Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

ΟΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ !...


΄Επεσα, προχθές το βράδυ, σε μια τηλεοπτική συζήτηση με βουλευτές των κομμάτων, στην οποία ο παρουσιαστής, κάποια στιγμή, ρώτησε τον παριστάμενο εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ το εξής σημαντικό : "σε μια συγκυρία όπως η σημερινή, με νέα μέτρα να αναμένονται τον Ιούνιο και με το Μνημόνιο 2 να προδιαγράφει το σύνολο των πολιτικών που θα εφαρμοστούν μετεκλογικά, πώς, ο νέος αρχηγός σας μπορεί και μιλάει, για τη δημιουργία προσδοκιών αναπλήρωσης όσων έχουν αφαιρεθεί ;".

Πρόκειται, κατά τη γνώμη μου, για ένα ζήτημα από τα πλέον ενδιαφέροντα, αλλά και βαρύνοντα, που θα παίξουν κυρίαρχο ρόλο στην προεκλογική περίοδο.

Δυστυχώς το ΠΑΣΟΚ βρέθηκε να εκπροσωπείται, στην ως άνω συζήτηση, από έναν βουλευτή, σχεδόν αγράμματο πολιτικά, από ένα εμπαθέστατο τσιράκι του Βενιζέλου, που το μόνο που μπορεί να κάνει (και έκανε, εδώ και καιρό), είναι να κατηγορεί και να βρίζει το Γ. Παπανδρέου, απαξιώνοντας, πλήρως, το έργο του...

Μέσα από ένα σωρό μαλακίες ο παραπάνω βουλευτάκος, κατάφερε, στο τέλος, να μην πει τίποτα για την ταμπακέρα, δηλαδή να μη δώσει καμιά συγκεκριμένη και ουσιαστική απάντηση, αφήνοντας και επιτρέποντας στους τηλεθεατές της εκπομπής, να εξάγουν το συμπέρασμα, πως η ρήση περί "προσδοκιών αναπλήρωσης", δεν είναι παρά μια εξαγγελία εντυπωσιασμού, χωρίς κανένα περιεχόμενο και καμία βάση.

Κι όμως, δεν είναι έτσι ! Οι πολιτικές εξελίξεις τρέχουν και στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη, ενώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, επέρχονται αλλαγές στις επί μέρους κυβερνήσεις, που επηρεάζουν τη σύνθεση, αλλά και το συσχετισμό των δυνάμεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η κυριαρχία των δεξιών κομμάτων περιορίζεται κι αν, μετά τη Γαλλία, ακολουθήσουν παρόμοιες εξελίξεις και στη Γερμανία, τότε το ισχυρό club της σκληρής νεοφιλελεύθερης πολιτικής, της άκρατης λιτότητας και της σιδηράς πειθαρχίας στα θέματα τα δημοσιονομικά, θα αποσυντεθεί και θα χάσει την πρωτοβουλία των κινήσεων και των αποφάσεων.

Το ΠΑΣΟΚ, είναι το μόνο κόμμα, το οποίο μπορεί να προσβλέπει και να τονίζει, και, την ανάγκη, και, την χρησιμότητα, για την Ελλάδα, αυτών των ευρωπαϊκών εξελίξεων, μιας και τα ομόλογά του κόμματα, είναι αυτά που παίρνουν κεφάλι σ΄ αυτές. Το ΠΑΣΟΚ, μέσα και από την Σοσιαλιστική Διεθνή, είναι γνώστης των επεξεργασμένων πολιτικών, που θα μπουν σε εφαρμογή και των επιπτώσεων, που θα έχουν αυτές στο ελληνικό ζήτημα και στη πορεία της χώρας τα επόμενα χρόνια.

Ναι, σ΄ αυτά τα νέα πλαίσια και με τη προϋπόθεση, πως και στην Ελλάδα οι σοσιαλιστικές και σοσιαλδημοκρατικές δυνάμεις, θα κρατήσουν έναν βαρύνοντα ρόλο στα πολιτικά πράγματα. μπορεί να υπάρξει αντιστροφή της μίζερης, εν μέσω λιτότητας και ύφεσης, πορείας, να υπάρξουν γενναίες πολιτικές ανάπτυξης και τόνωσης της οικονομίας και, γιατί όχι, ν΄ αρχίσει, σιγά - σιγά και μια προσπάθεια επούλωσης πληγών και αναπλήρωσης χαμένων !

Αυτή είναι η απάντηση στο αρχικό ερώτημα του δημοσιογράφου, την οποία, βέβαια, ούτε κατά διάνοια πλησίασε ο αγράμματος βουλευτάκος, που εκπροσωπούσε το ΠΑΣΟΚ και ο οποίος, μάλλον, είχε κληθεί στο πάνελ, ως κολλητός του νέου αρχηγού, μόνο και μόνο για να πουλήσει τηλεοπτική μούρη, εν όψει εκλογών.

Μ΄ αυτό τον τρόπο, όμως, κάθε άλλο, παρά ο στόχος της ανάτασης και της ενίσχυσης του ταλαιπωρημένου κινήματος, επιτυγχάνεται !...

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ελπίζω ο βενιζέλος να κατανοεί ότι η ανάκαμψη του πασοκ περνάει μέσα απ` την υπεράσπιση της διετίας.

Ανώνυμος είπε...

Φιλε ΛΟΓΟΠΛΟΚΕ

Και εμεις οι της διασπορας πρεπει να μαθαινομε τι γινεται στην πατριδα. Επειδη δεν εχομε ολα τα καναλια, ολες τις ωρες για να βλεπομε, καλα δεν θα ηταν να μας εδινες περισσοτερα "tips" για τον περισπουδαστο αυτον βουλευτη?

Ευχαριστω.

Ανώνυμος είπε...

Να δεις ότι αυτά τα 'δημοσιεύματα' για ορκωτούς λογιστές στο ταμείο του κόμματος, έχουν να κάνουν με την εμπάθεια των βενιζελικών, για να εμφανίσουν οικονομικές ατασθαλείες που θα τις χρεώσουν στον ΓΑΠ.
Να δεις τι λαϊκισμούς θα πουν για τις σάουνες και το γυμναστήριο.
Λες και δεν άξιζε ο αρχηγός να βρίσκεται σε καλή φυσική κατάσταση.
Να δούμε ο χοντρός θα φτιάξει εκεί σουβλατζίδικο;

Α.Π. Μπερνωρίτης είπε...

Φίλε λογοπλόκε, το σημαντικό στο λόγο του βενιζελικού ΠΑΣΟΚ είναι η απουσία ξεκάθαρου και σαφούς στις προτάσεις του πολιτικού λόγου. Ο αχταρμάς αναφορών στο παρελθόν από τον ... Χαρίλαο Τρικούπη και εντεύθεν και η διαρκής επίκληση στην ιστορία της δημοκρατικής παράταξης (χωρίς όμως αναφορά στην ΕΑΜική Εθνική Αντίσταση - ίσως τυχαία) δεν είναι λύση. Θα συσπειρώσουν τον πολύ σκληρό πυρήνα του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή ένα ποσοστό γύρω στο 22%.
Ο λαός θέλει σαφείς προτάσεις για το τι μέλλει γενέσθαι και όχι θολές αναφορές. Η νέα ηγετική ομάδα πρέπει να ξεκαθαρίσει αν θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις που είχε δρομολογήσει ο ΓΑΠ , αν θα υπηρετήσει το Μνημόνιο 2 όπως έχει, και να μας πει , επιτέλους,τις λεπτομέρειες του φορολογικού νομοσχεδίου - που επιμελώς τις αποκρύπτει ο Βενιζέλος.
Πολύ φοβάμαι ότι η οργή του κόσμου θα είναι μεγαλύτερη μετά τις εκλογές εάν διαπιστώσει ότι για μια ακόμα φορά του υφάρπαξαν την ψήφο του.

Ανώνυμος είπε...

Λογοπλόκε,παρακολουθώ τη προσπάθειά σου να καταλάβει ο Μπενιζέλος την αξία της διετίας του Παπανδρέου και να την στηρίξει και το ίδιο και τον Γιώργο, Αυτό όμως που δεν καταλαβαίνεις και πρέπει να στο πω είναι ότι ο Μπενιζέλος, δεν θέλει, το γιατί φυσικά είναι εύκολο να το καταλάβεις και επιδεί δεν θα το κάνει σε βλέπω κι εσένα πειρατή όπως τον άλλο!!!
m

Ανώνυμος είπε...

ααααΑΑΑαααααΑΑΑαααα, έλα λογοπλόκε το είδα, είναι πρωί ακόμα εδω, πολύ καλό!ή έτσι ή γιουβέτσι !!!
m

Ανώνυμος είπε...

Τωρα που εγινε και ανακληση παραιτησης Παναγιωτακοπουλου ηρθε και εδεσε κ σαλτσα. Φιλε 19.05# εαν οπως λενε υπηρξε υπογεια αλλα συνδονισμενη προσπαθεια (που ειχε αποτελεσμα ομως) στο να παραιτησουν τον ΓΑΠ μην περιμενεις καμια υπερασπιση, το αντιθετο θα γινει και μην εκπλαγεις εαν και οταν η ΝΔ κανει εξεταστικη θα εχει και παρα πολλες φηφους παραπομπης απο Πασοκους. Το εργο το εχουμε ξαναδει. Κριμα και πηγα και τον ψηφισα..., βεβαια χατηρι του Πασοκ το εκανα αλλα αν συνεχιστει αυτο το θεατρο δεν προκειται να παω να ψηφισω στις εκλογες.