Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

"ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΣΤΑ ΚΡΕΒΑΤΙΑ ΣΑΣ" !...

Την ώρα που επιχειρείται να γίνει αυτό που άργησε δεκαετίες, δηλαδή, το συστηματικό κτύπημα της φοροδιαφυγής και το μεθοδικό κυνήγι των φοροφυγάδων, νάσου και οι «ευαίσθητοι», ψυχοπονιάρηδες των ΜΜΕ, αλλά και των blogs, να κλαψουρίζουν και να καταγγέλλουν την κυβερνητική επιδρομή, ενάντια σε «φτωχούς επαγγελματίες», που δοκιμάζονται από την κρίση και την ύφεση.

Να και η κατακεραύνωση των κρατικών ράμπο, που πάνε στα νησιά και τρομοκρατούν τις τοπικές κοινωνίες, «μέσα στην τουριστική περίοδο» και δεν αφήνουν τους …φουκαράδες ξενοδόχους, τους …καημένους ιδιοκτήτες και ενοικιαστές σπιτιών και δωματίων, τους …πένητες εστιάτορες, να ενθυλακώνουν τις εισπράξεις μαύρες κι άραχνες, χωρίς αποδείξεις και άρα και χωρίς δήλωσή τους στην εφορία.
Είναι δυνατόν να θέλουν οι ομάδες του Καπελέρη ν΄ αλλάξουν τις παραδοσιακές συνήθειες, όλων σχεδόν, των μη μισθωτών εισοδηματιών, μπορεί να γίνει αποδεκτό άνθρωποι που ποτέ δεν είχαν σχέση με τις ΔΟΥ, ν΄ αποκτήσουν, σώνει και καλά τώρα και μάλιστα με το ζόρι και με πρόστιμο ;
>>>Διαβάστε τη συνέχεια...

Και βέβαια, σε φυσική συνέχεια, τσουπ και οι διαμαρτυρίες για τα ετοιμαζόμενα ρεσάλτα στους οφειλέτες παρακρατηθέντος ΦΠΑ, τους ιδιοκτήτες μεγάλων ακίνητων που δηλώνουν 10 και 11 χιλιάδες € και εισπράττουν και επίδομα αλληλεγγύης από πάνω, τους φοροκλέπτες ελεύθερους επαγγελματίες, (γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς κ.α.), που με βάση τις φορολογικές τους δηλώσεις φυτοζωούν, ενώ στην πραγματικότητα, γλεντοκοπούν στην υγείαν των κορόϊδων !
Είναι ώρα για τέτοιο κυνηγητό καταμεσής της κρίσης ;

Κι όμως, από τις ελάχιστες φορές που ατάκες από ακούσματα της παιδικής μας ηλικίας, έρχονται (αν και μεταφορικά) να ταιριάξουν γάντι σε γεγονότα και εξελίξεις της σημερινής εποχής, : «κουφάλες στα κρεβάτια σας» !...

5 σχόλια:

ακυβέρνητος είπε...

Είναι αυτοί που δεν έχουν ακόμη καταλάβει ότι όλα έχουν αλλάξει. Θεωρούν ότι οι κυβερνητικές αποφάσεις και οι υποδείξεις-επιταγές της τρόϊκας, αφορούν κάποιους άλλους, ίσως και όλους τους υπόλοιπους, πάντως όχι τους ίδιους.
Είναι αυτοί που με μεγάλη χαρά και περισσή ικανοποίηση συμφώνησαν με τις περικοπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και των συνταξιούχων.
Είναι αυτοί που επιζητούν (από τους άλλους) δικαιοσύνη και ισονομία.
Είναι αυτοί που ουρλιάζουν (και δίκιο έχουν) στα κανάλια και στον Τύπο «φέρτε πίσω τα κλεμμένα».
Είναι αυτοί που απαιτούν (και δίκιο έχουν) όλα τα λαμόγια που μας κυβέρνησαν και μας κατέκλεψαν να μπουν επιτέλους φυλακή.
Οι «ευαισθησίες» τους όμως για την «σωτηρία» της πατρίδας εξαντλούνται στις συμβουλές προς την κυβέρνηση για το τι πρέπει να κάνει …με τους άλλους. Όχι με την πάρτη τους. Αυτοί θεωρούν ότι «προσφέρουν» στην Ελλάδα, αφού ο τουρισμός αποτελεί την «βαριά βιομηχανία» μας. Κατακλέβοντας ασύστολα τους τουρίστες και μη αποδίδοντας τους φόρους που τους αναλογούν, θεωρούν τους εαυτούς τους …βιομήχανους και μάλιστα με ασυλία.
Διαβάζω ότι από ελέγχους του ΣΔΟΕ στις επιχειρήσεις σε νησιά και τουριστικές περιοχές, διαπιστώθηκαν κατά μέσο όρο 286 (!!!) παραβάσεις. Το νούμερο είναι ασύλληπτο. Κατά μέσο όρο 286 παραβάσεις; Δηλαδή, ήσαν σε κάτι σύννομοι; Ούτε στις χαρτοπετσέτες φαντάζομαι.
Ο Αλογοσκούφης είχε σταματήσει τους ελέγχους, ελέω …ανάπτυξης. Την είδε κανένας; Η φοροκλοπή οδήγησε στη βελτίωση των υπηρεσιών ή σε επενδύσεις;
Ήρθε η ώρα (ελπίζω) να πληρώσουν και όσοι μέχρι τώρα μας έκλεβαν.
Απόλυτα εύστοχος ο τίτλος: «κουφάλες στα κρεβάτια σας…»

Ανώνυμος είπε...

Η πλέον ωφέλιμη και δίκαιη στρατηγική της κυβέρνησης θα πρέπει να συνίσταται στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πάταξη της φοροδιαφυγής καιτης χρησιμοποίησης των εσόδων από εκεί για την αναπλήρωση των περικοπών που έχουν γίνει σε μισθούς και συντάξεις.

stefanos είπε...

Υπάρχουν και έντιμες φωνές στα ΜΜΕ που δεν "κλαψουρίζουν"...
σαν κι αυτήν της Ιωάννας Σωτήρχου (Ελευθεροτυπία - Στήλη Εν-στάσεις)

Κοιτάχτε τι γράφει:

«Σήμερα υπάρχουν στο Κοινοβούλιο δύο αυτοαποκαλούμενα αριστερά πλην όμως ευρωφοβικά κόμματα, ένα εκ των οποίων έχει μείνει στην ένδοξη εποχή του Στάλιν και το άλλο στη σύγχρονη εκδοχή του, δυο κόμματα που βάζουν πάντα πλάτη στους συνδικαλιστικούς εκβιασμούς και τις αντικοινωνικές κινητοποιήσεις, καθαγιάζοντας τις κάθε λογής συναλλαγές του φαύλου ρουσφετολογικού δικομματικού κράτους με τους «πελάτες» του, φλερτάροντας έτσι με τους αδιαφανώς τακτοποιημένους ψηφοφόρους τους. Μήπως και ξεκλέψουν κανένα ψηφαλάκι. Ετσι τα δύο κόμματα της Αριστεράς νομοτελειακά εξελίσσονται σε αντιδραστικές πολιτικές δυνάμεις που ταυτίζονται με καταστροφικά μοντέλα άλλων εποχών».

και…

«Αν υπάρχει ένα οραματικό οδόφραγμα, είναι αυτό που στήνεται στις παρέες των λαμόγιων-φοροφυγάδων-νταβατζήδων-εξωχώριων πολιτικάντηδων. Και σε αυτό το «οδόφραγμα» δεν συμβάλλει η αντιπολίτευση».

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

Σαφώς, Στέφανε, υπάρχουν και έντιμες φωνές και εύστοχες παρεμβάσεις. Σιγά-σιγά τα ταμπού της "αριστεροσύνης" αρχίζουν να ξεμπροστιάζοναι και να ξεθωριάζουν !

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟΙ ΠΟΘ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΝΤΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ Ο ΣΔΟΕ ΚΤΥΠΑ ΤΗΝ ΚΑΜΠΑΝΑ ,ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΚΡΥΨΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ,ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ ?ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΣΤΑ ΚΡΕΒΑΤΙΑ ΣΑΣ ,ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΣΔΟΕ