Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΥΝΗΓΟΙ ΤΟΥ …ΜΠΑΜΠΟΥΛΑ !...

«Έρχεται νέο μνημόνιο !...», «έρχονται νέα μέτρα !...», «στο τραπέζι ο 13ος και 14ος μισθός του ιδιωτικού τομέα !...», «πουλιούνται τα λιγνιτωρυχεία και οι υδροηλεκτρικές εγκαταστάσεις της ΔΕΗ !...», «έρχονται απολύσεις στις ΔΕΚΟ !...».

Το κρεσέντο της τρομοκρατικής δημοσιογραφίας, μέσα στο κατα-καλόκαιρο, σε, άνευ προηγουμένου, πιένες !
Πέρα από τη διατεταγμένη υπηρεσία, υπάρχει και η απύθμενη ηλιθιότητα, που καθοδηγεί τους, κατ΄ επάγγελμα, αναγκασμένους να επιδιώκουν τον εντυπωσιασμό του πολίτη. (Το «επάγγελμα» σε αντίθεση με το λειτούργημα…).

Από κοντά και τα πολιτικά ανδρείκελα, που σε παράλληλες συμπεριφορές έχουν μετατρέψει και το δικό τους λειτούργημα σε επάγγελμα, με κυριότερο προϊόν παραγωγής το καθημερινό κυνήγι του …μπαμπούλα ! Η κατάντια τους δείχνει περίτρανα, πόσο αναποτελεσματική και αδιέξοδη, είναι αυτή τους η ενασχόληση, πλην όμως, συνεχίζουν απτόητοι και, μονίμως, αυταπατώμενοι.
Υπάρχουν εθισμοί το ίδιο ή και ισχυρότεροι από εκείνον στις ναρκωτικές ουσίες…

Αν μαζέψεις, διαβάσεις και ακούσεις, όλα όσα έχουν γραφεί και λεχθεί στα λογής – λογής ΜΜΕ, από τις παραμονές της έλευσης των ελεγκτών της τρόικα στην Αθήνα, για να κάνουν τον προβλεπόμενο έλεγχο και να συντάξουν τον πρώτο απολογισμό του προγράμματος οικονομικής πολιτικής, θα φρίξεις. Θα πληροφορηθείς, από τα πριν, τι θα δουν, τι θα εξετάσουν και τι θα διαπιστώσουν οι τροικανοί, καθώς επίσης θα μάθεις πρώτος – πριν και από τους ίδιους – το τι θα προτείνουν !
Οι αναφερόμενες στην αρχή ειδήσεις σε εισαγωγικά, είναι μερικά, μόνο, από τα τελευταία δείγματα της …προφητικής δημοσιογραφίας ! >>>Διαβάστε τη συνέχεια...

Παράλληλα και ταυτόχρονα, πολιτικές δηλώσεις του τύπου «η κυβέρνηση έχει αποφασίσει το ξεπούλημα της ΔΕΗ…», δίνουν και παίρνουν κι ούτε που πτοούνται από επώνυμες διαψεύσεις υπουργών, (Μπιρμπίλη, Παπακωνσταντίνου κ.α.), «δεν τίθεται θέμα πώλησης περιουσιακών στοιχείων της ΔΕΗ…». Βλέπετε για τις παπαρήγες κα τους λαφαζάνηδες, οι δηλώσεις των κυβερνητικών γίνονται για παραπλάνηση του λαού, ενώ οι δικές τους για να τον …πληρο-φορήσουν !...

Μ΄ αυτά και μ΄ αυτά, μια ακόμα ελεγκτική επίσκεψη των εκπροσώπων της τρόικα, ολοκληρώθηκε, πλην όμως, τα συμπεράσματα που βγάλανε, (πως, δηλαδή, «υπάρχει μια σαφέστατη θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας…»), για μεν όλους τους παραπάνω, (δημοσιογραφούντες και πολιτικολογούντες), είναι ψιλά γράμματα και δεν φτουράνε μπροστά στα δικά τους δεδομένα, ενώ για κάποιους άλλους, είναι ωραιοποιημένα και δεν αποτυπώνουν την πραγματικότητα.
Ποιοι το λένε αυτό το τελευταίο,, υποστηρίζοντας πως η οικονομία χειροτερεύει ; Μα, τα γελοία υποκείμενα της δεξιάς, που είτε ήταν μεταξύ των δραστών του εγκλήματος της χρεοκοπίας, είτε (τολμούν και) είναι υπερασπιστές αυτών των δραστών !...

5 σχόλια:

Π.Μ. είπε...

Αγαπητέ λογοπλόκε, αυτή είναι η πραγματικότητα της λεγόμενης δημοσιογραφίας εν Ελλάδι.Οχι οτι σε άλλες χώρες είναι καλύτερα,αλλά εδώ είναι πολύ διαφορετικά και το ίδιο χειρότερα απο ο,τι θα μπορούσε να είναι.
Η διαφορά έγκειται κατά την γνώμη μου στο οτι στα καθ΄ημάς αυτός που δηλώνει και κάνει τον δημοσιογράφο,μπορεί και να μην ξέρει να γράφει κάν.Οπως ας πούμε ,ενας κριτής χορήγησης αδείας ικανότητος οδήγησης, που ο ίδιος δεν γνωρίζει να οδηγεί ή ένας τυφλός που αναλαμβάνει την εξήγηση των χρωμάτων.Κατά τα λοιπά η δημοσιογραφία απο τον καιρό που ανέλαβε να μεσολαβεί μεταξύ του πολίτη και της εκάστοτε εξουσίας (πολιτικής,οικονομικής,θρησκευτικής κλπ)ανάλογα με τα ούμπαλα που διαθέτει ο κάθε δημοσιογράφος και το ηθικό του υπόβαθρο, είτε ανοίγει τα μάτια του πολίτη είτε του ρίχνει στάχτη στα μάτια.Σε γενικές γραμμές αυτό γίνεται και θα γίνεται.
Πραγματικά ελεύθερους,καταρτισμένους,με ούμπαλα και ηθικούς στην Ελλάδα δεν γνωρίζω κανέναν.Αυτούς που είμαι σε θέση να γνωρίζω,είναι λειψοί.Αλλος είναι καταρτισμένος άλλά του λείπουν τα ούμπαλα, άλλος είναι ηθικός και του λείπει η κατάρτιση,άλλος είναι καταρτισμένος και του λείπει το ήθος και οι περισσότεροι είναι η φωνή του αφεντικού τους και τίποτα παραπάνω.
Τα ψίγματα της αλήθειας που προσπαθούμε να συλλέξουμε μέσα στον ωκεανό της μπούρδας απαιτούν μεγάλη προσπάθεια και μεγάλη υπομονή και ικανότητα και ίσως είναι ματαιοπονία.Κάποιοι όμως την "βρίσκουν" παρά ταύτα να αναζητούν την αλήθεια γνωρίζοντας οτι ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος και οι Μήδοι επιτέλους θα διαβούνε...

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς το μικρόβιο του εντυπωσιασμού της κοινής γνώμης, ακόμα και με ψεύτικες - φανταστικές ειδήσεις, το απέκτησαν και αρκετά blogs, στο κυνήγι της επισκεψιμότητας. Βέβαια, αν το ψάξεις καλύτερα θα διαπιστώσεις, πως η μεταφορά του μικροβίου στο χώρο της μπλοκόσφαιρας, έγινε από bloggers δημοσιογράφους, που εισέβαλλαν απρόσκλητοι και βρώμικοι !

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

Συμφωνώ με τις διαπιστώσεις σου φίλε Π.Μ. Οι περιπτώσεις των αγράμματων δημοσιογραφούντων είναι παμπολες, όπως ...υπεράριθμη είναι και η κατηγορία των ξερόλων, που ειδικεύονται από την οικονομία, έως την αστροφυσική !
Φίλε των 13.11, τάπες όλα σε πέντε αράδες !

Ανώνυμος είπε...

poion foskolo kai tin Akrita perases !!!!kalossssss
mila na mas anoigeis ta matia!!!

Ανώνυμος είπε...

oxi anonimi
maria