Σάββατο 14 Μαΐου 2011

ΑΡΕΣ ΜΑΡΕΣ !...


Το κλώσαγε …το κλώσαγε, το ‘κανε το αυγό. Όχι η κότα, για τον Σαμαρά λέμε. Παρουσίασε στο Ζάππειο το νέο μίγμα πολιτικής του. Πέρυσι, από το Ζάππειο 1 εισέπραξε σφαλιάρες, γέλασε κάθε πικραμένος, δεν έδιναν συνεντεύξεις ούτε και οι βουλευτές του για να στηρίξουν τα αλλοπρόσαλλα που είχε πει και τώρα … τώρα πήρε φόρα και ποιος τον πιάνει.
Σαν έκθεση ιδεών θα μπορούσε να είναι καλή, αν δεν ήταν καλαμπούρι. Γιατί είναι καλαμπούρι; Όταν ο ασθενής έχει καρκίνο και αργοπεθαίνει, δεν τον ξεματιάζεις και τον στέλνεις σπίτι του. Ψάχνεις να βρεις το φάρμακο και αν δεν μπορείς κάθεσαι στη γωνία και αφήνεις τους άλλους να το παλέψουν. Με πειράματα, ξόρκια, άμπρα-κατάμπρα και χόκους-πόκους δεν βοηθάς, κακό κάνεις.

Για να δούμε λοιπόν αυτή τη φορά ο τρισμέγιστος μάγος των οικονομι-κών τι μας είπε (βλ. έταξε) :

Μείωση των φορολογικών συντελεστών αρχικά από το 45% στο 40% και μέσα σε τρία χρόνια δεν θα ξεπερνά το 30%. Ο ΦΠΑ από 23 σε 19% για την υψηλή κατηγορία, από 13 σε 9% στη μεσαία, ενώ για τις τουριστικές επιχειρήσεις στο 4,5%. Εξόφληση εκκρεμοτήτων του κράτους προς τους ιδιώτες και των οφειλών κάθε είδους. Σταδιακή κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων. Επιδότηση επιτοκίου πρώτης κατοικίας κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες. Αποκατάσταση της αδικίας στις συντάξεις των χαμηλοσυνταξιούχων όσων έπαιρναν μέχρι 700 ευρώ όπως και τις ενισχύσεις προς τους πολύτεκνους…

Σε μια εποχή που το κράτος προσπαθεί να μαζέψει από παντού και από όλους έσοδα, (κακώς, δεν ψάχνει να βρει τους πραγματικούς ενόχους της λεηλασίας του εθνικού μας πλούτου, την πληρώνουν αθώοι που είναι και συντριπτικά περισσότεροι), σε μια εποχή που ο ίδιος ο Σαμαράς κατηγορεί την κυβέρνηση για δραματική υστέρηση εσόδων και αποκλίσεις από τον προϋπολογισμό, έρχεται να δώσει (να τάξει, τσάμπα είναι) παντού και σε όλους. Που θα τα βρει; Έλα ντε! Αυτό δεν το ‘πε. Το κρατάει γι’ αργότερα.

Μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 25%.
Αυτό όντως καλό μου ακούγεται. Έτσι θα ανασάνει η αγορά και επιπλέον θα ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα. Το ποιος θα καλύψει αυτό το 25%, με άλλα λόγια που θα βρουν λεφτά τα ήδη χρεοκοπημένα ασφαλιστικά ταμεία παρέλειψε να το πει. Όχι σκόπιμα, απλά του ξέφυγε.
Κατάργηση του πόθεν έσχες κατοικίας για 3 χρόνια, όχι άλλη αύξηση στις αντικειμενικές αξίες και κατάργηση του πόθεν έσχες με εξαίρεση των πολιτικών. Να και μια σοβαρή πρόταση με την οποία συμφωνούν όλοι οι Έλληνες εκτός φυσικά των πολιτικών και των οικογενειών τους. Γι’ αυτό και δεν θα υλοποιηθεί. Κάποιο νομικό τερτίπι θα βρουν. Θα μιλήσουν για αυξημένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, θα γίνει μυστική ψηφοφορία, κάτι θα βρουν για να τη σκαπουλάρουν πάντως. Εδώ κάνουν επιτροπές και κόντρα επιτροπές και υποεπιτροπές των επιτροπών και δεν μπορούν να καταλήξουν ούτε μια φορά σε κοινό πόρισμα για παραπομπή. Λέτε να βάλουν οι ίδιοι το κεφάλι τους στο ντορβά;

Νομιμοποίηση αυθαιρέτων, με ταυτόχρονη αεροφωτογράφηση όλης της Ελλάδας και απαγόρευση δια ροπάλου της αυθαίρετης δόμησης. Κορυφαίο! Νομιμοποιούνται όλα τα αυθαίρετα, ας είναι και καταπατημένα, ας ανήκουν και στο κράτος, αλλά …αλλά θα αεροφωτογραφήσουμε την Ελλάδα (ήμουνα νιος και γέρασα) και όποιος από δω και πέρα χτίσει αυθαίρετο θα …του τις βρέξουμε! Αυτό πάει να πει υπεύθυνη πολιτική. Αθωώνεις τους απατεώνες κι ύστερα απειλείς τους επόμενους με τιμωρία!

Δέσμευση των τραπεζών ότι θα προσφέρουν στην οικονομία ένα μέρος 20-30% των εγγυήσεων που παίρνουν. «Ζήτησα από τον κ. Τρισέ να παραταθούν τα μέτρα ενίσχυσης της ρευστότητας των τραπεζών και για το 2012» είπε ο Σαμαράς. Το ‘πε δεν το ‘πε, θα σας γελάσω. Την απάντηση που του έδωσε (αν του έδωσε) ο Τρισέ θα την μάθουμε; Θα την φυλάει κι αυτή για αργότερα.

Αξιοποίηση και της εκκλησιαστικής περιουσίας. Το κόμμα σου δεν είναι που πρωτοστάτησε αντάμα με το παπαδαριό κατά των νέων ταυτοτήτων; Θυμάσαι, τότε με την προαιρετική ή μη αναγραφή του θρησκεύματος. Ο μακαρίτης Χριστόδουλος μοίραζε τότε κηρύγματα στις μητροπόλεις κατά του αντίχριστου Σημίτη και υπέρ του πάλαι ποτέ καταλληλότερου για πρωθυπουργού. Τώρα είσαι αποφασισμένος να μαλώσετε;

Αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου ύψους 50 δισ. «Αξιοποιώ την περιουσία του Δημοσίου σημαίνει πείθω κάποιους να επενδύσουν». Αν δεν γίνει η επανεκκίνηση της οικονομίας δεν μπορεί να υπάρξει αξιοποίηση της περιουσίας, θα είναι ξεπούλημα» είπε ο κ. Σαμαράς. Και συμπλήρωσε «δεν είμαι ατζέντης για να μιλήσω σήμερα για το ένα ή το άλλο ακίνητο, όπως περιμένουν ορισμένοι». Α, μάλιστα. Εσύ θα αξιοποιήσεις, οι άλλοι (οι κακοί) θα ξεπουλήσουν, θα εκποιήσουν, θα χαρίσουν. Επί 1,5 χρόνο βολοδέρνεις στας Ευρώπας και δεν έχεις φέρει ούτε έναν επενδυτή. Μόλις μας κάτσεις στο σβέρκο (έτσι νομίζεις) θα αρχίσεις να ψάχνεις. Ούτε και κάποιο ακίνητο έχεις στο μυαλό σου. Βλέποντας και κάνοντας.

Ο Σαμαράς με αυτή την πολιτική υποσχέθηκε ότι το χρέος σε 3 χρόνια θα φτάσει στο 1% και ότι από την επόμενη χρονιά (εκλογών) θα έχουμε πλεόνασμα. Με μια πολιτική που μοιράζει λεφτά σε όλους και από πουθενά δεν μαζεύει.

Κοίτα να δεις που ενώ δεν περιμέναμε χειρότερες μπαρούφες από το Ζάππειο 1 …μας διέψευσες!
Του Πέτρου Κ. από τον Ακυβέρνητο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: