Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

ΑΤΕ : ΤΟ ΔΙΤΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ !...

Παλαιότερη γνωστή αφίσα...

Η εξέλιξη της υπόθεσης με την Αγροτική Τράπεζα αποδεικνύει την ύπαρξη ενός μεγάλου, διττού, πολιτικού σκανδάλου, στο οποίο εμπλέκονται, τόσο η κυβέρνηση, όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση.
Η κυβέρνηση, δια του υπουργείου οικονομικών κι όχι μόνο, έθαψε τις ευθύνες της νεοδημοκρατίας για την ζοφερή κατάσταση που βρέθηκε η ΑΤΕ, ενώ, με τη σειρά της, η Ν.Δ. δέχτηκε και στήριξε τις κυβερνητικές επιλογές για την απαξίωση της τράπεζας και την εξόντωση του προσωπικού της.

Η υπερψήφιση από τους γαλάζιους βουλευτές του άρθρου 12 του πρόσφατου πολυνομοσχεδίου, που αφορούσε την περικοπή των αποδοχών των εργαζόμενων στην ΑΤΕ, καθώς και – κυρίως – η αποδοχή, χωρίς τσιμουδιά, των περιλαμβανομένων μέτρων στο επικαιροποιημένο μνημόνιο, για την συρρίκνωση και τον παραμερισμό της ιστορικής τράπεζας, σε όφελος των ιδιωτών ανταγωνιστών της, ήταν η ανταπόδοση – κατόπιν συμφωνίας - της Ρηγίλλης σε μια αισχρή κυβερνητική πράξη : στο κουκούλωμα τριών εγκληματικών ενεργειών, που έλαβαν χώρα στη γαλάζια πενταετία και οδήγησαν τη μοναδική κρατική ελληνική τράπεζα στην εντατική, σε κωματώδη κατάσταση !

Τα τρία εγκλήματα της δεξιάς αφορούν :

1. Στην τοποθέτηση 750 εκατ. €, σε επικίνδυνα δομημένα ομόλογα, το 2005, κίνηση που κληροδότησε στην άμοιρη ΑΤΕ εκατοντάδες εκατομμυρίων Ευρώ ζημιές.

2. Στην σύναψη, το 2008, άλλων δύο τοξικών συμφωνιών, ύψους 350 εκατομμυρίων €, με διεθνή μεγαθήρια του τραπεζικού συστήματος, με τέτοιους όρους και ρήτρες, που φορτώνουν την τράπεζα με συνεχείς ζημιές, ανά τρίμηνο και που ενδεχόμενα να της προκαλέσουν τελειωτική ζημιά ακόμα και δισεκατομμυρίων Ευρώ !

3. Στη συμμετοχή της Αγροτικής Τράπεζας στο πρόγραμμα κεφαλαιακής ενίσχυσης, το 2009, (πακέτο Αλογοσκούφη), με τη λήψη 675 εκατομμύρια €, ενώ το δικαιούμενο ποσό, με βάση τους ευρωπαϊκούς κανόνες, μόλις προσέγγιζε τα 300 εκατ. € !

Η τελευταία, αυτή, ενέργεια, είναι που θεωρήθηκε παραβίαση των αυστηρών κανόνων ανταγωνισμού κι έδωσε την αφορμή στην Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ε.Ε. να παρέμβει, τώρα, και να επιβάλλει τη δραστική μείωση του ενεργητικού της ΑΤΕ, κατά 35% !
- Το πρώτο από τα παραπάνω τρία εγκλήματα της δεξιάς, κατά της Αγροτικής Τράπεζας, οδηγήθηκε στη λήθη, καθώς οι μηνυτήριες αναφορές των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, που κατατέθηκαν, το 2007 και τον Ιούλιο του 2009, μπήκαν στο αρχείο, μιας δεν παρουσιάστηκαν συμπληρωματικά στοιχεία.
Και καλά, η πρώτη μήνυση, του 2007, αρχειοθετήθηκε επί κυβερνήσεως Καραμανλή, αφού κανένας δεν έδωσε πραγματικά και αναλυτικά στοιχεία, η δεύτερη, όμως, μπήκε στο αρχείο, μόλις πρόσφατα, επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ και με διοικητή στην ΑΤΕ διορισμένο απ΄ αυτό. Και πάλι δεν δόθηκε κανένα συμπληρωματικό στοιχείο στην εισαγγελία για το ζήτημα. Ούτε, καν, στη βουλή δεν κατατέθηκαν στοιχεία, παρ΄ όλο που ζητήθηκαν ! Γιατί ;

- Το δεύτερο έγκλημα, κρατήθηκε, αλλά και κρατείται μυστικό από την Αγροτική, την Τράπεζα της Ελλάδος και το Υπουργείο Οικονομικών και μόλις, πρόσφατα, με αφορμή τα εξοντωτικά κυβερνητικά μέτρα, έγιναν γνωστές οι γενικές πτυχές του. Η υλοποίηση των εξαγγελιών για καταλογισμό των ευθυνών για τις εγκληματικές πολιτικές της δεξιάς και η οδήγηση των ενόχων ενώπιον της Δικαιοσύνης, πως γίνεται και σ΄ αυτή την περίπτωση ; Με τη σιωπή, το κουκούλωμα και την αισχρή συναίνεση ;

- Σ΄ ό,τι αφορά το τρίτο, πρόκειται για εκ προμελέτης έγκλημα, καθώς ήταν γνωστό και ξεκάθαρο, πως η λήψη των 675 εκατομμυρίων €, από το πακέτο Αλογοσκούφη, θα συνιστούσε παράτυπη ενέργεια και πως η Ε.Ε. θα παρέμβαινε δραστικά και σκληρά. Κι, όμως, η τότε διοίκηση τα ζήτησε και η τότε κυβέρνηση τάδωσε, χωρίς να λογαριάσει το τι θα επακολουθούσε !

Οι αρμόδιοι της σημερινής κυβέρνησης, βρήκαν την ΑΤΕ να ψυχορραγεί, χτυπημένη
κατάστηθα, με τρεις καίριες και βαθιές μαχαιριές. Αντί να παρέμβουν για να συνεφέρουν και να σώσουν την τράπεζα, με την προτροπή της τρόϊκας, δέχτηκαν και επέλεξαν να την αποτελειώσουν, συμπεριφερόμενοι, όχι ως γιατροί , αλλά ως νεκροθάφτες !
Στην πολιτική τους αυτή, επεδίωξαν και πήραν τη συναίνεση της σαμαρικής Ν.Δ., αφού πρόσφεραν …αμνηστία στους δεξιούς αυτουργούς των παραπάνω τριών, θανατηφόρων, χτυπημάτων !

Ανάμεσα στα υπόλοιπα, ένα ακόμα πολιτικό σκάνδαλο : η επιδίωξη της συναίνεσης στις σφαγιαστικές, για το λαό, πολιτικές, με το κουκούλωμα των σκανδάλων και των εγκλημάτων της Δεξιάς !...

Τόγραψε ο Κ.Π. για τις Λογοπλοκίες…


Δεν υπάρχουν σχόλια: