Τρίτη, 10 Μαΐου 2011

ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΝΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΕΙΣ ?...


Βρέθηκε το σημείο αναφοράς της κριτικής και της αξιολόγησης της κυβερνητικής πολιτικής για την οικονομία, το έλλειμμα και το χρέος : η έξοδος ή όχι, της χώρας στις αγορές, το 2012 και το 2013 !
Προδικάζεται η αδυναμία εξόδου ( σε λογικά επιτοκιακά επίπεδα) και άρα το Μνημόνιο απέτυχε, ο Παπανδρέου απέτυχε !

Σε τι απέτυχε ; Να ξαναβγάλει την Ελλάδα στις αγορές για ...δανεικά ! Και τι κάνει δηλαδή ; Προσπαθεί να βρει τα δανεικά, που οι αγορές δεν τα δίνουν ή τα δίνουν πανάκριβα, από άλλες πηγές. Και που προσφεύγει γι αυτό ; Στην Ευρωπαϊκά ΄Ενωση, της οποίας μέλος του σκληρού πυρήνα της, είναι και η χώρα μας...

΄Εγκλημα ; Ναί, έγκλημα ! Για τους μεν, επειδή με τα μέτρα που πήρε, μέχρι τώρα, δεν έπεισε τις αγορές να ξανανοίξουν. Κατηγορούμενος, και, γιατί δεν έλαβε όλα όσα - σκληρά - μέτρα απαιτούνταν και γιατί, αυτά που αποφασίστηκαν δεν εφαρμόστηκαν αταλάντευτα και χωρίς περιστροφές.
Για τους δε, το έγκλημα συνίσταται στο ό,τι αναγνωρίζουμε το χρέος και αναλαμβάνουμε να το ξεπληρώσουμε, ενώ θάπρεπε να πούμε "δε χρωστάμε σε κανέναν...", ν΄ αρνηθούμε κάθε πληρωμή και φυσικά να μην δανειστούμε ξανά. Όλοι φτωχοί, άνετοι κι ωραίοι !

Αυτές είναι οι δυο καθαρές οπτικές γωνίες της κριτικής που ασκείται στην κυβέρνηση, με αρκετές, βέβαια, διακλαδώσεις, υποπεριπτώσεις και ιδιομορφίες. Μπορεί νάναι τραβηγμένες, μπορεί νάχουν κενά, μπορεί να υπόκεινται σε εύκολη αντι-κριτική και απόρριψη, πλην όμως είναι καθαρές !...

Υπάρχει, δυστυχώς και μια άλλη κριτική άποψη, πιο θορυβώδης, πιο ύπουλη, βρώμικη και ελεεινή μέχρι τα μπούνια της : είναι η άποψη μιας μεγάλης γκάμας πολιτικών και δημοσιογραφικών φορέων και προσώπων, που μόνο φωνάζουν και θορυβούν, χωρίς ν΄ αρθρώνουν, ούτε στόχους, ούτε μέσα και τρόπους επίτευξής τους.
  Πρόκειται για τους "φωστήρες" της καθημερινής περιφρόνησης των πάντων και όλων, των μαυραγοριτών του πόνου και της αγωνίας ενός ολόκληρου λαού, για τους ξερόλες, τους ειδήμονες και τους καμπόσους της δημόσιας ζωής, που επιβάλλονται, είτε ουρλιάζοντας, είτε ξερνώντας, σε κάθε περίπτωση δηλαδή, ρυπαίνοντας την ατμόσφαιρα !

Στις τάξεις τους βρίσκουμε κάθε καρυδιάς καρύδι και κάθε συνομοταξίας αλητάμπουρες, μυαλοφυγόδικους ή κομπλεξικούς, από πολιτικούς, εκδότες, δημοσιογραφίσκους, μέχρι "καλλιτέχνες", "επιστήμονες", μέτωπα, άρματα, κόμματα, κομματίδια, παρέες, γκρουπούσκουλα... Πρόκειται για γκάμα που περιλαμβάνει από "αριστερούς", μέχρι φασισταράδες, ενωμένους σε μια ιδιότυπη συμμαχία που βασικό συνεκτικό της στοιχείο έχει τον αντι - ΠΑΣΟΚισμο και τον αντι - Παπανδρεϊσμό !

΄Ολοι αυτοί, μέσα από εφημερίδες - φυλλάδες και blogs - οχετούς, εμποτισμένα στην ημιμάθεια και τη φανατίλα, φωνάζουν, και, όταν αποφασίζονται μέτρα προσαρμογής της οικονομίας, βρίσκοντάς τα σκληρά και ληστρικά για το λαό, αλλά φωνάζουν, και όταν δεν επιτυγχάνονται οι δημοσιονομικοί στόχοι, υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση δεν κάνει αυτό που πρέπει, δηλαδή, δεν λαμβάνει περισσότερα και σκληρότερα μέτρα !

Από τη μια οι αγορές είναι νεοταξικές, διαβολικές, σιωνιστικές, ληστρικές κλπ, κλπ, και από την άλλη, επιζητούμενο αποκούμπι, μέτρο και σημείο αναφοράς της αποτυχίας της κυβερνητικής πολιτικής, επειδή δεν προβλέπεται ν΄ ανοίξουν για το 2012 και το 2013 !
Η αλητεία έγκειται στο γεγονός, πως ενώ σύμφωνα με τις δικές τους παραδοχές οι αγορές είναι κακές και απορριπτέες, στην αντιπαράθεση της χώρας μ΄ αυτές, εγκαλούν και καταδικάζουν την κυβέρνηση επειδή δεν μπορεί να τις πείσει να μας ξαναδώσουν δάνεια. Κάνουν γαργάρα το γεγονός, πως το άνοιγμα των αγορών προϋποθέτει περισσότερα σκληρά μέτρα για το λαό και τη χώρα !...

Αυτοί οι βρωμιάρηδες είναι ικανοί τη μια μέρα να διαδηλώνουν και ν΄ αφορίζουν "όχι στην τρόϊκα", "όχι στο μνημόνιο" και την άλλη να αλυχτούν "προδότη Παπανδρέου δεν έπιασες τους στόχους, δεν σούδωσαν τη δόση και δεν έχεις να μας πληρώσεις !...".

Αν το εξωτερικό μέτωπο που έχει ν΄ αντιμετωπίσει ο Γιώργος Παπανδρέου είναι σκληρό και αδίστακτο, το εσωτερικό, είναι για "γέλια και για κλάματα" !...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Λογοπλόκε, ασε αυτούς που είναι εκτός ΠΑΣΟΚ. Δες πρώτα αυτους που είναι εντός ΠΑΣΟΚ(Λοβέρδο, Διαμαντοπούλου, Σημίτη κ.α) που σε αγαστη συνεργασία με το Mega υπονομεύουν το ΓΑΠ