Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Η ΕΛΛΑΔΑ ΦΤΩΧΟΤΕΡΗ !...

΄Ενας υπέροχος άνθρωπος, ο ηθοποιός ενσαρκωτής των πόνων, των καημών, αλλά και του χιούμορ του ελληνικού λαού, ο πολυαγαπημένος Θανάσης Βέγγος, απέδρασε στην αγκαλιά των Αγγέλων. Καλό ταξίδι και καλή ξεκούραση (από το "τρέξιμο") Θανάση !...

1 σχόλιο:

ακυβέρνητος είπε...

Έφυγε ο αγαπημένος όλων των Ελλήνων.
Δεν θα βρεθεί άνθρωπος να πει κακό λόγο για τον πολυαγαπημένο μας Θανάση. Τον άνθρωπο που έκανε δύο γενιές Ελλήνων να γελάσουν, να κλάψουν, να διασκεδάσουν, να ονειρευτούν, και πάλι να γελάσουν, και πάλι να κλάψουν, και πάλι να διασκεδάσουν και πάλι να ονειρευτούν…
Και ποιος ξέρει πόσες γενιές ακόμη.

Τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα μετά τη στιγμιαία απροσεξία του και τη σύγκρουση με την αμαξοστοιχία, αλλά και πρόσφατα με τις περιπέτειες της υγείας του, που τον ανάγκασαν να μπαινοβγαίνει στα Νοσοκομεία, είχα συνειδητοποιήσει ότι είναι ο τελευταίος των ΜΕΓΑΛΩΝ.
Και δεν αναφέρομαι στην καλλιτεχνική του αξία. Αυτή είναι πανθομολογούμενη και το πηγαίο του ταλέντο αδιαμφισβήτητο. Αναφέρομαι στην ποιότητα του ανθρώπου, το απαράμιλλο ήθος του, τη ντομπροσύνη του, την τιμιότητα, τη σεμνότητα, την καλοσύνη, την υπερηφάνεια που τον βοήθησε να ξεπεράσει τα οικονομικά αδιέξοδα, το μεράκι και την αγάπη του για ό,τι έκανε.
Μα πάνω απ’ όλα, αυτό που τον έκανε να ξεχωρίζει ήταν η αγάπη του για τον συνάνθρωπο. Όπως συνήθιζε να λέει, ήταν “ο καλός μας άνθρωπος”.

Μια ζωή γεμάτη αγώνες.
Αγώνας για την επιβίωση, αγώνας στην κατοχή, αγώνας στην εξορία, αγώνας να στήσει τη δική του επιχείρηση, αγώνας να σταθεί όρθιος, αγώνας μέχρι τέλους.
Κέρδισε πολλές διακρίσεις και βραβεύτηκε άλλες τόσες. Το μεγαλύτερο βραβείο όμως του το έχει δώσει ο ελληνικός λαός, ο λαός του. Και ας μη του απονεμήθηκε ποτέ. Επί σκηνής, με επισημότητες και λογύδρια. Ο ίδιος το γνωρίζει πολύ καλά. Κατέχει ένα μέρος στις καρδιές όλων μας. Στη δική μου ένα πολύ μεγάλο.
Θανάση μας καλό σου ταξίδι.
Δεν λυπούμαστε που δεν είσαι πια κοντά μας.
Μας αρκεί που ξέρουμε ότι ο Θεός τα καλύτερα τα κρατάει κοντά του…