Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΧΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ !...

Δεν αμφιβάλλω πως υπάρχουν πολιτικοί που έχουν λερώσει τα χέρια τους. Και δεν σας κρύβω ότι θα ξαφνιαζόμουν αφάνταστα αν μια σοβαρή έρευνα αποδείκνυε ότι άδικα έχω κατά νου κάποιους πολύ συγκεκριμένους. Αλλά στοιχεία που ν' αποδεικνύουν την εκτίμησή μου δεν έχω. Απλώς άλλοι ήταν όταν μπήκαν στην πολιτική και άλλοι είναι σήμερα. 

 Το υπουργείο Οικονομικών, όμως, και οι ελεγκτικοί του μηχανισμοί αποτελούν τελείως διαφορετική περίπτωση. Οταν καταγράφουν κάποιον ως ύποπτο παράνομου πλουτισμού δεν το κάνουν ούτε από γενικές και αόριστες εκτιμήσεις, ούτε από φήμες. Εχουν κάποια στοιχεία. Ισως όχι απόλυτα διασταυρωμένα ή επιβεβαιωμένα, αλλά πάντως αρκετά ισχυρά ώστε να επιτρέπουν την ενημέρωση της Βουλής και του ελληνικού λαού ότι ερευνάται ο τρόπος πλουτισμού 32 τέως και εν ενεργεία βουλευτών.

 Οπως δεν φτάνουν, όμως, οι υποψίες του οιουδήποτε, έτσι δεν φτάνουν και τα ανεπιβεβαίωτα στοιχεία της όποιας δημόσιας υπηρεσίας. Και, πολύ περισσότερο δεν γίνεται να παραμένουν ανεπιβεβαίωτα. Ή να επιβεβαιωθούν πρέπει ή να διαψευστούν. Ή το ένα ή το άλλο. Τρίτη λύση δεν μπορεί να υπάρξει. 

Οταν ένα μεγάλο τμήμα της κοινής γνώμης ταυτίζει τον πολιτικό κόσμο με τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, δεν υπάρχουν περιθώρια για φήμες, κουτσομπολιά, διαδόσεις και υποψίες.
 . 
Διαβάζω ότι θα δοθούν τα στοιχεία στη Βουλή για ν' ασχοληθεί μ' αυτά η αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή. Δεν καταλαβαίνω γιατί. 

Την έρευνα πρέπει να τη συνεχίσουν εκείνοι που την ξεκίνησαν. Και να τη φτάσουν ως το τέρμα. Εκείνοι και κανένας άλλος. Για να μην υπάρξει η παραμικρή αμφιβολία ως προς το όποιο πόρισμα, για να μη θεωρηθεί ότι επιδιώχθηκε ή έγινε συγκάλυψη παρανομιών, για να μην ακουστεί από κάποιους το γνωστό «κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει». Κι αυτό δεν είναι σύσταση ή υπόδειξη. 

Υποχρέωση του ΣΔΟΕ και των όποιων άλλων οικονομικών υπηρεσιών έχουν ασχοληθεί με την υπόθεση είναι να ολοκληρώσουν την έρευνα και να επιβάλουν τις όποιες κυρώσεις προβλέπονται για τις όποιες παρανομίες έχουν διαπραχθεί. Και πρέπει να το κάνουν το ταχύτερο δυνατό. Τέτοιες εκκρεμότητες δεν επιτρέπεται να σέρνονται. Ιδιαίτερα στις μέρες μας.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να υποψιαστώ ότι ο διορισμός του Μεσσήνιου κυρίου Στασινόπουλου στην ηγεσία του ΣΔΟΕ, από τον κολλητό του κύριο Σαμαρά έχει κάτι να κάνει με την υπόθεση;

Ανώνυμος είπε...

Ναι αλλά δεν τα λένε κι αυτοί που καρατομούνται να τα ακούμε, κι εμείς που δεν σκαμπάζουμε! Τι είναι αυτή η ομερτα, όπως τη λέει μια φίλη!