Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

ΙΔΟΥ Η ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ !

Κρατούσε σε αγωνία ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης τους αγρότες μέχρι να φύγουν από τα μπλόκα λέγοντάς τους ότι μόνο τότε θα εκδοθεί η σχετική απόφαση που θα προβλέπει τις αποζημιώσεις- ενισχύσεις.
Μόλις σήμερα το μεσημέρι κυκλοφόρησε το ΦΕΚ με τη συγκεκριμένη απόφαση που δεν γράφει τίποτα. Αναφέρεται μόνο στην επέκταση της κάλυψης από τον ΕΛΓΑ του και ότι θα ληφθεί δάνειο για να εξυπηρετηθούν όλες αυτές οι ιστορίες.Όλα όσα επιθυμούσαν να δουν οι αγρότες στη σχετική υπουργική απόφαση δεν πρόκειται να τα δουν. Παραπέμπει ωστόσο σε αποφάσεις του ΕΛΓΑ.
Πρόκειται για ένα περίεργο παιχνίδι μεταξύ του υπουργού και του προέδρου του ΕΛΓΑ για να χαθεί η μπάλα.Άλλωστε ιδιαίτερα μετρημένα λόγια λέει ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης μετά τη συνάντησή του με την κοινοτική επίτροπο.Όλα συγκλίνουν ότι από την πλευρά της Ε.Ε. τα πράγματα έχουν γίνει περισσότερο δύσκολα. Αντίθετα ο υπουργός και η κυβέρνηση θα πληρώσουν τους παραγωγούς με δεδομένο ότι το πακέτο θα αυξηθεί αρκετά απ' όσο εξαγγέλθηκε.
Ξέρουν όμως και κάτι ακόμη. Ότι μια επόμενη κυβέρνηση μετά από λίγα χρόνια, δηλαδή, θα πληρώσει και το πρόστιμο που θα καταλογιστεί από την πλευρά της Ε.Ε..Ότι άλλο λένε τώρα τελευταία είναι για να χαϊδεύουν αυτιά.
Θα έχει ενδιαφέρον όμως να δούμε τις εξελίξεις και το αμέσως προσεχές διάστημα, γιατί όπως λένε οι γνωρίζοντες για να πληρωθούν τα 45 € στο βαμβάκι σύμφωνα με τις διακηρύξεις του υπουργείου θα πρέπει να υπολογίσουν παραγωγή περισσότερο από 400 κιλά ανά στρέμμα και θα πρέπει ακόμη να βγάλουν ζημιά που θα ξεπερνά το 65%. Δηλαδή χρειάζεται πολύ μεγάλο μαγείρεμα και αρκετά αποφασισμένους εκτιμητές για ένα τόσο παράτολμο εγχείρημα.
Από το : lamianews.blogspot.com

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πότε έγιναν αυτοί οι κατακλυσμοί, ωρέ έλληνες΄;

Ανώνυμος είπε...

΄Οταν είναι να αγοράσουν ψήφους, αλλάζουν ακόμα και τις καιρικές συνθήκες...