Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ !...

Η αναβάθμιση του διακυβεύματος στις αυτοδιοικητικές εκλογές ήταν μια οφειλόμενη κίνηση – απάντηση του Γ. Παπανδρέου στην επιχειρούμενη ισοπεδωτική δράση των ετερόκλητων δυνάμεων του άκρατου και αμοραλιστικού λαϊκισμού.
Ο δημοψηφισματικός χαρακτήρας είναι το αντιστάθμισμα στις προσπάθειες αναβίωσης μιας συμπόρευσης, που σε πολλά χαρακτηριστικά της , φέρνει στο αλήστου μνήμης «βρώμικο 89» !
Σαμαράδες, Τσίπρηδες, Αλαβάνοι, Παπαρήγες κι από κοντά τους κάποιοι διαχρονικοί κομπάρσοι του χώρου, (που βρήκαν την ευκαιρία να πάρουν ρόλο), σε παράλληλες και πανομοιότυπες συμπεριφορές, βάλθηκαν να παρουσιάσουν τα πράγματα στην τέλεια διαστρέβλωσή τους και να χρεώσουν την τρίχρονη λιτότητα του Μνημονίου, όχι στην κατάσταση χρεοκοπίας, που παρέλαβε η νέα κυβέρνηση, στις 4-10-2009, αλλά, περίπου, στις μαζοχιστικές τάσεις του ΠΑΣΟΚ και του Γ. Παπανδρέου !

Η χρόνια πολιτική πενία, τα αλλεπάλληλα λαϊκά χαστούκια και η μεταλλαγμένη ιδεολογικοπολιτική αγκύλωση των παραπάνω δυνάμεων, οδήγησε στα ύψη τον αμοραλισμό και την ανευθυνότητά τους, που με τη σειρά τους, τους κατέστησαν όχι απλά στείρους σε προτάσεις για το μετά, αλλά επικίνδυνους δυναμιτιστές της πορείας της χώρας προς τη σωτηρία και την ομαλότητα.
Η στρατηγική τους, εφ΄ όσον επικρατήσει και η εκλογική αναμέτρηση του Νοεμβρίου φέρει την καθαρή ήττα του ΠΑΣΟΚ, οδηγεί στην πτώση της κυβέρνησης και στο χάος. Το λαϊκίστικο συναπάντημα δεν είναι σε θέση ν΄ αρθρώσει, ούτε μια στοιχειώδη εναλλακτική πρόταση διεξόδου από την κρίση, πόσο μάλλον να δώσει διάδοχη πολιτική λύση την επαύριο. Τα μηδενικά, συνήθως, δεν αθροίζονται κι αν αθροιστούν, πάλι μηδενικό θα προκύψει !
Αυτή η πραγματικότητα, που μπορεί να διαμορφωθεί, σε 20 ημέρες, έμενε κρυμμένη από την ξεσάλωτη και διαστρεβλωτική επέλαση των ετερόκλητων δυνάμεων του λαϊκισμού και του αμοραλισμού και κινδύνευε να οδηγήσει το λαό στις κάλπες ανυποψίαστο για τα επερχόμενα. Βλέπετε η προπαγάνδα και η παραπληροφόρηση πάει σύννεφο !...
Ο πρωθυπουργός κάνει το αυτονόητο και αποκαλύπτει στον ελληνικό λαό τι έτρεξε, στο παρελθόν, τι παίζεται σήμερα και τι έρχεται αύριο, εφ΄ όσον οι δυνάμεις αυτές, παραδοσιακοί συντελεστές της κακοδαιμονίας και της χρεοκοπίας της οικονομίας και της χώρας, καταφέρουν να τον παραπλανήσουν και ν΄ αποσπάσουν την ψήφο του : έρχονται εθνικές εκλογές !

Πως ; Οι αγύρτες πανικοβλήθηκαν κι άρχισαν να μιλάνε για διλλήματα και εκβιασμούς ; Μα, όταν καλούν το λαό να καταψηφίσει την κυβέρνηση δεν έχουν κατά νου την πτώση της ; Και τι επιδιώκουν, να καταψηφιστεί η κυβερνητική πολιτική, αλλά η κυβέρνηση να μείνει στη θέση της, για να εφαρμόζει τις δικές τους πολιτικές ανοησίες ;

Μάλλον, δεν έχουν καταλάβει τίποτα από τα τεκταινόμενα, αυτή την ιστορική, για την Ελλάδα, συγκυρία !...

12 σχόλια:

MANIER είπε...

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

OSTRIA είπε...

σε αυτο το αρθρο περιεχεται ολη η αληθεια για την πολιτικη πραγματικοτητα στη χωρα!Εκλογες εδω και τωρα να τελειωνουμε με τη σαπια κατασταση ΜΜΕ και κομματων αντιπολιτευσης...ιδου η ευκαιρια τους!ας αναλαβουν τη χωρα με τα μαγικα ραβδακια τους...εκτος αν βρει την ωριμοτητα ο ελληνικος λαος να τους τα σπασει στο κεφαλι!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ρε συ, αυτοί νόμιζαν πως θα τους γίνουν και διευκολύνσεις ! Για δες πως έσφιξαν οι κώλοι, μόλις τέθηκε το σωστό πολιτικό δίλλημα !
Νέο 89. Σωστός, έτσι προσπαθούν να πορευτούν, μόνο που τώρα παίζεται η ύπαρξη της χώρας !
Εκλογές, ρε, να μπει κάθε κατεργάρης στο πάγκο του !

Βασίλης Λογοθέτης είπε...

xaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxxaxaxaxaxaxaxaxaax!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

Βασίλη, ελπίζω νάσαι καλά ! (Με τέτοιο ξέσπασμα...).

Π.Μ. είπε...

Η Εκλογολογία είναι εφεύρημα και ευσεβής πόθος όλων αυτών που τους φοβίζει η αποφασιστικότητα του Παπανδρέου να τα αλλάξει όλα.Τώρα που μυρίζονται οτι μέσα στα "όλα" περιλαμβάνονται και οι καναλάρχες, και οι εκδότες και οι μεγαλοεργολάβοι και η λοιπή συντροφία που όποτε ήθελαν άλλαζαν κυβέρνηση και Πρωθυπουργό, έχουν λυσσάξει και ξαμόλησαν τους υποταχτικούς τους δημοσιογράφους, να υλακτούν νυχθημερόν απο τα κανάλια και τις εφημερίδες,για το μνημόνιο και τα συμφέροντα δήθεν του κοσμάκη...Γιατί ποτέ δεν γουστάριζαν ισχυρό Πρωθυπουργό. Ηθελαν συνεταιρο αδύναμο και διεφθαρμένο, για να τον κάνουν ο΄τι θέλουν.
Ο ΓΑΠ όμως δεν θα κάνει εκλογές.Ο Λαός του έδωσε εντολή μέσα σε τέσσερα χρόνια να ξελασπώσει την χώρα απο το τέλμα που την έρριξε ο καταλληλότερος και η παρέα του και αυτό θα κάνει.Δεν αφήνεις τον λαγό που έχεις πιάσει για να τον ξαναπιάσεις...
Οι κρωγμοί και οι υλακές είναι του γύπα και της ύαινας,που χρόνια τώρα, απο τον καιρό του καποδίστρια είδαν την Ελλάδα σαν ψοφίμι και τρώνε τις σάρκες του.
Επιτέλους η Ελλάδα έχει για πρώτη φορά την ευκαιρία να γίνει σύγχρονο κράτος και θα τα καταφέρει.
Και αυτό το έχει καταλάβει και ο κόσμος.

ακυβέρνητος είπε...

Φίλε Λογοπλόκε,

Δεν θα συμφωνήσω ότι «η αναβάθμιση του διακυβεύματος στις αυτοδιοικητικές εκλογές ήταν μια οφειλόμενη κίνηση – απάντηση του Γ. Παπανδρέου…».

Ο λαός που καλείται στις κάλπες σε λίγες μέρες για να εκλέξει Δήμαρχο και Περιφερειάρχη, αίφνης του ανακοινώνεται ότι το διακύβευμα δεν είναι ο «Καλλικράτης», αλλά άλλο: η σταθερότητα της κυβέρνησης, η προκήρυξη πρόωρων εκλογών σε περίπτωση καταψήφισης των υποψηφίων που στηρίζονται από την κυβερνητική παράταξη, η απρόσκοπτη ή μη συνέχιση καταβολής και των επόμενων δόσεων του δανείου των 110 δισ. και άλλα μικρότερα και πιο άσχετα.

Δεν μπορώ να φανταστώ ότι στην Ε.Ε. κοιμούνται και ξυπνάνε αναμένοντας με ανυπομονησία να δουν αν τελικά γίνει Περιφερειάρχης ο τηλενομάρχης Ζορό! Υποθέτω, ούτε και η Ε.Κ.Τ. ξημεροβραδιάζεται στις τηλεοράσεις και παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα να δει αν ο Δημαράς ή ο Κικίλιας επικρατήσουν του Σγουρού.

Τι άλλαξε λοιπόν τις τελευταίες μέρες και ο ΓΑΠ σέρνεται πίσω από τη βλακώδη ρητορική του Σαμαρά περί «αντιμνημονιακής ψήφου»; Φοβάται εκλογική πανωλεθρία; Ο ίδιος δεν έχει δηλώσει ότι δεν τον ενδιαφέρει η καρέκλα, ούτε και η επανεκλογή; Ότι προτιμά να είναι χρήσιμος και όχι αρεστός; Αφού λοιπόν την 4ετία την έχει συνταγματικά εξασφαλισμένη και με ανετότατη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, προς τι η αλλαγή πλεύσης;

Με την τελευταία «αναβάθμιση του διακυβεύματος», αλλά και με μια σειρά άλλων λανθασμένων κατά τη γνώμη μου επιλογών (διακαναλική συνέντευξη, προεκλογική χορήγηση 100-300 ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχους κ.α.), φανερώνει σημεία πανικού, δείχνει πως του έχει ξεφύγει ο έλεγχος της κατάστασης.

Ακόμη και σημειολογικά, φαντάζει ως παραδοχή ήττας…

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

Φίλε Πέτρο, η κάθε κυβέρνηση δεν κρίνεται μόνο στην αρχή και το τέλος της 4ετίας. Κρίνεται κάθε μέρα και φυσικά, σε κάθε επί μέρους εκλογική διαδικασία.
Η λαϊκή συναίνεση ή τουλάχιστον η ανοχή στην εφαρμοζόμενη οικονομική πολιτική διάσωσης της Ελλάδας,αποτελεί βασικό παράγοντα συνέχισής της.
΄Ετσι όπως είχε ξεχειλώσει το ζήτημα των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο καθένας θεωρούσε τον εαυτό του ελέυθερο να κάνει και να ψηφίσει ό, τι θέλει, χωρίς αυτό να έφερνε κάποιες συνέπειες.
Η παρέμβαση Παπανδρέου χτυπάει τη χαλαρότητα και προβάλλει ευθύνες !

ακυβέρνητος είπε...

Εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι λάθος πολιτική επιλογή του Πρωθυπουργού (που κατά την ταπεινή μου άποψη θα του στοιχίσει), το να προσδίδει ο ίδιος χαρακτήρα υπέρ ή κατά του μνημονίου στη αυτοδιοικητική μας ψήφο.

Εξακολουθώ να λέω ότι σέρνεται πίσω από τις αρλούμπες του παρλαπίπα Σαμαρά, που φυσικά τον ενδιαφέρει να συσπειρώσει τους δεξιούς ψηφοφόρους, γνωρίζοντας πως αν δεν το καταφέρει πρέπει να παραδώσει τα κλειδιά στον επόμενο και να αποτραβηχτεί στα πίσω έδρανα για να κάνει παρέα στον κουρασμένο.

Μέχρι χτες χαρακτηρίζαμε ασυναρτησίες τα λεγόμενα του Σαμαρά. Ρωτώ και πάλι: Τι άλλαξε από χθες και ο ΓΑΠ προσδίδει σε αυτές τις εκλογές χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση;
Ασφαλώς και η κάθε κυβέρνηση κρίνεται κάθε μέρα, γιατί όμως σώνει και καλά να τα «στηλώνει» όταν υπάρχουν οποιεσδήποτε εκλογικές αναμετρήσεις;

Αντιγράφω το σημερινό άρθρο του Πρετεντέρη στα ΝΕΑ: «ΤΟ 1986, στη μέση ενός άλλου σχεδίου οικονοµικής σταθεροποίησης, οι ψηφοφόροι µαύρισαν το ΠΑΣΟΚ σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη. Πώς αντέδρασε ο Ανδρέας Παπανδρέου; Δεν αντέδρασε. Έκανε µια δήλωση ότι «νίκησε η Τοπική Αυτοδιοίκηση» και πήγε να κοιμηθεί. Κυβέρνησε απρόσκοπτα άλλα τρία χρόνια. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ, λοιπόν, τι συμφέρον έχει η κυβέρνηση να δραματοποιεί μια εκλογική αναμέτρηση, η οποία από μόνη της δεν είναι ιδιαίτερα δραματική».

Αυτό ακριβώς λοιπόν δεν καταλαβαίνω και εγώ. Αν τίθετο θέμα αποδοχής ή μη του μνημονίου, αν μπαίναμε στη λογική του δημοψηφισματικού χαρακτήρα, τότε είναι προφανώς αργά. Θα έπρεπε να είχε αποφασίσει ο ελληνικός λαός τον περασμένο Μάϊο και όχι σήμερα. Να έδινε τότε διακαναλική συνέντευξη ο Πρωθυπουργός, να ενημέρωνε τον λαό για την κατάσταση που βρισκόμαστε και τις επιλογές που υπάρχουν και να πήγαινε σε εκλογές ΠΡΙΝ υπογράψει το μνημόνιο. Έτσι τα δεξιά παπαγαλάκια και οι «αριστερές» γαλιάντρες σήμερα δεν θα πέταγαν τις αρλούμπες τους περί «μη νομιμοποίησης» του Έλληνα Πρωθυπουργού να μας οδηγήσει στο μνημόνιο.

Πιστεύω ότι όλα αυτά περί ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, δεν ηχούν καθόλου καλά στα αυτιά των ευρωπαίων εταίρων και δανειστών μας. Και πολύ φοβάμαι ότι αν το ΠΑΣΟΚ χάσει Δήμους και Περιφέρειες, που θεωρούσε δικούς του και δικές του, ακόμη και αν δεν προκηρύξει βουλευτικές εκλογές, στο εξής εκείνα τα κωλοspreads θα τα παρακολουθούμε με τηλεσκόπια της NASA…

Σπύρος είπε...

Είτε το θέλουμε είτε όχι στη "σύγχρονη" Ελλάδα του 21ου αιώνα υπάρχουν οι συντηρητικές δυνάμεις του αναχρονισμού που με τις τριτοκοσμικές επιλογές τους εδώ και δεκαετίες οδήγησαν την πατρίδα μας στην χρεωκοπία. Δεξιά και Αριστερά ανήκουν ουσιαστικά στο ίδιο στρατόπεδο. Βαυκαλίζουν τους Έλληνες με τις λαικίστικες προσεγγίσεις τους και γαργαλούν τα αυτιά του λαού με υποσχέσεις χωρίς αντίκρυσμα και ουσία. Δυστυχώς ένα μεγάλο μέρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ,το λεγόμενο, "βαθύ","πατριωτικό" μέσω διαφόρων "ανταρτών" που φωνασκούν εναντίον του μνημονίου εντάσσεται πλέον ενεργά σε αυτό το στρατόπεδο. Ο Παπανδρέου έχει μπροστά του έναν μακρύ δρόμο και πρέπει να δώσει έναν τιτάνιο αγώνα. Δεν ξέρω αν μπορεί να πετύχει,πρέπει όμως να προσπαθήσει. Η προσπάθεια του Γιώργου είναι η τελευταία ευκαιρία για να οικοδομηθεί μια νέα Ελλάδα, μια Ελλάδα με μέλλον και προοπτική. Αν ο λαός εκτιμήσει αυτήν την προσπάθεια θα βγει μακροπρόθεσμα κερδισμένος. Δυστυχώς όμως είναι ο ίδιος φυγόπονος λαός που θέλει εύκολες και γρήγορες λύσεις. Αν κάνει τελικά το λάθος, δεν θα είναι ο Παπανδρέου που θα χάσει,αλλά το μέλλον των παιδιών μας. Είναι άλλωστε αποδεδειγμένο ότι η Ιστορία δύσκολα δίνει δεύτερη ευκαιρία. Είναι πολύ σκληρή για κάτι τέτοιο...!

Ανώνυμος είπε...

petro k. to idio einai to 1986 me to 2021 stis autodiikitikes?

de blepeis pou einai to turi kai pou i faka?

ksesukonoun to lao gia na stamatisoun tin eksetastiki pou erxete kai fusika na min sukosoume pote kefali.

sumfono me ton pi.mi.
idi xtes ton flash bgeike o grammateas tin neas dimokratias kai eipe to pasok exei alla tria xronia na pragmatopoiisi to programma tou .
ki auto egine otan sikose to ganti o giorgos!
mexri tora oli i antipoliteusi na ton riksei pigene!!!
maria

ακυβέρνητος είπε...

Κα Μαρία
Ασφαλώς και μιλάμε για διαφορετικές εποχές. Το ερώτημα για το τυρί και τη φάκα πρέπει να γίνει στον ίδιο τον Πρωθυπουργό, που κατά τη γνώμη μου, είδε το ένα και όχι το άλλο. Πιστεύω ότι ο ΓΑΠ, από τη στιγμή που θέτει και ο ίδιος το δίλλημα «ή με ψηφίζετε ή πάω σε εκλογές», όχι μόνο σέρνεται πίσω από τον Σαμαρά που το έθεσε πρώτος («αν ο χάρτης πρασινίσει, τότε έρχονται χειρότερες μέρες») , ουσιαστικά αποδέχεται την αντίθετη προς τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ ψήφο, ως ψήφο διαμαρτυρίας κατά των μέτρων που επιβλήθηκαν. Ακόμη και οι δυσαρεστημένοι που είχαν αποφασίζει να μην προσέλθουν στην κάλπη, τώρα θα σκέφτονται διαφορετικά. Ή μήπως δεν το βλέπεις αυτό;

Φυσικά και η δεξιά και οι ψευτοαριστεροί συνοδοιπόροι της αρνούνται όλες τις εξεταστικές, ο καθένας για τους λόγους του. Μετά όμως τη χθεσινοβραδινή τοποθέτηση του Πρωθυπουργού, αν το ΠΑΣΟΚ χάσει Δήμους και Περιφέρειες, η ήττα πρέπει να εκληφθεί ως άρνηση του εκλογικού σώματος στη διερεύνηση των σκανδάλων; Γιατί περί αυτού πρόκειται!

Ποτέ το ΠΑΣΟΚ και ο ΓΑΠ προσωπικά, δεν είχε μιλήσει για χαλαρή, αδιάφορη ή ασήμαντη ψήφο. Στα πλαίσια της εφαρμογής του «Καλλικράτη» που αποτελεί κορυφαίο νομοθέτημα, ίσως το σημαντικότερο τούτης της κυβέρνησης, η ψήφος του ελληνικού λαού είχε και θα έχει τεράστια σημασία για την κυβέρνηση.

Βρισκόμαστε στο μέσον της χειρότερης οικονομικά κρίσης που πέρασε ο τόπος τα τελευταία 100 χρόνια. Σε μια εποχή που έχουν ενσκήψει μειώσεις μισθών και συντάξεων, φτώχεια, απολύσεις και ανεργία, ο Έλληνας, καλώς ή κακώς, δεν θα κάτσει να αναρωτηθεί ποιοι είναι οι φταίχτες. Λειτουργώντας με το θυμικό του, θα καταψηφίσει όποιον βρει μπροστά του. Και ξέρεις τι συμπέρασμα θα βγάλει; «Τους άλλους τους έστειλα σπίτι τους, ώρα να πάνε κι αυτοί…»