Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΣΚΥΛΟΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ; ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ !...

Σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων που κατατέθηκαν στο Συμβούλιο Επικρατείας για επεξεργασία, προβλέπουν την χρησιμοποίηση, από την Ελληνική Αστυνομία, εκπαιδευμένων σκύλων και σε πολλές άλλες περιπτώσεις, εκτός από την ανίχνευση ναρκωτικών ουσιών και εκρηκτικών, που χρησιμοποιούνταν έως τώρα.

Όπως έγινε γνωστό οι σκύλοι θα χρησιμοποιούνται για τη λήψη μέτρων σε αθλητικές εγκαταστάσεις, τη φύλαξη και συνοδεία κρατουμένων προς αποτροπή απόδρασης, την καταδίωξη και σύλληψη ατόμων που τελούν αυτόφωρα εγκλήματα.

Σε ειδικές περιπτώσεις κι όπως λέγεται, με εντολή του αρχηγού της ΕΛΑΣ, οι σκύλοι θα διατίθενται και στη «λήψη μέτρων τάξης», δηλαδή κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων, συγκεντρώσεων κλπ.

Αυτό ακριβώς το τελευταίο, έχει δημιουργήσει αντιδράσεις στους χώρους των εργαζομένων, της νεολαίας, των φοιτητών, των μαθητών κι όλων των εν δυνάμει διαδηλωτών, σε μελλοντικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Πλην όμως…

Οι «λογοπλοκίες» είναι σε θέση να γνωρίζουν και μάλιστα από τα μέσα, πως κάτι τέτοιο, δηλαδή η χρησιμοποίηση αστυνομικών σκύλων σε διαδηλώσεις, δεν πρόκειται να υπάρξει !
΄Ακρως απόρρητες αναφορές που έχουν συνταχθεί κι έχουν αποσταλεί προς το Αρχηγείο, από τις υπηρεσίες της Ασφάλειας, επισημαίνουν έναν σοβαρότατο κίνδυνο που ενέχει η πιθανή χρήση σκύλων σε συγκεντρώσεις, πορείες κι άλλου τέτοιου είδους λαϊκών εκδηλώσεων : τον κίνδυνο αποκάλυψης όλων εκείνων των στημένων μπάτσων, που παρεισδύουν σε κάθε εκδήλωση, εκτελώντας διατεταγμένη υπηρεσία, είτε καταγράφοντας φάτσες, είτε δρώντας προβοκατόρικα.
Ο σκύλος, βλέπεται, θα είναι εκπαιδευμένος να ορμάει στους «εχθρούς», δηλαδή τους original διαδηλωτές. Ευτυχώς ή δυστυχώς, ως ζώο, δεν μπορεί να εκπαιδευτεί να συμπεριφέρεται και ως …άνθρωπος, δηλαδή, να κάνει τα στραβά μάτια !

Την ώρα λοιπόν που το τετράποδο θα ορμάει και θα μοιράζει δαγκωνιές στους διαδηλωτές, θα ηρεμεί και θα μοιράζει …γλυψίματα, στους συμμετέχοντες ασφαλίτες, αποκαλύπτοντάς τους έτσι και καρφώνοντάς τους !...

Γι αυτό σας λέω, μη τους περιμένετε στις διαδηλώσεις…

Δεν υπάρχουν σχόλια: