχουν», προσφυγή στο ΔΝΤ, υπογραφή Μνημονίων με όλα τα συνεπακόλουθα μέτρα κ.α.), η σχέση μου με το ΠΑΣΟΚ είναι διαχρονικά δεδομένη και αδιαμφισβήτητη.

3. Διαχρονικά, επίσης, έχω προσπαθήσει να συμβάλω γόνιμα και θετικά πάντα και κυρίως σε κάθε κρίσιμη καμπή για το γεωστρατηγικό γεωπολιτικό και γεωοικονομικό ισοδύναμο της χώρας μας μέσα στην Ενωμένη Ευρώπη, για την ανασύνθεση και την ανανέωση τής Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης μέσα από την αναγέννηση και την επανίδρυση του ΠΑΣΟΚ, για τη σύγχρονη, πολυκομματική και ριζοσπαστική Κυβερνώσα Κεντροαριστερά με αδιαπραγμάτευτο Ευρωπαϊκό προσανατολισμό, για τις αναγκαίες αλλαγές και τις επιθυμητές μεταρρυθμίσεις για ένα σύγχρονο δημοκρατικό, αποκεντρωμένο και αποτελεσματικό «Κράτος – Στρατηγείο», για μια δημιουργική κοινωνία δικαιοσύνης, αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, για μια εξωστρεφή, παραγωγική, καινοτομική οικονομία, για ένα Κοινωνικό Κράτος με σύγχρονες δομές και ουσιαστικά δίκτυα αλληλεγγύης, για τη Βιώσιμη και Πράσινη Ανάπτυξη μέσα από την αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών φυσικών και πολιτισμικών πόρων και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της πατρίδας μας, για την κατίσχυση της Δημοκρατίας και της κοινωνίας των πολιτών με όρους συμμετοχής, διαφάνειας και δημοσίου ήθους, για την κατοχύρωση μιας Νέας Μεταπολίτευσης με διαρκές ανοιχτό μέτωπο στις αρνητικές και φθοροποιές όψεις της «Κομματοκρατίας», της «Μιντιοκρατίας», της «Λομπυκρατίας» και της «Μ.Κ.Ο.κρατίας».
Για του λόγου το αληθές και για τις διατυπωμένες έγκαιρα από το 1990 αναλυτικές θέσεις μου σας παραπέμπω στο Βιβλίο μου με τίτλο «Η Πυξίδα». Επίσης για την κλιμακούμενη οικονομική, κοινωνική και πολιτική κρίση στη διεθνή, Ευρωπαϊκή και Ελληνική της διάσταση ενδεικτικά παραπέμπω στα άρθρα μου στα ΝΕΑ με τίτλο «Από την Κρίση στο Κραχ; Φόβοι και Ελπίδες» και στην ΑΥΓΗ με τίτλο «Ο Νεοφιλελευθερισμός και η άλλη Λύση», την άνοιξη του 2008.

4. Τέλος ο Αλέξης Τσίπρας και τα ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν χρειάζονται «Συμβουλάτορες» και «Καθοδηγητές» στο παρασκήνιο γιατί έχουν τη δυνατότητα και την ικανότητα να αυτοπροσδιορίζονται ιδεολογικά, πολιτικά και προγραμματικά, γιατί έχουν τη δυνατότητα και την ικανότητα να ιεραρχούν μόνοι τους και με το δικό τους τρόπο τους στόχους στο στρατηγικό, πολιτικό, οικονομικό, επικοινωνιακό και εκλογικό σχεδιασμό τους.

5. Θέλω να πιστεύω ότι με την αυτονόητη ευαισθησία σας για τη δημοσιογραφική δεοντολογία να δημοσιεύσετε με «λελογισμένη» αντίστοιχη προβολή την απάντησή μου, η οποία διαψεύδει το ευφάνταστο σενάριο της Εφημερίδας σας, έτσι ώστε να μη μείνουν οι αναγνώστες σας με ψευδείς και λαθεμένες εντυπώσεις.

Φιλικά
Κώστας Λαλιώτης»

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εγω προσωπικα σοκαριστικα απο τον Υμνο στην σημαια του Τσιπρα και του Συριζα αν το καταλαβα καλα. Δεν το περιμενα απο τον Κωστα Λαλιωτη που τοσο πολυ πιστεψα και πιστευα μεχρι που διαβασα αυτο που διαβασα. Καποτε τελικα σε στεναχωρουν και τα ποιο αγαπημενα σου προσωπα.

Ανώνυμος είπε...

Πέφτουν σιγά - σιγά όλες οι μάσκες. Έτσι αποκτάμε και εμείς πλήρη εικόνα τι αντιμετώπιζε ο ΓΑΠ στην προσπάθειά του και το πιο ουσιαστικό η προσπάθεια της χώρας.

Α.Π.Μπερνωρίτης είπε...

Νομίζω ότι το μήνυμα είναι σαφές. Ο Βενιζέλος μέχρι το Σεπτέμβρη πρέπει να αποχωρήσει. Μόνο ο Λαλιώτης μπορεί να ηγηθεί μιας προσπάθειας ανανέωσης του σοσιαλιστικού χώρου. Κι εδώ, που τα λέμε, είναι ανώτερος και από ΓΑΠ και από Μπένη.

χ.κ. είπε...

Ο Γαπ τραβαγε μονος του το καρο με λιγους που πιστευαν σε αυτον η αρχη της μεθοδευσης ανατροπης του ηταν η αλλαγη του γραμματεα Ξυνιδη πηγαν να τον φανε τον ανθρωπο ,τωρα ας βλεπουν την πλατη του Τσιπρα και πολυ φοβαμαι οτι θα δουν και την πλατη του Καμμενου .

kaith είπε...

Ο Λαλίώτης , εργάζεται στον " Λιβάνη",ο πατήρ Λιβάνης ,ακραιφνής Ανδρεοπαπανδρεικός ,έχει δώσει τα σκήπτρα στον υιό Λιβάνη ο οποίος και εκδίδει τα " ΕΠΙΚΑΙΡΑ". Η στάση του συγκεκριμένου περιοδικού είναι γνωστή ( ως προς τα πολιτικά ) και μη εξαιρετέα.Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τη στάση του συγκεκριμένου " αγίου βρέφους"Λαλιώτη, μα είναι γνωστή η αντιπάθειά του προς τον ΓΑΠ ,στους παροικούντες....όπως είναι γνωστές και οι μεθοδοί του ,όπως οι υπόγειες ΠΑΝΤΑ κινήσεις του και η λατρεία του στη συνομωσία.
Κατά την αποψή μου " ευλόγησε", και έδωσε αντίδωρο στον Τσίπρα και τον τσίριζα καθώς και έδωσε μήνυμα προς παλαιοπασόκους . Και το πήραν .....το μήνυμα .Και σιγά μη συγκρίνω το Λαλιώτη με τη παιδεία και τη κουλτούρα και το επίπεδο και τη κοσμοπολίτικη συμπεριφορά του ΓΑΠ. Ποτέ του ΔΕΝ έκανε για ηγέτης μόνο ως συνομωσιολόγος και ολίγον από φιδάκι για όσους γνωρίζουν ...πράγματα!!

Ανώνυμος είπε...

Πόσο σωστή και εύστοχη η Kaith !

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι του χεριού τους ο Γιώργος! Αλλά το Τσιπράκι μια χαρά θα το χωρέψουν θα το γλυκάνουν λίγο στην Εξουσία και μετά θα του τραβίξουν το χαλάκι! Αχ Ελλάδα !
Αλλα φταίτε κι εσεις λογοπλοκε γιατί ξέρετε και δε μιλάτε! (μην αντιμιλήσεις τώρα!!!!)
maria