Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

ΖΗΤΗΜΑ ΑΝΑΚΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ !...


Σαφώς και οι επικείμενες εκλογές είναι η τελευταία ευκαιρία όλου του πολιτικού προσωπικού, να επιδείξει υπευθυνότητα και να βρει διέξοδο από τις συμπληγάδες, που - δικαίως - το περιτριγυρίζουν.

Ο κυριότερος όρος, μιας τέτοιας εξέλιξης, είναι η ειλικρινής αυτοκριτική και η διατύπωση της γυμνής αλήθειας στο λαό. Μόνο έτσι και αν... !

Παρ΄ όλ΄ αυτά ο ορμώμενος από τη Συγγρού, "κυνηγός της καρέκλας", στην απελπισία του και στην απόγνωσή του, καθώς βλέπει να μην του βγαίνει τ΄ όνειρο, κάνει ακριβώς το αντίθετο, τάζοντας λαγούς και επισείοντας πετραχήλια.

Ξέρει καλά τι επέρχεται και ποια πολιτική θα εφαρμοστεί, μετά τις εκλογές, την έχει υπογράψει άλλωστε και παρ΄ όλ΄ αυτά, συνεχίζει. Χθες επανέφερε την ...επαναδιαπραγμάτευση !...
Ο "τρελλαντώνης" αποφάσισε, απ΄ ό,τι φαίνεται, να το παίξει ...Σαμψών, παίρνοντας μαζί του, στο χαμό, ολόκληρο το πολιτικό σύστημα.

Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί και δεν πρέπει να ακολουθήσει το δρόμο της, τελειωτικής, καταστροφής, δεν έχει περιθώρια να ξεφύγει, ούτε κατά κεραία, από τη γραμμή της υπευθυνότητας, της πλήρους αποτύπωσης της πραγματικότητας και της ολοκληρωμένης παρουσίασης των μελλούμενων.

Αν και μετά απ΄ αυτή την εκλογική αναμέτρηση, η όποια κυβέρνηση, παρουσιαστεί να εφαρμόζει πολιτικές και να λαμβάνει μέτρα, που δεν είχαν εξαγγελθεί προεκλογικά, το παιχνίδι τελείωσε και τελείωσε για όλους ! Με δυο λόγια, τους πήρε και τους σήκωσε !
 
Η λαϊκή παροιμία "το ψέμα έχει κοντά ποδάρια" στην περίπτωσή μας θα είναι χωρίς καθόλου ...ποδάρια !

Βενιζέλος και σια, οφείλουν, να κάνουν την πρέπουσα και αναγκαία αυτοκριτική για τα λάθη του ΠΑΣΟΚ, χωρίς όμως, ν΄ αποστούν από την ουσία της στρατηγικής του Γ. Παπανδρέου, που δεν είναι άλλη από τη σωτηρία της χώρας, στα πλαίσια και με τη στήριξη της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης.

Η Ιπποκράτους θα πρέπει να στείλει ένα διαφορετικό μήνυμα, προς το λαό, απ΄ εκείνο το ανεύθυνο και το λαϊκίστικο, της Ν.Δ. και του Σαμαρά κι ό,τι έχει καθοριστεί και προγραμματιστεί, είναι υποχρεωτικό να γνωστοποιηθεί και ν΄ αναλυθεί. Είτε συμμετάσχει το ΠΑΣΟΚ στη νέα κυβέρνηση, (το πιο πιθανό), είτε όχι, ο προεκλογικός του λόγος, θα πρέπει να επιβεβαιωθεί στην πράξη και να γίνει σημείο αναφοράς, τους επόμενους μήνες.

Είναι ζήτημα ανάκτησης της χαμένης αξιοπιστίας και για το ίδιος - βέβαια - αλλά και για ολόκληρο το πολιτικό σύστημα !...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εσεις βλεπετε οτι ο Βενιζελος μπορει να κανει αυτο που του ζητατε?? (παραθετω αποσπασμα του αρθρου σας), μετα την προσκληση και τελικα αποδοχη επιστροφης του Αριστερου Παναγιωτακοπουλου και Σια??? Χλωμο το βλεπω Λογοπλοκε, χλωμο για να μην πω αδυνατον.
--------

Βενιζέλος και σια, οφείλουν, να κάνουν την πρέπουσα και αναγκαία αυτοκριτική για τα λάθη του ΠΑΣΟΚ, χωρίς όμως, ν΄ αποστούν από την ουσία της στρατηγικής του Γ. Παπανδρέου, που δεν είναι άλλη από τη σωτηρία της χώρας, στα πλαίσια και με τη στήριξη της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης.

Ανώνυμος είπε...

Για ανακτήσει κάποιος την αξιοπιστία του, σημαίνει πως την έχασε.
Αν χάθηκε μέχρι το 2009, γιατί στο διάστημα δυόμισυ ετών δεν την έχουμε ήδη ανακτήσει;
Μήπως την χάσαμε στο διάστημα αυτό;
Ποιός ήταν ο δράστης;
Τι επιβάλεται να πάθει;
Λεωνίδας Α.