Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

ΔΙΑΖΕΥΓΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ !...

Ο Α. Σαμαράς κατέβηκε στην Κρήτη για να επιληφθεί ο ίδιος της υπόθεσης του γαλάζιου υποψηφίου περιφερειάρχη της μεγαλονήσου. Επαφές, συζητήσεις, συνεννοήσεις, ντρίπλες και να ο εκλεκτός, ο Γιαν. Πλακιωτάκης, από το Λασήθι.
Επιδιώκοντας να φέρει σε δύσκολη θέση τη Ντόρα Μπακογιάννη, ο …έξυπνος νέος αρχηγός της νεοδεξιάς, διάλεξε έναν βουλευτή και πρώην υφυπουργό, ο οποίος, κατά την εσωκομματική αναμέτρηση, πέρσι το φθινόπωρο, είχε στηρίξει την αντίπαλό του !

Είτε πίστεψε, πως το μητσοτακέϊκο θα κώλωνε και θα συνέπλεε, είτε τόκανε για να σπάσει το εν Κρήτη φέουδο, κάθε άλλο παρά σοβαρά φέρθηκε. Η Ντόρα απέρριψε την υποψηφιότητα Πλακιωτάκη κι ετοιμάζει το …αντίποινο λάκτισμα : δικό της υποψήφιο, μέσα από τις τάξεις της Ν.Δ., κάνοντας επίδειξη δύναμης και δίνοντας ένα πρώτο δείγμα των επόμενων κινήσεών της.

Στα μάτια της κοινής γνώμης η όλη υπόθεση εμφανίζεται ως η συνέχεια της εσωτερικής διαπάλης στο χώρο της νεοδεξιάς, χωρίς κανένα ιδεολογικό και πολιτικό υπόβαθρο, ενώ το γεγονός πως εξελίσσεται στην Κρήτη, δείχνει και το γελοίο του πράγματος, καθώς η φασαρία γίνεται για κάποιον (τον όποιον…), που στις εκλογές του Νοέμβρη θα πάει …άκλαυτος !

Πόση σοβαρότητα, λοιπόν, να αποπνεύσουν οι κινήσεις του Σαμαρά, όταν είναι ξεκάθαρο πως αποσκοπούν στην αποφυγή - και μόνο – της τρίτης, αν όχι και χειρότερης, θέσης του νεοδημοκρατικού υποψηφίου ; >>>Διαβάστε τη συνέχεια...

Αλλά και στην άλλη – εσωδεξιά – πλευρά τα πράγματα δεν είναι καλύτερα, ούτε σοβαρότερα. Η Ντόρα Μπακογιάννη απέρριψε την υποψηφιότητα Πλακιωτάκη, επειδή δεν επιλέχθηκε, λέει, με αυτοδιοικητικά κριτήρια.
Βάζοντας, λοιπόν, τον πήχη σ΄ αυτό το επίπεδο, δηλαδή το αυτοδιοικητικό, ετοιμάζεται η ίδια να περάσει από …κάτω και μάλιστα σε δύο, τουλάχιστον, περιπτώσεις : μία στην ίδια την Κρήτη, που εμφανίζεται να προκρίνει την υποψηφιότητα Μαρκογιαννάκη, (καμιά σχέση με την αυτοδιοίκηση) και μία στο Καρπενήσι, με την υποψηφιότητα για το Δήμο του …γιου της ! (Αυτή κι αν είναι επιλογή με αυτοδιοικητικά κριτήρια !...).

Υ.Γ. Εξ ίσου κωμικοτραγική ιστορία, έπαιξε τις τελευταίες ημέρες και στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, με το φιάσκο της υποψηφιότητας Τσακνή για το Δήμο της Αθήνας. Ενώ όλα έδειχναν έτοιμα για την ανακοίνωση, ο τραγουδοποιός δήλωσε προσκείμενος στο ΚΚΕ και υποσχέθηκε υποστήριξη στον υποψήφιο του Περισσού, «…έστω κι αν δεν ψηφίζει στην Αθήνα !...

10 σχόλια:

ακυβέρνητος είπε...

Φίλε Λογοπλόκε ζούμε ωραίες στιγμές. Και μέσα στη μαυρίλα των ημερών η δεξιά μας χαρίζει το γέλιο που το έχουμε ανάγκη. Ο Σαμαράς θέλοντας να ξεμπροστιάσει το Μητσοτακέϊκο (με στόχο τον επίτιμο, η Ντόρα είναι κομπάρσος στην υπόθεση) στηρίζει τον τέως εσωκομματικό φίλο της Ντόρας, για να αφαιρέσει (έτσι πιστεύει) όσο μπορεί περισσότερες δικαιολογίες από τη δημιουργία του νέου δεξιού κόμματος.

Από την άλλη, η Μητσοτάκη-Μπακογιάννη-Κούβελου πρέπει να σηκώσει το γάντι στη πρόταση της ΝουΔου για κάθοδο του γιού της στη πολιτική. Όχι ότι επί της ουσίας έχει αντίρρηση, απλά ήθελε να το ανακοινώσει η ίδια και την πρόλαβε ο Αντωνάκης. Τρικλοποδιές και κωλοτούμπες.

Ακούστηκε επίσης από την πλευρά της η στήριξη Μαρκογιαννάκη για την Περιφέρεια Κρήτης, αλλά μάλλον ακούστηκε για να «καεί». Που βρήκε τα αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά στο πρόσωπο του Μαρκογιαννάκη;;; Άβυσσος αι βουλαί της Ντόρας.

Διαφωνώ μαζί σου με τον όρο «νεοδεξιά». Πρόκειται για εντελώς παλαιοδεξιά , όπως είχαμε την ατυχία να την γνωρίσουμε. Ο ίδιος ο Σαμαράς είχε μιλήσει για το θαυμασμό του (!!!) στον μέντορά του μακαρίτη Αβέρωφ (ότι πιο παλαιολιθικό διέθετε η δεξιά του Καραμανλή), συμπληρώνοντας ότι πρέπει η παράταξη να επανέλθει στο λαό της που τον έχει πληγώσει, όταν άλλαξε το ιδεολογικο-πολιτικό της στίγμα.

Αν λοιπόν η διακυβέρνηση του ακαταλληλότερου για τον Σαμαρά αποτελούσε «αριστερή» στροφή, μπορούμε να φανταστούμε πως ακριβώς οραματίζεται το κόμμα του…

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

Έτσι είναι, φίλε Πέτρο, με τους φορείς της Δεξιάς (δεν θα διαφωνήσω στην ουσία του επιθέτου που ταιριάζει, αν και το δικό μου "νέο" έχει χρονικό προσδιορισμό), να συνεχίζουν την ...ψυχαγωγία μας με "απείρου κάλους" κατορθώματα !

banel είπε...

΄Εχεις γράψει για το πατατράκ του Σαμαρά, που θα επέλθει με τις αποχωρήσεις των βουλευτών και στελεχών, που ελέγχονται από τη Ντόρα. Λες η αρχή να γίνει με τον Μαρκογιαννάκη ;

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

΄Ολα παίζονται, καθώς, αντικειμενικά, η πλευρά της Μπακογιάννη επιδιώκει το Βατερλό του Σαμαρά στις εκλογές του Νοέμβρη, για να ξεκινήσει τη δική της κομματική παρουσία.

Ανώνυμος είπε...

Το απόλυτο ρεζίλεμα των πολιτικών διαδικασίων, εν όψει των περιφερειακών εκλογών, θα επισυμβεί στο Καρπενήσι, εφ΄ όσον γίνουν αυτά που θρυλούνται.
Ο υιός Μπακογιάννη, από το πουθενά, υποψήφιος Δήμαρχος της πόλης και μάλιστα προτεινόμενος από τον Σαμαρά ! Ξεφτίλες, ξεφτιλισμένων !

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

Δυστυχώς, φίλε των 13.23, ενώ έτσι είναι τα πράγματα, τα προηγούμενα με την περιβόητη οικογενειοκρατία στην Ελλάδα, (και σ΄ όλους, σχεδόν, τους χώρους), δεν αφήνουν και μεγάλα περιθώρια για άσκηση κριτικής και για αυστηρή - όπως πρέπει - στηλίτευσή τους...

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα το πρωί ο Μιχαλολιάκος είπε στο MEGA οτι ο υιός Μπακογιάννη δέν έχει καμιά σχέση με την μητέρα του παρά μόνο με τον αείμνηστο πατέρα του Παύλο.
Τελικά ο Σαμαράς αποδεικνύεται κάθε μέρα περισσότερο ένας άβουλος αχυράνθρωπος ολκύως, ότι θέλουν τα τζάκια τον κάνουν ειδικά ο πρώην καταλληλότερος η πλάκα που θα σπάει μαζί του δέν θα έχει προηγούμενο.

Ανώνυμος είπε...

Eίναι τόσο γελοίοι που υπεισέρχονται και στα ενδοοικογενειακά, οι αθεόφοβοι !

Ανώνυμος είπε...

Τελικά όσοι έχουν μείνει στη κωλοδεξιά του Σαμαρά, είναι ό,τι πιο άχρηστο υπάρχει στην ελληνική κοινωνία. Η ηλιθιότητά τους σπάει κόκκαλα, αφού εκλαμβάνουν τις ροχάλες του λαού, για τα κατορθώματα των ανίκανων πολιτικών τους, ως βροχή !

Ανώνυμος είπε...

Επιβραδύνεται η μείωση του ελλείμματος