Κυριακή 15 Μαΐου 2011

ΟΙ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 5Η ΔΟΣΗ !...


Ακόμα κι αν η Ελλάδα δεν είχε προχωρήσει όλα όσα έπρεπε, στα ζητήματα της οικονομίας - πράγμα που δεν συμβαίνει - οι τροϊκανοί υπάλληλοι, το μόνο που θάχαν να κάνουν, ήταν να τα "μπαλώσουν" και να βρουν τον τρόπο, (ακόμα και τις προφάσεις), για να δοθεί η 5η δόση του δανείου των 110 δισ. €. ΄Ολα τάλλα που ακούγονται και γράφονται, περί κίτρινων και κόκκινων καρτών, περί μη έγκρισης της 5ης δόσης κλπ, είναι κουραφέξαλα και εν πολλοίς χοντρομαλακίες, που είτε διαρρέουν για να δημιουργήσουν σασπένς, είτε αναπαράγονται από τα παπαγαλάκια - βαμπίρ των ελληνικών ΜΜΕ, για λόγους και ανάγκες αυτοϊκανοποίησης...

Τα πράγματα έχουν αλλάξει σε ευρωπαϊκό επίπεδο κι αυτό γιατί η ελληνική κυβέρνηση έθεσε το θέμα και το δίλημμα, έξω από τα δόντια : "...η πολιτική που χαράξατε και τα μέτρα που επιβάλλατε δεν φέρνουν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα κι γι αυτό δεν φταίει η κυβέρνηση, αλλά οι σχεδιασμοί σας. Απαιτείται παράταση χρόνου προσέγγισης των στόχων του μνημονίου, καθώς και συμπληρωματικό δάνειο. Αλλιώς πάμε σε αναδιάρθρωση, χωρίς ν΄ αποκλείεται, εντελώς κι η ...δραχμή ! Σε κάθε περίπτωση, άλλη λιτότητα δεν έχει, μιας και ο λαός έφτασε στο αμήν και μόνο ένα προσεκτικότερο συμμάζεμα μπορεί να γίνει και τίποτα άλλο !...".

Μπροστά στην πολιορκία του διεθνούς κερδοσκοπικού κεφαλαίου και στο αντάρτικο των κάθε είδους αξιωματούχων παπαγάλων και εντεταλμένων κονδυλοφόρων, η χώρα αμύνεται, μεν, αλλά διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση, πως σε ενδεχόμενο αδιέξοδο οι επιλογές που θα προκύψουν - ως αναγκαστικές - δεν θάχουν συνέπειες (τραγικές και θλιβερές) μόνο γι αυτήν, αλλά για ολόκληρη την ευρωζώνη κι όλη τον Ευρωπαϊκή ΄Ενωση !

Το μήνυμα έχει ληφθεί κι έχει κατανοηθεί από τα κέντρα των πολιτικών αποφάσεων, (οι υπολογισμοί έχουν γίνει και τα σενάρια έχουν τρέξει), γι αυτό και υπάρχει μια φρενίτιδα διερευνήσεων, συνεννοήσεων και αναζητήσεων λύσης, όχι στο ελληνικό ζήτημα, αλλά στο ...ευρωπαϊκό !

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έγινε σαφές στους πάντες, μέσα κι έξω από την Ελλάδα, πως στήριξη ενός νέου πογκρόμ κατά των λαϊκών εισοδημάτων και δεδομένων, δεν μπορεί να υπάρξει, από πουθενά, ούτε από το ΠΑΣΟΚ, ενώ έχει σκιαγραφηθεί και το σενάριο, που σε έσχατη περίπτωση θα φέρει πρόωρες εκλογές, (ανυπαρξία συναίνεσης, αδυναμία υπερψήφισης νέου σκληρού πακέτου, κάλπες...).

Πρόκειται για την εξέλιξη, που ενώ όλοι απεύχονται, η ελληνική πλευρά μπορεί ν΄ αντέξει, αλλά που η ευρωπαϊκή, τρέμει στην κυριολεξία. Τι το εφιαλτικότερο για τα σχέδιά τους, από τη ακυβερνησία ή το πάρε δώσε, με μια κυβέρνηση συνεργασίας κομμάτων, τα οποία μόλις θάχουν διεκπεραιώσει μια θερμότατη προεκλογική περίοδο, διαγκωνιζόμενα σε αντιμνημονιακές ενστάσεις, θέσεις και κορώνες ; (Του ΠΑΣΟΚ συμπεριλαμβανομένου !...).

Αλλού, λοιπόν, είναι η ουσία, η συζήτηση και η διαπραγμάτευση κι όχι στα γραφεία που επισκέπτονται οι υπάλληλοι της τρόϊκας και μετρούν με το υποδεκάμετρο το ξύγκι της μύγας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: