Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΡΟΕΔΡΕ, ΩΡΑ ΓΙΑ ΠΡΑΞΗ !...

Για πολλοστή φορά, κύριε πρωθυπουργέ, στις προκαταρκτικές σας τοποθετήσεις στη Θεσσαλονίκη αναφερθήκατε στις τράπεζες και τις καλέσατε ν΄ ανταποκριθούν στο ρόλο τους και ν΄ αρχίσουν, επιτέλους, τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων, αλλά και των νοικοκυριών, η οποία, μήνες τώρα, είναι παγωμένη.
Μπορεί να θέτετε το ζήτημα διπλωματικά και να μη λέτε στα ίσια αυτό που πρέπει, δηλαδή, να μην καταγγέλλετε τους τραπεζίτες και τη συμπεριφορά τους, πλην όμως, φαίνεται καθαρά, πως δεν είσαστε καθόλου ευχαριστημένοι στην κυβέρνηση, από τη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος σ΄ αυτή την κρίσιμη συγκυρία.

΄Ολοι, κύριε Πρόεδρε, πολίτες, επιχειρηματίες, αγορές, τόχουν εμπεδώσει αυτό και δεν περιμένουν επί πλέον λόγια, περιγραφές και διαπιστώσεις, αλλά έργο και πράξεις.
Το δέον γενέσθαι είναι προσδιορισμένο, επιβεβαιωμένο και επικαι-ροποιημένο : η δημιουργία του μεγάλου κρατικού πυλώνα στο τραπεζικό σύστημα, που με τη λειτουργία του θα σπάσει στεγανά, αδράνειες και συμφεροντολογικές πρακτικές.
Είναι ξεκάθαρο πια, πως οι ιδιώτες μεγαλοτραπεζίτες δεν σκοπεύουν να κουνηθούν ρούπι, από τις θέσεις τους και να προχωρήσουν σε ενέργειες, που μπορεί να είναι απαραίτητες και ωφέλιμες για την οικονομία, αλλά όχι, έκδηλα, χρήσιμες για τους ίδιους, με την έννοια ότι περιέχουν μεγάλα ρίσκα. ΄Οσο κι αν τους καλείτε, ν΄ αναλάβουν αυτά τα ρίσκα, καμιά ανταπόκριση δεν φαίνεται να δείχνουν !
>>>Διαβάστε τη συνέχεια...

Σταματήστε, λοιπόν, τις νουθεσίες και τις προσκλήσεις και προχωρήστε : δημιουργείστε το μεγάλο κρατικό πυλώνα, με τη μορφή του μεγαθήριου, που θα σαρώσει τα πάντα και θα κάνει τους μεγαλοτραπεζίτες να βγουν, αναγκαστικά, από τις τρύπες τους και να τρέξουν να βρουν τρόπους και λύσεις αντίδρασης και διάσωσής τους.
Μόνο έτσι μπορεί να ελπίζετε πως θα υπάρξουν ουσιαστικές κινήσεις για συγχωνεύσεις και συνεργασίες, πραγματικά απαραίτητες και ωφέλιμες για την οικονομία κι όχι απόπειρες «κονόμας» μέσω χαριστικών «εξα-γορών» δημόσιων φιλέτων.

Η επιβαλλόμενη πολιτική ενίσχυσης της ανάπτυξης, δεν μπορεί παρά να περιλαμβάνει και τη συμμετοχή του τραπεζικού συστήματος, με την έννοια της συμβολής του στην στήριξη των αναπτυξιακών πρωτοβουλιών και επιχειρηματικών δράσεων. Περιθώρια για άλλη καθυστέρηση, δεν υπάρχουν και δεν δικαιολογούνται !...

3 σχόλια:

OSTRIA είπε...

επιτελους ειναι η μονη λυση και υπαριθμον πρωτη κινηση που πρεπει να γινει....να ελπιζουμε η θα απογοητευτουμε....

Ανώνυμος είπε...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΟΛΑ...ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΛΟΓΟΠΛΟΚΕ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙΡΟ........

Ανώνυμος είπε...

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ.. Τα ψέμματα τελείωσαν!
Ο κύβος ερρίφθη! Η υπογραφή της Κ.Υ.Α. ανοίγει πλέον διάπλατα το δρόμο για την επικείμενη επένδυση του Κατάρ στο Πλατυγιάλι, κάτι που σημαίνει αυτόματα την ταφόπλακα στις ελπίδες για εμπορικό-διαμετακομιστικό λιμάνιΗ Κίνηση Πολιτών Ξηρομέρου καλεί:
1. Το Δημοτικό Συμβούλιο να αλλάξει την απόφασή του και να ταχθεί ρητά και κατηγορηματικά ΕΝΑΝΤΙΟΝ της “επένδυσης” και της κοροϊδίας.
2. Το Νομαρχιακό Συμβούλιο να πράξει ανάλογα και να καταψηφίσει την πρόταση.
3. Την Επιτροπή Αγώνα να ενεργοποιηθεί άμεσα.
4. Τους πολίτες του Ξηρομέρου να επαγρυπνούν και να σταθούν στο πλευρό της Κίνησης αποφασισμένοι και έτοιμοι για αγώνα προκειμένου να πετύχουμε τη λειτουργία εμπορικού-διαμετακομιστικού λιμανιού, κάτι που η Πολιτεία έχει υποσχεθεί και οφείλει να πραγματοποιήσει.
5.Τέλος επειδή οι επερχόμενες εκλογές θα γίνουν στη βάση θέσεων για συγκεκριμένα προβλήματα και επειδή η καταστροφική για την περιοχή «επένδυση» είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα :
Καλούμε τις δημοτικές παρατάξεις και τους επικεφαλείς τους να πάρουν θέση εδώ και τώρα.
Καλούμε επίσης τους βουλευτές όλων των κομμάτων του νομού να πάρουν θέση για την «επένδυση».
ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ
Ο ΑΣΤΑΚΟΣ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕΒΕΖΟ