Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

ΜΙΑ ΟΝΕΙΡΙΚΗ ΑΠΟΔΡΑΣΗ !...

Ενώ ημερολογιακά έχει μπει η άνοιξη – βρισκόμαστε στο μέσον του Μαρτίου – ο καιρός εξακολουθεί νάναι βαρύς κι ο ουρανός συνέχεια συννεφιασμένος : ασορτί με την κατάσταση της χώρας…
Όλα δείχνουν πως υπάρχει αδιέξοδο και με ανυπομονησία περιμένουν να δουν και πάλι στην πράξη, το «στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα», να δουν δηλαδή την προσφυγή στις κάλπες…
Τα «…δεν υπάρχει θέμα…», «…δεν μας απασχολούν οι εκλογές…», «… η χώρα έχει κυβέρνηση…», που πιπιλίζουν οι κυβερνώντες, μόνο ως τα λόγια των συμμετεχόντων σε μια φαρσοκωμωδία, εκλαμβάνονται πια…

Είναι Τρίτη, ο μήνας έχει 17 και η είδηση αναρτάται σε ένα άγνωστο, μέχρι εκείνη τη στιγμή blog, το http://www.lakisma.blog.com/, ακριβώς στις 15.36 : «…όπως πληροφορηθήκαμε από δικό μας άνθρωπο μέσα από το μέγαρο Μαξίμου, πριν από λίγα λεπτά ένα πρωτοφανές περιστατικό απόδρασης, έλαβε χώρα, στο προαύλιο του πρωθυπουργικού κτιρίου. Ο κ. Καραμανλής φέρεται ν΄ απέδρασε καβάλα σ΄ ένα μαυρόασπρο άλογο, με το οποίο χώθηκε μέσα στον εθνικό κήπο και εξαφανίστηκε !... Προσπαθούμε να διασταυρώσουμε την σημαντική αυτή πληροφορία και θα επανέλθουμε, με περισσότερες λεπτομέρειες…».
Στις 15.38, στην ιστοσελίδα του http://www.troktiko.blogspot.com/ σηκώνεται η είδηση με περισσότερες λεπτομέρειες, καθώς αναφέρεται πως «…ο πρωθυπουργός ειδοποιημένος από τον συνεργό του, βρίσκονταν, ήδη, στον προαύλιο χώρο, με φόρμα γυμναστικής. Με λίγη προσπάθεια καβάλησε το ένα από τα δύο άλογα, που εισήλθαν καλπάζοντας στον κήπο του μεγάρου Μαξίμου, με την βοήθεια του αναβάτη του άλλου αλόγου. Οι δυο ιππείς κατευθύνθηκαν με ταχύτητα προς την απέναντι πλευρά του εθνικού κήπου κι έγιναν άφαντοι !... Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για έναν μαυροφορεμένο καβαλάρη, που οδήγησε τα δύο άλογα στην πρωθυπουργική κατοικία, χωρίς όμως να είναι σε θέση να δώσουν τα χαρακτηριστικά του…».
Στις 15.46 έχει σειρά το http://www.press-gr.blogspot.com/, το οποίο, αφού δίνει την είδηση, προσθέτει τη δική του αποκλειστικότητα : «…ο Παναγιώτης Ψωμιάδης βοήθησε τον Καραμανλή για να δραπετεύσει από το μέγαρο Μαξίμου !...». Σχεδόν την ίδια στιγμή ο Γ. Παπαγιάννης στο http://www.pressmme.blogspot.com/, διευκρίνιζε ακόμα περισσότερο σημειώνοντας πως «…ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης με στολή και μάσκα του Ζορό, οδήγησε τον Καραμανλή στην ελευθερία…».

Το επόμενο χρονικό διάστημα γίνεται ένας πραγματικός χαμός : όλα τα blogs αναρτούν την είδηση για την απόδραση του πρωθυπουργού, καθένα βάζοντας και τη δική του σάλτσα. Τα κανάλια με αλλεπάλληλα έκτακτα, βομβαρδίζουν τους αποχαυνωμένους, από την μεσημεριανή ραστώνη, πολίτες με σωρό ειδήσεων, ζωντανών συνδέσεων, συνεντεύξεων, πληροφοριών κ.α.
Τα διεθνή ΜΜΕ, με πρώτα το CNN, το BBC και το Al Jageera, διαλαλούν το περιστατικό στα πέρατα της οικουμένης : «Δραπέτευσε ο έλληνας πρωθυπουργός !...».
Στις 8.04, ο Πάνος Σόμπολος δίνει ανταπόκριση στο MEGA, από τον τόπο που βρέθηκαν, χωρίς αναβάτες, τα δύο άλογα της φυγής. Το χώρο του λόφου του Στρέφι. Ο δαιμόνιος αστυνομικός συντάκτης και Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, φορώντας ένα καπέλο Ζορό, χωρίς μάσκα όμως, περιγράφει το πώς βρέθηκαν τα ζώα, πληροφορώντας τους εμβρόντητους τηλεθεατές πως «…δυστυχώς το ένα από τα δύο άλογα, το ασπρόμαυρο, βρέθηκε ξαπλωμένο και σε κακή κατάσταση !... Ο ειδικός κτηνίατρος που το εξέτασε είναι εδώ δίπλα μου και θα μας πει τι έπαθε το άτυχο ζώο… Για πέστε μας γιατρέ τι έχει το αλογάκι ;…». «Είναι εξουθενωμένο και αναπνέει με δυσκολία… ΄Εχει κοψομεσιαστεί !...».
Γλαφυρότατος, όπως πάντα, ο Σόμπολος μπαίνει στην ουσία της είδησης : «…όπως καταλαβαίνουμε, ΄Ολγα και αγαπητοί τηλεθεατές, το συγκεκριμένο, άτυχο άλογο, ήταν αυτό που μετέφερε ως εδώ, τον κ. Πρωθυπουργό !...».

Ο Πρετεντέρης που πήρε το λόγο, αμέσως μετά, άρχισε να μιλάει για το Γ. Παπανδρέου και τις ευθύνες του για τις εξελίξεις…
Θύμωσα, ως συνήθως και προσπαθώντας να τον βρίσω, ένοιωσα τη φωνή μου να μη βγαίνει… Τραντάχτηκα και …ξύπνησα. Από πάνω μου η γυναίκα μου με σκουντούσε : «…ξύπνα, η ώρα είναι επτάμισυ !...».
Πετάχτηκα και κατάλαβα πως ήταν πρωί… ΄Ονειρο είδα, σκέφτηκα και κοίταξα το ημερολόγιο στον τοίχο : Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009…

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ!!!

22-02-2009

Την τελευταία τριετία, ο Παλαιοκώστας με τον Ριτζάι, απέδρασαν για δεύτερη φορά από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο τρόπος απόδρασής τους είναι πανομοιότυπος με τον προηγούμενο σε θεαματικότητα, αλλά και αποτελεσματικότητα.

Επίσης θεαματική, αλλά ταυτόχρονα και επικίνδυνη, είναι η ανικανότητα της κυβέρνησης της Ν(έας) Δ(υστυχίας) και του «καταλληλότερου» (sic), για την αποτροπή αντίστοιχων περιστατικών.

Φυσικά από μια κυβέρνηση, που μεταξύ των άλλων «πέτυχε» και μάλιστα σε παγκόσμια πρώτη, να αποδράσει -μέσα από τα χέρια της- ψόφια γαλοπούλα, η μόνη απαίτηση που έχεις, είναι να ξεκουμπιστεί και να φύγει μια ώρα αρχύτερα.

Ο ΥΠΟΨΙΑΣΜΕΝΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Αυτή η ονειρική απόδραση, θάταν η πιο χαρμόσυνη απόδραση !

Ανώνυμος είπε...

Νεότερη πληροφορία αναφέρει πως το φουκαριάρικο το άλογο που φορτώθηκε το μπούλη, φόβησε...

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί να το λες γι αστείο, αλλά κάπως έτσι θα την κοπανήσει ο "καταλληλότερος.

Ανώνυμος είπε...

Όταν κοιτάς από ψηλάααααα
μοιάζει η Γη με ζωγραφιάαααα
κι εσύ την πήρες σοβαρά....
κι εσύ την πήρες σοβαρά....

K. Χατζής