Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

ΤΑ ΣΑΡΩΣΕ ΟΛΑ !...


΄Ολα, σχεδόν, έχουν αλλάξει, τίποτα δεν φαίνεται να είναι όπως πριν ! Οι λειτουργίες και οι πρακτικές της πολιτικής και των πολιτικών, διαχρονικά, βουτηγμένες στην αδιαφάνεια, τη διαφθορά και το λαϊκισμό, ξεσκεπάστηκαν κι είναι, πλέον, στο στόχαστρο της λαϊκής κριτικής και κρίσης.

Οι καραγκιόζηδες της εθνικοφροσύνης και του λαϊκισμού ξεγυμνώθη-καν, μετά την εξώθησή τους στην αποκαλυπτική κωλοτούμπα τους, ενώ οι διαχρονικοί παραμυθάδες, κομπογιαννίτες της προόδου και της επανάστασης, μπήκαν, επιτέλους, στους μεριδιούχους της ευθύνης, για την πορεία της χώρας προς τη χρεοκοπία.

Ακόμα και όσοι βρέθηκαν να μεταχειρίζονται το ΠΑΣΟΚ, ως μέσον για την προώθηση ιδιοτελειών ή ξένων προς το πραγματικό συμφέρον της χώρας και του λαού, πολιτικών, χρησιμοποιώντας τα ίδια εργαλεία και τι ίδιες πρακτικές, της αδιαφάνειας, της διαφθοράς και του λαϊκισμού, εντοπίστηκαν, καταγράφηκαν και είτε δέχτηκαν τον καταλογισμό, είτε είναι υπό εξουδετέρωση.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, στο σύντομο πέρασμά του από την Προεδρία του Κινήματος και την πρωθυπουργία, τα σάρωσε όλα. Ο ρόλος του, πιο κοντά από τον καθένα, σ΄ ένα είδους καταλύτη, ανατροπών και εξελίξεων. Τίποτα πια δεν θάναι το ίδιο !...

Η πορεία της Ελλάδας δεν μπορεί να υπάρξει, παρά μόνο από το σωστό και σταθερό δρόμο, οι παρακάμψεις και τα μυστικά μονοπάτια, αποκλείστηκαν. Η οικονομία θα κινηθεί, υποχρεωτικά, με όρους ανταγωνιστικότητας, παραγωγικότητας και αποτελεσματικότητας, οι αλχημείες και τα δανεικά πάπαλα !

Το κράτος, είτε ως καταφύγιο, αφ΄ ενός άνομων νταβατζήδικων συμφερόντων και αφ΄ ετέρου άμοιρων υποχείριων ρουσφετολογικών πρακτικών, είτε ως δυνάστης του απλού λαού, μας τελείωσε : ούτε οι "εξουσιαστές" θα μπορούν να το χρησιμοποιούν, ως φέουδο, ούτε οι "επαναστάτες", ως επίκεντρο της δράσης τους.

Τα πολιτικά κόμματα, όσα δεν θα διαλυθούν, στο αμέσως προσεχές διάστημα, θα σταματήσουν την ξεσάλωτη και εν πολλοίς παρασιτική λειτουργία τους και θα υποχρεωθούν να συμμορφωθούν, με τη λαϊκή απαίτηση, για διαφάνεια και καθαρότητα.

Οι πρωθυπουργοί, που θ΄ ακολουθήσουν, δεν θα μπορούν πια, ούτε να λαϊκίζουν ασύστολα, ούτε να τεμπελιάζουν, ούτε να κλείνονται στα γραφεία τους, ενώ το πάση θυσία γάντζωμα στην πρωθυπουργική καρέκλα, αποτελεί παρελθούσα συμπεριφορά, μετά το 2011.

Οι βουλευτές, όσοι ελάχιστοι απομείνουν από τους παλιούς κι όσοι καινούργιοι προκύψουν, δύσκολα θα συνεχίσουν στους ίδιους δρόμους, της αλλοτριωμένης πολιτικής λειτουργίας και συμπεριφοράς και ακόμα πιο δύσκολα θα επαναλάβουν τους ξεφωνημένους ρόλους του ιδιοτελή μεσολαβητή ανάμεσα στο διεφθαρμένο κράτος και τον απελπισμένο ψηφοφόρο, καθώς και του άβουλου διεκπεραιωτή της όποιας κομματικής γραμμής.

Οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης, λογής - λογής εκδότες και εκδοτίσκοι, δημοσιογράφοι και δημοσιογραφίσκοι, δημοσιολόγοι κάθε είδους και φυράματος, όσοι δεν χρεοκόπησαν ήδη κι όσοι δεν θα ξεκουμπωθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, μαζί με τους όποιους νέους επιλέξουν να μπουν στο χώρο, θ΄ αναγκαστούν να βάλουν άλλες προτεραιότητες κι άλλες στοχεύσεις στη δράση και τις λειτουργίες τους.

Τέλος, ο ίδιος ο λαός, αυτός, που, και συμμετείχε στο διαχρονικό αλισβερίσι, αλλά και πλήρωσε και πληρώνει ακριβά και σκληρά το "μάρμαρο", καλείται, τώρα πια, ενημερωμένος και απόλυτα υποψιασμένος, ν΄ αλλάξει ρότα και να πορευτεί με νέα κριτήρια και νέα ιδανικά, υγιή, αυτόνομα και βιώσιμα.

Όλ΄ αυτά κι άλλα πολλά, που δεν αναφέρονται εδώ, είναι τα ζητήματα, που προέκυψαν και άνοιξαν, στο διάστημα της Προεδρίας και της διακυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου, οι οποίες, διακόπηκαν, πρόσκαιρα, λόγω ειδικών, εθνικών, συνθηκών και απαραίτητων, λεπτών, χειρισμών.

Η συνέχισή τους είναι βέβαιο, πως θα υπάρξει, είτε ως διαδικασία αναγνώρισης και δικαίωσης, είτε, όμως και ως αναγκαιότητα !...

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οχι μονο τα σαρωσε ολα αλλα στην τετραετια εαν δεν τον υποσκαπταν οι μαυρογιαλουροι του πασοκ και τα διαφορα συφεροντα οικονομικα με τους υποτελεις τους(ο νοων νοητο)ο χαρτης της χωρας γενικα α ειχε αλλαξει. Και ερχοντε σημερα να ζητησουν την ψηφο μου.Ποιο Πασοκ το βα υ η των μαυρογιαλουρων.ΓΑΠ επανω Αποχη οσοι ειναι απο μακρινες αποστασςεις και ας ψαχνοντε.1944

Ανώνυμος είπε...

ο γιώργος τα άλλαξε όλα. ο γιώργος πέτυχε. για να συνεχιστεί το έργο του όμως πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει πασοκ. αναγνωρίζω ότι πολλοί υπονόμευσαν τον γιώργο. ωστόσο, αυτό δεν πρέπει να μας απομακρύνει απ` το πασοκ. θα ήταμ στρατηγικό λάθος που θα κατέστρεφε όλα όσα πέτυχε ο γιώργος. αυτή είναι η άποψή μου.
νυν και αεί γιωργακικός

Ανώνυμος είπε...

ΜΑ ΚΑΛΑ, ΤΙ ΠΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΣ ΔΕ ΔΙΝΕΙΣ ???

χ.κ. είπε...

ΓΑΠ,Keep walking .13.15,παντως δεν πινει αυτο που πινεις εσυ.

Ανώνυμος είπε...

Το IQ σου, το μέτρησες τελευταία ?
Μέτρησε το, μπορεί να γλυτώσεις από επιπλοκές.

Ανώνυμος είπε...

13.38# ΑΣΤΟΝ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΠΜΟΙΟΥΣ ΤΟΥ. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΧΑΣΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΚΩΣ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΑΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑ-ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ. ΠΑΝΤΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΙΝΟΥΝ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΔΙΝΕΟΥΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΑΝΕΙΚΟ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΑΛΟΓΙΣΤΑ ΣΚΟΡΠΑΓΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. ΤΟ ΚΑΘΕ ΛΟΓΙΣ ΛΑΜΟΓΙΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΑΤΕΡΟΥΛΗΣ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΨΟΦΙΣΟΥΝ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

George A. Papandreou
Στα δύο αυτά χρόνια, δεν τα αλλάξαμε όλα αρκετά, αλλά ασχοληθήκαμε με όλα. Δεν αφήσαμε καμία νοσηρή κατάσταση του παρελθόντος, που δεν αγγίξαμε. Αλλά η μάχη συνεχίζεται και πρέπει να ενταθεί.
maria