Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

ΕΞΕΛΙΞΗ – ΚΑΤΑΛΥΤΗΣ !...


Ο χθεσινός ξεσηκωμός των «οργισμένων πολιτών» δεν πρέπει να εκτιμηθεί και ν΄ αντιμετωπισθεί με τις συνηθισμένες λογικές και τους παραδοσιακούς τρόπους. Δεν πρόκειται, άλλωστε για κάτι το συνηθισμένο, ούτε έχει σχέση μ΄ ό,τι ξέραμε μέχρι χθες.
Το κίνημα της οργής, του «δεν πάει άλλο», άγεται και φέρεται από κάποιες απλές διαπιστώσεις και κάποιες απλές σκέψεις : η χώρα έχει φτάσει στο αμήν της ταπείνωσης και ο λαός της έχει εξαντλήσει τι αντοχές του. Αν αυτά συνδυαστούν με το «μαύρο κι άραχνο» του μέλλοντος, τότε έχουμε την εξήγηση για το ξεσήκωμα.

Μπορεί – κι έτσι είναι – οι «οργισμένοι» να μη διαθέτουν και να μη προβάλλουν πρόταση ή προτάσεις διεξόδου, ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες. Τους ενώνει, μόνο, η απόρριψη αυτού που υπάρχει και το ζούμε και η αντίθεση στη συνέχισή του. Κι όμως, πρόκειται, ακριβώς, για την απόδειξη της γνησιότητας, της αυθεντικότητας του κινήματος, της ανεξαρτησίας του και της αυτονομίας του.

Μπορεί να φαίνεται σαν ένας ακόμα μπελάς, στους τόσους, του πολιτικού συστήματος, αλλά δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα η εκτίμηση που λέει, πως βρισκόμαστε μπροστά στον καταλύτη της ριζικής ανατροπής και της ουσιαστικής αναγέννησής του !

Για το τι πρέπει να κάνουν οι φορείς του, ίσως να μην είναι εύκολη ή να μην υπάρχει, καθόλου, απάντηση, μιας και τα περιθώρια ενσωμάτωσης ή απορρόφησης φαντάζουν ανύπαρκτα. Πάντως σε καμιά περίπτωση δεν αποτελεί μοντέλο η συμπεριφορά και η αντίδραση των μυαλοφυγόδικων δογματιστών !

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το κίνημα που περιγράφεις Λογοπλόκε έχει αρχίσει να καπελώνεται από ΝΔ Σύριζα ΚΚΕ κανάλια κλπ.Περνούν τα συνθήματά τους μέσα από τις συγκεντρώσεις.Γι αυτό το λόγο δεν πρόκειται να ξαναπάω ούτε να αφήσω τα παιδιά μου να ξαναπάνε.Τι πάει να πεί " ανατροπή της Κυβέρνησης ,μνημονίου κλπ ".
Γιά να γίνει τι?