Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

SPD : ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ !...


Την άποψή του ότι η αλληλεγγύη προς την Ελλάδα είναι σήμερα πιο αναγκαία από ποτέ εξέφρασε ο πρόεδρος των Γερμανών Σοσιαλ-δημοκρατών κ. Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, κατηγορώντας ταυτόχρονα την καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ ότι με τις πολιτικές που ακολούθησε οδήγησε στην άνοδο των ακροδεξιών και πολέμιων της Ευρώπης.

«Όποιος αρνηθεί τώρα την αλληλεγγύη στους Έλληνες, διακινδυνεύει τον εκτροχιασμό της χώρας σε χαοτικές και αυταρχικές δομές, που θεωρούνταν ότι ανήκουν οριστικά στο παρελθόν», τόνισε ο κ. Γκάμπριελ, που σημειώνει ότι αποτελεί καθήκον της Γερμανίας να μην αφήσει να βυθιστεί στο κοινωνικό χάος, καθώς τότε, «θα ήταν η πρώτη αλλά όχι η μόνη πέτρα που θα ξεκολλούσε από το ευρωπαϊκό οικοδόμημα». Ανέφερε πάντως, ότι η Ελλάδα είναι ειδική περίπτωση στην Ευρώπη, αφού «είχε μετατραπεί σε λεία λίγων οικογενειών, ενώ δεν διαθέτει λειτουργικές κρατικές δομές»

Ο επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών, που προηγούνται στις δημοσκοπήσεις των Χρισταινοδημοκρατών της κυρίας Μέρκελ, τόνισε επίσης πώς πρέπει να σταματήσει η πρακτική του να σκορπίζεται δημόσιο χρήμα το οποίο χάνεται και αντί για αυτό πρέπει να υπάρξουν μεγάλα επενδυτικά προγράμματα.

Ο κ. Γκάμπριελ επησήμανε τον κίνδυνο «''ελβετοποίησης'' της Γερμανίας», καθώς εάν συνεχιστεί η πολιτική Μέρκελ που την απομονώνει από την υπόλοιπη Ευρώπη, «η Γερμανία θα καταντήσει να είναι οικονομικά εύρωστη αλλά πολιτικά ασήμαντη. Θα λέμε τότε στους σημερινούς μας εταίρους : ''Δεν μας νοιάζει τι σας συμβαίνει, απλά αγοράστε τα προϊόντα μας''. Τι θλιβερό μήνυμα, θα ήταν αυτό !»

Τέλος, αναφορικά με τη μεγάλη δημοσκοπική άνοδο του Κόμματος των Πειρατών στη Γερμανία, ο επικεφαλής του SPD, δήλωσε πολύ ευχαριστημένος «που ψηφίζουν αυτούς και όχι φασίστες, όπως στην Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: