Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Ο ΧΩΡΟΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΕΤΑΙ !...


Τα δημοσκοπικά ευρήματα των τελευταίων μετρήσεων, πέρα των άλλων, δείχνουν κι ένα κεντρικό χαρακτηριστικό του χώρου του ΠΑΣΟΚ : το δυναμικό του παρουσιάζει μια σαφέστατη τάση και μια, όλο και αυξανόμενη, διάθεση συσπείρωσης !

Μ΄ ό,τι έχει γίνει, μ΄ ό,τι έχει περάσει, θυμωμένος, αγανακτισμένος, πληγωμένος και, εν πολλοίς προδομένος, ο δημοκρατικός κόσμος προσπαθεί να βρει το κουράγιο και τον τρόπο να εκδηλωθεί και να πει, για μια ακόμα φορά, πως "είμαι εδώ !...".

Κύριος κινητήριος μοχλός της τάσης αυτής, δεν είναι άλλος από την πικρία και το θυμό, για τις πάμπολλες επιθέσεις κατά του κινήματος, της ιστορίας του, των στελεχών του και των αρχηγών του, τις οποίες, το δημοκρατικό λαϊκό αίσθημα, κρίνει και χαρακτηρίζει όχι, μόνο, υπερβολικές, αλλά άδικες και εκ του πονηρού.

΄Αλλο η κριτική για ολιγωρίες, λάθη, παλινωδίες και παραβιάσεις αρχών και διακηρύξεων κι άλλο η προδοσιολογία και η απόπειρα να φορτωθούν στο ΠΑΣΟΚ τα πάντα, είτε από τους αυτοαποκαλούμενος αριστερούς, διαχρονικούς, χαραμοφάηδες, είτε από τους δεξιά και ακροδεξιά μιάσματα της εθνικοφροσύνης, που φέρουν και την κύρια ευθύνη για τη χρεοκοπία της χώρας.

Κάθε μέρα που περνάει μέχρι τις εκλογές η συσπείρωση των δημοκρατικών πολιτών θ΄ αυξάνεται και για έναν, ακόμα, σημαντικό λόγο : τον διαφαινόμενο κίνδυνο να τεθεί σε αμφισβήτηση η ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας και η συμμετοχή της στη ζώνη του Ευρώ.

Στο μεγάλο, στρατηγικό, αυτό ζήτημα, η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν εμφανίζεται διατιθεμένη να ανεχτεί, ούτε "επαναστατικά", ούτε λαϊκίστικα παιχνίδια. Δεν θ΄ αφήσει τα πράγματα να εξελιχθούν σε τεντωμένο σχοινί, ούτε για χατίρι των αριστερών πλιατσικολόγων, ούτε των δεξιών αρχομανών και παραφρόνων.

Στο επόμενο χρονικό διάστημα, είναι υποχρέωση του ΠΑΣΟΚ να ξεκαθαρίσει το εσωκομματικό πεδίο, με κινήσεις και επιλογές, που να σηματοδοτούν, αφ΄ ενός το ξεκάθαρο στίγμα της πολιτικής του, (με αυτοκριτική, αλλά και με ρεαλισμό και με ελπιδοφόρα προοπτική) και αφ΄ ετέρου τη σαφέστατη επιδίωξη, για τη δημιουργία και την κυριάρχηση όρων και συνθηκών ενότητας και κοινής λειτουργίας και δράσης όλου του στελεχιακού δυναμικού του κινήματος.

Τη μεγάλη ευθύνη και για τα δύο αυτά ζητήματα την έχει ο νέος αρχηγός, ο οποίος, αν θέλει να ορθοποδήσει, θα πρέπει να μαζέψει, να συνετίσει ή να παραμερίσει, τα διάφορα εμπαθή τσιράκια του συμπεριφέρονται ως "κατακτητές" και επιχειρούν να το παίξουν πραιτοριανοί.

Η μεγάλη μάζα των δημοκρατικών πολιτών, που πλαισίωσαν το ΠΑΣΟΚ ή πρόκειται να το επαναπροσεγγίσουν, δεν θα προσελκυσθεί από τέτοιες λειτουργίες μικρονόων, αλλά από επιλογές και πρακτικές ενότητας και συσπείρωσης !...

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λογοπλοκε κανεις λαθος. Αυτο το πασοκ του 1990 95 εγω και πιστευω παρα πολλοι θεν θα το ψηφισουν.Την εχουμε φαει στην μαπα την δειθεν ενοτητα για το καλο της παραταξης αλλα μας προεκειψαν καινουργοι ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΙ οι οποιοι θα μας επιστρεψουν στις εποχες που προανεφερα.ευχαριστω 1944.

Ανώνυμος είπε...

Οσο και να ειμαι πικραμενη απο την κατάσταση της χώρας, δεν βρίσκω άλλη παράταξη ή κόμμα να υποστηρίξω για τις εκλογές, την ελπίδα μόνο από το ΠΑΣΟΚ που το ψήφίζω από το 1981 μπορώ να τη βρω. Αν δεν ψηφίσω ΠΑΣΟΚ, τότε κανένα άλλο κόμμα δεν υπάρχει που να με παρακινήσει να το ψηφίσω. Του δινω μια τελευταία ευκαιρία, και ελπίζω να μη διαψευστώ, δεξιά κόμματα δεν είναι για μένα, και αριστερό πιό αξιόπιστο από το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει

Ανώνυμος είπε...

Σωστή προσέγγιση.Οι ώρες ειναι δύσκολες για την Ελλάδα και μόνο η δημοκρατική παράταξη μπορεί να βοηθήσει!

Ανώνυμος είπε...

Για την κατασταση στο ΠΑΣΟΚ δεν
ευθυνεται ουτε η αριστερα ουτε η ΝΔ.
Πιστευω οτι την κυρια ευθυνη την
εχει ο νυν αρχηγοs του ΠΑΣΟΚ και ο
συρφετοs που τον ακολουθει.
Γιατι ειναι αυτοι που πολεμησαν και
υπονομευσαν καθε προσπαθεια για ενα
βημα μπροστα.
Φυσικα δεν μπορω να ξαναψηφισω ΠΑΣΟΚ.
Ενδεχομενωs λευκο η ΚΑΤΣΕΛΗ.

Ανώνυμος είπε...

ΜΜ

Ανώνυμος είπε...

θα ψηφισω πασοκ γιατι τα τελευταια δυο χρονια εδειξε οτι μπορει να ειναι και υπευθυνο κομμα εκτος απο λαικιστικο.
η αριστερα συνεχιζει να ειναι ανευθυνη οπως ηταν παντα.
η δεξια ομολογω οτι τελευταια εβαλε λιγο μυαλο.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Λογοπλόκε,με λίγα λόγια και καλά τη λες; Μπράβο σύντροφε Μπενιζέλο, η αποστασία σου έπιασε τόπο, αφού, πήσαμε, και τον GEORGE και ανέλαβε και όλη την ευθήνη των λαθών που κάνατε όλοι σας και μοιράστηκε τις επιτυχίες του με όλους σας, άνοιξε ο δρόμος για να μας συγκυβερνήσεις με τον άλλο τον αποβλακομμένο, γιατί μόνο του δεν τον εμπιστευόμαστε αλλά μαζί μπορείτε να κάνετε την διαφορά! Λογοπλόκε την αποστασία πολλοί αγάπησαν τον αποστάτη ουδείς, γι αυτό βρες έναν καλλήτερο τρόπο να μας τον πλασσάρης. Με φιλικούς χαιρετισμούς (είδες που τελικά το flip έγινε;)(όχι βέβαια ότι μπορούσες να κάνεις και κάτι άλλο!) maria

ΥΓ: Αν θέλεις τον κόσμο να σε ακούει, μην χτυπάς αυτούς που διαγράφηκαν από το Γιώργο και διάλεξαν άλλο μονοπάτι, και ξέρεις γιατί; ...τους αγαπάνε...

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχεις δίκιο νομίζω.
Μακάρι να ήταν έτσι.
Αλλά δυστυχώς δεν είναι.
Ο Βενιζέλος ήταν ότι δεν χρειαζόταν το ΠΑΣΟΚ.
Γόνος πλούσιας και αστικής οικογένειας, τι σχέση έχει με τον απλό μέλος του ΠΑΣΟΚ;
Πως μπορεί να εκφράσει την αγωνία και τους καημούς του λαού που ήταν ο κύριος κορμός του ΠΑΣΟΚ.
Μπορεό εκφραστής του μεγάλου κεφαλαίου να είναι αρχηγός μας;
Για μένα το ΠΑΣΟΚ ατύχησε.
Πάμε για πάτο!
Αν ὀμως αυτό θα σημάνει νέος προσδιορισμός στόχων με νέο λαϊκό ηγέτη θα είναι ευπρόσδεκτο.

Ανώνυμος είπε...

14.50
Ενώ η Καστέλη ήταν ένα βήμα πίσω! Θυμάσαι τους καυγάδες της εν λόγω "κυρίας" με τον Παπακωνσταντίνου, γιατί νόμιζε ότι της πήρε τη θέση του υπουργού Οικονομικών με αποτέλεσμα να τον σαμποτάρει από την αρχή της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με αποτέλεσμα να πάνε πίσω κάποια πράγματα? Βέβαια τώρα όλοι έχουν στείσει στον τοίχο τον Παπακωνσταντίνου με τα χέρια στην πλάτη, ενώ το ρόλο της "κυρίας" αυτής τον έχουν ξεχάσει. Μην σου θυμίσω βεβαίως και τον "κύριο τίποτα" Χάρη που σαν υπουργός δικαιοσύνης και μετά εσωτερικών το μόνο που έκανε ήταν να ξύνει τα...νύχια του!

Ανώνυμος είπε...

λογοπλόκε συμφωνώ. η ύπαρξη ενός ισχυρού πασοκ είναι σήμερα περισσότερο αναγκαία από κάθε άλλη φορά. δεν με νοιάζουν τα πρόσωπα αλλά η παράταξη. και να σου πω και κάτι. η στάση βενιζέλου απέναντι στο γιώργο υπήρξε τελικά πιο έντιμη απ` τη συμεπριφορά της κατσέλη, του καστανίδη και του μίχου. εκεί που έγλυφαν χθες σήμερα φτύνουν. δυστυχώς σύντροφοι αυτή είναι η αλήθεια.

Ανώνυμος είπε...

Με αυτά που γράφετε,νομιζω ότι δεν έχετε καταλάβει,ή μάλλον κανετε οτι δεν καταλαβαίνετε,σε τι κατάσταση ήταν και ειναι η χώρα.
Τι σημαινει ότι δεν ξαναψηφίζω ΠΑΣΟΚ?
Μάλλον δεν ειστε ΠΑΣΟΚ.
Υπάρχει κάποια άλλη εναλλακτική προταση απο κάποιο κόμμα?
Η νομίζετε ότι το ΠΑΣΟΚ ήθελε να λάβει τέτοια μέτρα,ένα σοσιαλιστικό κόμμα,που μας έβγαλε απο την μιζέρια μας,απο τότε που κυβέρνησε.
Η Αλβανία του Χόντζα ,και όχι μονο αυτού αλλά και η σημερινή θα ειμαστε!!!!

Ανώνυμος είπε...

Δεν βλέπετε την διαφθορά που υπάρχει?
Οποια πέτρα και να σηκώσεις υπάρχουν ...βρωμιές.
Δεν έπρεπε να παρθουν αυτά τα μέτρα,αφου ολοι τρώγαμε με χρυσά κουτάλια,και φθάσαμε την χώρα μας,σε αυτήν την κατάσταση?
Η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ το έβαλε στα ...πόδια,για να μην έχει πολιτικό κόστος.
Κάποιος επρεπε να βγάλει τα κάστανα απο την φωτιά.
Και αυτό ειναι το ΠΑΣΟΚ.
Ξέροντας λοιπον ,οτι τα μέτρα ήταν η μονη λύση,ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ και πάλι ΠΑΣΟΚ.

χ.κ. είπε...

Το πασοκ δεν ειναι πια εδω,λυπαμαι που αυτη την φορα δεν θα το ψηφισω,δεν μπορω να δωσω ψηφο σε ολο αυτο τον συρφετο διαπλεκομενων ρουσφετοβουλευτων αποστατων ανικανων διπροσωπων πολιτικαντηδων χωρις ηθος που φροντισαν να τα φορτωσουν ολα στον Γαπ και να τον ανατρεψουν και απορω πως αντεξε 2 χρονια σαυτο τον πολεμο που του εκαναν ,κανενας πλην ελαχιστων εξεραισεων δεν εβαλε πλατη ουτε τον υποστηριξε τον λοιδορουσαν και τον εβριζαν οταν αυτος εδινε μαχες για να αποφυγουμε την χρεοκοπια.Το μεγαλειο του Γαπ ηταν και στην αλλαγη της ηγεσιας το ηθος και η ευγενεια του ειναι αυτο που δεν μπορεσαν να του συγχωρεσουν και το οτι δεν ειναι οπως ολοι αυτοι που συνομωτησαν κρυφα και φανερα για να τον ριξουν, οχι δεν αξιζουν χωρις ηθος οι πολιτικοι,αυτοι ειναι ικανοι μονο να γεμιζουν το δημοσιο με ρουσφετολογικες προσληψεις για τιποτα αλλο δεν ειναι ικανοι.

ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΑΤΑΛΑΝΤΗ είπε...

Με αυτό το πλευρό να κοιμάστε.Ο πολιτικός κύκλος του ΠΑΣΟΚ έκλεισε,και έκλεισε με τον χειρότερο τρόπο.Στην δημοκρατική παράταξη θα δημιουργήσουμε ξανά νέο πολιτικό φορέα, έτσι πρέπει να γίνει.Εξάλλου εκείνο που τώρα προέχει είναι η σωτηρία της πατρίδας και το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να το κάνει γιατί είναι συνυπεύθυνο για την κατάσταση αυτή.Το έχω υπηρετήσει άδολα όπου χρειάστηκε,δεν το ψηφίζω.Και για του λόγω το αληθές.
κυριακου κυριάκος Αταλάντη

Ανώνυμος είπε...

Να δουλεύμε τους άλλους, σωστό.
Να αυτοδουλευόμαστε, λάθος.
Που βρέθηκαν οι 240 χιλ. σύντροφοι που ψήφησαν Βενιζέλο;
Ούτε 70 χιλιάδες ήταν

Ανώνυμος είπε...

Τι δικαίωση ήταν αυτή με τις δημοσκοπήσεις? Από 5ο κόμμα το ΠΑΣΟΚ πριν εννέα ημέρες, σήμερα ευρίσκεται στην 2η θέση και ανεβαίνει. Ισοπαλία στον καταλληλότερο για την θέση του πρωθυπουργού (Βενιζέλος-Σαμαράς). Άρα δικαιώνεται η άποψη ότι τον ΓΑΠ τον έριξαν οι ΔΟΛοπλόκοι και τα συμφέροντα.Αλήθεια η συμφωνία με την Ελβετία σε ποιο σημείο βρίσκεται ? Μήπως ξεχάσθηκε στον δρόμο? Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε.

Ανώνυμος είπε...

εγώ όχι μόνο συμφωνώ με τον λογοπλόκο, αλλά θλίβομαι με υποστηρικτές του γιώργου που δεν αντιλαμβάνονται ότι το πασοκ καλείται σήμερα περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στιγμή στην ιστορία του να υπηρετήσει το λαό και την πατρίδα. γιατί το λαό και την πατρίδα εξυπηρετει η δημοκρατική ομαλότητα και η σταθερή ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. και αυτά χωρίς πασοκ και μάλιστα ισχυρό δεν διασφαλίζονται. ο γιώργος παπανδρέου αυτό υπηρέτησε δυο χρόνια και το έκανε καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον στη θέση. χωρίς το γιώργο η ελλάδα θα είχε οδηγηθεί στον όλεθρο ήδη από τις αρχές του 2010. δυστυχώς ορισμένοι υποστηρικτές του δεν το αντιλαμβάνονται και αναλώνονται σε μικροπολιτικού χαρακτήρα τοποθετήσεις μη διδασκόμενοι απ` το ίδιο το παράδειγμα του γιώργου που έβαλε τα πάντα στην άκρη χάριν του πατριωτικού καθήκοντος. κρίμα για τους πρώην συντρόφους. στα δύσκολα κρίνονται όλοι και ορισμένοι το βάζουν στα πόδια...