Κυριακή 8 Μαΐου 2011

ΤΟΠΙΑΣΑΝ ΤΟ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΟ ?...


Πέρα από τα πολιτικοδημοσιογραφικά παιχνίδια, τις διαψεύσεις και τις "προβοκάτσιες" υπάρχει και η ουσία. Κι αυτή λέει, πως καιρός ήταν, οι ευρωπαίοι να τεθούν αντιμέτωποι με το πραγματικό πρόβλημα των εξελίξεων, που δεν είναι άλλο από τη βιωσιμότητα και την ύπαρξη του Ευρώ και της ευρωζώνης.
Αρκετά κράτησε το αστείο, γι αυτούς (μαρτύριο και Γολγοθάς για μας), πως για όλα φταίει οι τεμπελιά των ελλήνων, πως ήρθε η ώρα να πληρώσουν και (στο κάτω - κάτω της γραφής) ας πάνε και στο διάολο !

Δυστυχώς για τους μονόπλευρους και μονόχνωτους ευρωσυμμάχους μας, στην προκειμένη περίπτωση, το ταξίδι στο διάολο δεν μπορεί νάναι μοναχικό, αλλά με πούλμαν, φίσκα σε ευρωπαϊκές οικονομίες και κράτη.

Σε μια κρίσιμη καμπή των εξελίξεων, κατά την οποία η Ελλάδα έχει στριμωχθεί στον τοίχο και σφυροκοπείται ανελέητα, που η διεθνής αλητεία επιχειρεί να την σπρώξει στον γκρεμό για να κερδίσει το στοίχημα του αφανισμού της, οι συνεταίροι, εκ του μακρόθεν, παρακολουθούν, κάνοντας, πότε - πότε, καμιά δηλωσούλα για τους κακούς κερδοσκόπους, αλλά ταυτόχρονα, ρίχνοντας τις μπηχτές τους για ατονία, τάχα, του προγράμματος προσαρμογής, της ελληνικής οικονομίας. Κατ΄ αυτούς, δεδομένο πως η κύρια ευθύνη εξακολουθεί να βαρύνει την Ελλάδα, που δεν εφαρμόζουν το Μνημόνιο !

Η επιστολή που στάλθηκε, πρόσφατα, από τον Πρωθυπουργό, έλεγε τρία απλά πράγματα :

πρώτον, πως η χώρα κι ο λαός της έχουν αναλάβει τις ευθύνες τους για την κατάσταση και τα προβλήματα, πως έκαναν, κάνουν και θα κάνουν ό,τι μπορούν κι είναι δυνατόν, για να τα αντιμετωπίσουν, πλην όμως έχουν προσεγγιστεί τα όρια της αντοχής του λαού και της κοινωνικής συνοχής.
Δεύτερον, πως όλες οι μέχρι σήμερα αποφάσεις και προσπάθειες σε επίπεδο Ε.Ε. δεν έφεραν τα αναμενόμενα αποτελέσματα και την αποτροπή των αλήτικων επιθέσεων κατά της χώρας και της οικονομίας της, οι οποίες όμως αποφάσεις και μέτρα, δεν έχουν εξαντλήσει τις δυνατότητες της Ευρώπης να συμβάλλει στην ουσιαστική και καθοριστική εξάλειψη των προβλημάτων.
Τρίτον, πως η κατάσταση που διαμορφώνεται για την Ελλάδα, οδηγεί μαθηματικά στο βάραθρο, κάτι που εφ΄ όσον συνειδητοποιηθεί, ως προς την οδυνηρότητά του, θα κάνει άλλες επώδυνες λύσεις, (όπως π.χ. Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ...), να φαντάζουν υποφερτές, ως λιγότερο καταστροφικές.

Τη συνέχεια την είδαμε στο Spiegel, στα στοιχεία που ο Σόϊμπλε κόμισε στη σύσκεψη του Λουξεμβούργου, (για τις τραγικές συνέπειες που θάχει για την Ευρωζώνη, η αποχώρηση της χώρα μας απ΄ αυτήν), καθώς και στις δραματικές δηλώσεις διάφορων αξιωματούχων, πως "...δεν θα τα τινάξουμε όλα στον αέρα..." !
Το μήνυμα δόθηκε, φάνηκε να γίνεται κατανοητό, η κατ΄ αρχήν αναγνώριση της αναγκαιότητας νέων αποφάσεων και νέων παρεμβάσεων έγινε, αναμένονται συγκεκριμένα πράγματα το αμέσως χρονικό διάστημα...

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

΄Ηταν μια καλή απάντηση στο σκηνικό πιέσεων που είχε στηθεί κατά της χώρας μας από γερμανικής πλευράς, με δηλώσεις και διαρροές περί της αναδιάρθρωσης.
Τώρα ας τρέξουν αυτοί !

boom είπε...

Μέρκελ, Σαρκοζί έχουν τελειώσει ! Πάμε γι άλλους.

Ανώνυμος είπε...

Η πανωλεθρία των κερδοσκόπων με τα CDs θάναι ένα γεγονός-καταλύτης στις παραπέρα εξελίξεις. Χρειάζεται προσοχή και υπομονή. Ιδιάιτερη προσοχή στο εσωτερικό, πριν η κατάστση ξεφύγει εντελώς !

ακυβέρνητος είπε...

http://akivernitos.blogspot.com/2011/05/spiegel-offline.html

Μια νέα αρχή...

Ανώνυμος είπε...

apo ti mia na exeis tom malaka ton antonaki_ (sic) na brizei to giorgo prodoti k apo tin alli, o giorgos, na tous pianei olous ston upno!!
min tous afiseis na paroun anasa giorgo !!!!!