Σάββατο 12 Μαΐου 2012

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ !...


Ο ελληνικός λαός, όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με την πραγματικότητα, που είχε διαμορφωθεί στη χώρα τα τελευταία 20 χρόνια και αποκαλύφτηκε μπροστά του ολόγυμνη την τελευταία διετία, δεν άντεξε και ξέσπασε ! Ορμώμενος από το θυμό και την αγανάκτηση, πήγε στην κάλπη και τα έφτυσε όλα, αλλά όχι όλους.

Κάποιοι κατάφεραν να τον ξεγελάσουν παίζοντάς το αθώοι και αμέτοχοι, παρ΄ όλο, που κι αυτοί είμαι χωμένοι στις ευθύνες για τα προηγηθέντα, μέχρι τα μπούνια.
΄Ετσι όπως εξελίχθηκε η κατάσταση, δεν υπήρξε δυνατότητα να γίνει μια αντικειμενική ενημέρωση του λαϊκού παράγοντα και το "παιχνίδι" νοθεύτηκε από επί μέρους γεγονότα και λειτουργίες σκοπιμότητας και διαστρέβλωσης.

Στις εκλογές της 6ης Μάη 2012, το εκλογικό σώμα ψήφισε μονόπαντα, γιατί μονοσήμαντα είχε εισπράξει τις εξελίξεις. Δεν κατέστη δυνατό να μπει στη διαδικασία της σύνθεσης, καθώς τα οικονομικά και κοινωνικά συμβαίνοντα, το οδηγούσαν, (μονόπαντα, πάντα...) στη αντίθεση. Κι έτσι ψήφισε κατά των πολιτικών εκπροσώπων του παρελθόντος και άτεγκτων διαχειριστών του παρόντος.

Στις 6 του Μάη ο ελληνικός λαός απαρνήθηκε το παρελθόν, (αγανακτισμένος, αλλά και κρυπτόμενος πίσω από το δάκτυλό του και την εθελοτυφλία, του "για όλα φταίνε οι άλλοι"...), καταδίκασε το παρόν και αδιαφόρησε για το μέλλον του. Αυτή η συνειρμική συμπεριφορά οδήγησε στην υπερψήφιση του αριστερού συνονθυλεύματος του ΣΥΡΙΖΑ, του δεξιόμουρλου μορφώματος του Καμμένου και των φασιστοειδών κατακαθίων του Μιχαλολιάκου.

Το αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής δεν μπορούσε να οδηγήσει σε κυβέρνηση, μιας και ο "νικητής" εκτίμησε, πως στο δεύτερο γύρο κερδίζει ακόμα περισσότερα και γίνεται κυρίαρχος του παιχνιδιού. Αυτό και θα γίνει !...

Δυστυχώς, ούτε το κλίμα, ούτε οι καταστάσεις ευνοούν τις οποιεσδήποτε προσπάθειες, για συνθέσεις, καθώς αυτοί που πλασαρίστηκαν, επιτυχώς, ως αθώοι για το παρελθόν, (απώτερο και πρόσφατο) και λυτρωτές για το παρόν, δεν αξιολογούνται, καν, για το μέλλον που προτείνουν, μέσα στο ισοπεδωτικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί.

΄Ολοι, όσοι προσεγγίζουν τα πράγματα, από την παραπάνω οπτική γωνία, το καλύτερο που έχουν να κάνουν, είναι να μείνουν στην άκρη και να μη χαραμίζουν δυνάμεις και προσπάθειες, για την προώθηση συνθετικών λύσεων. Μέσα σ΄ αυτό το χαμό, ούτε ακούγονται, ούτε επηρεάζουν...

Οι μέχρι χθες, φυτοζωούντες, έχοντας, διαχρονικά, το ρόλο του κομπάρσου στην πολιτική σκηνή, πίστεψαν, τώρα, πως μπορούν να πρωταγωνιστήσουν και το κοινό, από κάτω, φαίνεται ν΄ αποδέχεται και να μπιζάρει αυτή τους την επιδίωξη. Ας το κάνουν, λοιπόν, και οι μεν και οι δε και ας λουστούν, στη συνέχεια τα παρεπόμενα της παράστασης, οι μεν ως ξεσκεπασμένοι κομπογιαννίτες, οι δε ως "αιώνιοι μαλάκες" !

Εγώ επιλέγω να μείνω έξω απ΄ το θέατρο!...

8 σχόλια:

Στελιος είπε...

Καλημερα σας.
Παρότι συμφωνω με την αναλυση σας διαφωνω καθετα με το "θα μεινω εξω απο το θέατρο"...
Ειναι ωρα ευθυνης και ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ!!! Η αποχη ειναι το ιδιο συνηπευθυνη για οτι ακολουθησει.
Αν το 35% που απειχε στις εκλογες παει να ψηφισει (ενα μεγαλο μερος του τουλαχιστον) θα φανει το πραγματικο μηνυμα της καλπης...Ολοι εδω λοιπον και ολοι ενεργοι πολίτες αν θέλουμε το μελλον να εχει και την υπογραφη μας!!!

Ανώνυμος είπε...

Και τι θα αλαξει με βενιζελο και σαμαρα,τους ξερουμε καλα. Εγω επιμενω ΑΚΥΡΟ ΑΠΟΧΗ. Ετσι και αλλιως ντογρου για την δραχμη.1944

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ στα βασικά του άρθρου κι απολύτως με τον Στέλιο.
Δεν είναι ώρα να συμπεριφερθούμε με θυμό κι εμείς. Είναι ώρα συστράτευσης, έγερσης, κινητοποίησης και συμμετοχής. Επείγει, απέναντι στον ανορθολογισμό, τις φαντασιώσεις, τα ανέξοδα λόγια που οδηγούν στην βέβαιη καταστροφή, να ορθωθεί ένα μέτωπο εθνικής και πατριωτικής ευθύνης. Πρέπει να σωθεί ο τόπος, να σταθεί όρθια η Πατρίδα, γιατί τον λογαριασμό δεν θα τον πληρώσουν μόνον τα ολιγοφρενή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και οι ψηφοφόροι τους, αλλά όλοι μας. Και κυρίως τα παιδιά μας,που δεν έχουν καμία ευθύνη και καμία δυνατότητα να επηρεάσουν τις εξελίξεις.

Δημήτρης

Ανώνυμος είπε...

Στους καλους φιλους εχω να πω οτι συμφωνω. Χωρις να ειμαι ουτε κομματικο στελεχος ουτε εχω καμια σχεση με κομματα και Δημοσιο αλλα σαν απλος πολιτης που ποτε δεν κολλησα σε συμβολα και προσωπα ρωτω, πως ειναι δυνατον να μαζεωει πχ τον κοσμο πισω οτα πρωην βουλευτες και υπουργοι δηλωνουν δημοσια οτι Ο ΓΑΠ μονο σε αποικια
θα μπορουσε να ειναι αρχηγος και αλλοι να λενε οτι εχει πολιτικες και ποινικες ευθυνες?? Δηλαδη συντασσονται πληρως με τους αντιπαλους που ετοιμαζουν ειδικα δικαστηρια. Δεν γνωριζουν οτι υπαρχει παρα πολυς κοσμος που ακομη τον στηριζει και ακουγοντας αυτα τρεχει με χιλια μακρυα απο το Πασοκ?? Ειναι διαπιστωση ενος ουδετερου πολιτη που τα βλεπει γυρο του και απορω πως δεν τα βλεπουν οι του κομματος υπευθυνοι???

Στελιος είπε...

Πολύ σωστά Φίλε Δημήτρη!!!

Ανώνυμος είπε...

Xωρίς να είμαι γκουρού διαβάζοντας της γραμμές του Λογοπλόκου πολύ απλά καταλαβαίνω το νόημα τους. Θα σπάσουν τα μούτρα τους γιατί ούτε ένας από δαύτους τους λεγόμενους καταλληλότερους δεν είναι εφυής. Οι μεν νομίζουν ότι είναι πιο έξυπνοι από τον άλλο να τον παρασύρουν σε συνενοχή και ο πιο έξυπνος αρέσκετε στο ότι δε σε πιστεύω κυρα μάρω αλεπού ξέρω πως σκέφτεσε. Οι εφυής κάνουν κυβέρνηση οι καιροσκόποι απλά αλλάζουν ψηφοθυρικά δυνάμεις. Τώρα αυτό μας δείνει κάποιο αποτέλεσμα; Οχι μόνο χασιμο πολίτιμου πραγματικού χρόνου και κάνοντας τους Ευρωπαίους να μας κοιτούν με μισό μάτι! Και σιγά για τη Μέρκελ αλλά για αυτούς που πραγματικά θέλουν να μας βοηθήσουν. Μας έχουν ονομάσει ειδική περίπτωση σαν τα καθηστεριμένα ένα πράγμα! Στο διαταυτα λοιπόν ο Λογοπλόκος λέει ότι είναι καμένοι από χέρι και θα φανεί στο επόμενο εξαμηνο. Ελπίζω οι Δυνάμεις αυτές που μπορούν πραγματικά και να βοηθήσουν την Ελλάδα και να επηρεάσουν στο εξωτερικό να έχουν ανασυνταχθεί. Και εγώ μαζί τους είμαι.

Λογοπλόκε είσαι το πιο εγκυρο ενημερωτικό blog.

Ανώνυμος είπε...

ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΜΟΝΤΑΖ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟ Π ΕΧΕΤΕ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΚΥΡΟ Κ ΑΣΤΟΧΟ... ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟ ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΟΠΑΙΧΤΗΣ ΜΕ ΧΛΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ? Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΟΠΑΙΧΤΗΣ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΟΠΟΤΕ ΣΕ ΚΑΜΟΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΤΑΙ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΤΙΜΗΣΕΙ,ΚΟΡΟΪΔΕΨΕΙ,ΕΙΡΩΝΕΥΤΕΙ Κ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΝΑΦΗ ΕΝΑ ΑΤΟΜO...ΜΑΚΑΡΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΝΑ ΕΙΧΑΝΕ ΤΟ ΗΘΟΣ Κ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΕΝΟΣ ΚΑΛΙΤΕΧΝΗ ΤΩΝ ΣΚΙΩΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΗΤΑΝΕ !!!!....ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΦΩΤΟ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΔΥΣΦΗΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΚΙΩΝ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΙ...

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

Αγαπητέ φίλε,
Ο καραγκιοζοπαίχτης εκτός, φυσικά, από καλιτέχης, είναι και δημιουργός σεναρίων και παραστάσεων θεατρικών και μάλιστα, όπως έχει καθιερωθεί σκιών.
Η παρομοίωση της πολιτικής σκηνής με το θέατρο σκιών, δεν ξέρω πόσο υποτιμητική μπορεί να μοιάζει για το δεύτερο, αλλά ταιριάζει, απόλυτα, με την ου΄σία του άρθρου,που χαρακτηρίζει τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις,όχι ως πραγματικές, αλλά ως θεατρικές. Πέρα από την καλιτεχνία και την ταλαντοσύνη...