Σάββατο 7 Μαΐου 2011

ΣΟΒΑΡΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ - ΚΟΛΑΦΟΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ !...


Η συνάντηση των ισχυρων της Ενωσης χθες το βράδυ στο Λουξεμβούργο για την απάντηση της Γηραιάς Ηπείρου στην κρίση χρέους των κρατών-μελών της, πυροδότησε νέα σενάρια και πανικό. Με προορισμό το δουκάτο ταξίδεψε και ο Γ. Παπακωνσταντίνου, καθώς η ατζέντα ενδιαφέρει τη χώρα μας στον μέγιστο βαθμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο κύμα κερδοσκοπικών επιθέσεων στους αδύναμους κρίκους της Ευρώπης ενεργοποίησε την κόκκινη γραμμή που ενώνει τις δύο όχθες του Ατλαντικού.

Στο παρασκήνιο ενεπλάκη και ο Γ. Παπανδρέου, καθώς είναι ο πρώτος ηγέτης που επισήμανε και πέτυχε την ενιαία αντίδραση. Αποτέλεσμα των διεργασιών είναι οι υπουργοί Οικονομικών να εξετάζουν την εξής συμφωνία:

· Τη θεσμοθέτηση του φόρου επί των συναλλαγών για τη χρηματοδότηση του μόνιμου μηχανισμού.

· Την έκδοση ευρωομολόγων.

· Την επιμήκυνση του ελληνικού δανείου.

· Τη χορήγηση επιπλέον ποσών, ώστε να σταματήσουν οι πιέσεις των αγορών.

Αν η συμφωνία κλείσει, τη Δευτέρα που θα ανοίξουν οι αγορές θα έχει διαμορφωθεί μια εντελώς νέα κατάσταση. Οσοι έχουν επενδύσει στα ασφάλιστρα κινδύνου θα έχουν χάσει τα λεφτά τους οριστικά. Η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε στη συνάντηση από τον υπουργό Οικονομικών, ο οποίος αναχώρησε για το Λουξεμβούργο με άκρα μυστικότητα. Την αποστολή του ήξεραν μονάχα ο ίδιος και ο πρωθυπουργός. Ο Γ. Παπακωνσταντίνου είχε μαζί του και τον οδικό χάρτη, το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής στρατηγικής και το σχέδιο αποκρατικοποιήσεων, ώστε να «διευκολύνει» την απόφαση των εταίρων μας. Σε όλη τη διάρκεια της παραμονής του εκεί ο υπουργός Οικονομικών ήταν σε ανοιχτή γραμμή με τον Γ. Παπανδρέου, προκειμένου να μεταδίδει εικόνα και να λαμβάνει οδηγίες.

>>>Διαβάστε τη συνέχεια...

Γιατί θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο πως αν οι ισχυρές χώρες βάλουν το χέρι στην «τσέπη», αυτό δεν θα γίνει χωρίς να έχουν διασφαλίσει την «απόδοση» της επένδυσης που θα κάνουν κι αυτές με τη σειρά τους. Σε κάθε περίπτωση, μέχρι αργά το βράδυ οι πληροφορίες που έφθαναν από το Λουξεμβούργο στην Αθήνα «μιλούσαν» απλώς για «καλό κλίμα». Αν οι διαπραγματεύσεις ολοκληρωθούν σήμερα αναμένεται οι Ευρωπαίοι ηγέτες να ανοίξουν τα χαρτιά τους, ώστε να μπει ένα τέλος και στην αχαλίνωτη φαντασία όσων είδαν πίσω από τη σύσκεψη του Λουξεμβούργου την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και, ίσως, τη διάλυση της Ευρωζώνης.

Του Γ. ΑΝΤΥΠΑ από την ΗΜΕΡΗΣΙΑ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πηγε, που πηγε κρυφα στο Λουξεμβούργο ο υπουργος, αδεια πηρε απο το Λαζοπουλο και τον Τσιπρα?