Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

ΟΤΑΝ ΤΟ «ΕΠΙΜΕΝΩ ΕΛΛΗΝΙΚΑ» ΕΊΝΑΙ ΛΗΣΤΡΙΚΟ !...


Όπως σ΄ όλα τα πράγματα η απολυτότητα κι ο δογματισμός εμπεριέχουν κινδύνους και αρνητικές συνέπειες, έτσι και το «επιμένουμε ελληνικά» δεν είναι να το παίρνεις πάντα τοις μετρητοίς, ούτε να τόχεις ως τυφλοσούρτη στις επιλογές σου. Πόσο μάλλον αν είσαι το ίδιο το δημόσιο και θέλεις να προμηθευτείς φάρμακα για τα Νοσοκομεία !

Ο τομέας της Υγείας έπαιξε και παίζει πολύ, σ΄ όλες αυτές τις περιπτώσεις των υπέρογκων κρατικών δαπανών και της κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος, όπως κατά καιρούς έχει επισημανθεί και καταγγελθεί. Κι είναι σ΄ αυτόν τον τομέα που επιχειρείται μια ριζική αλλαγή στις δομές του, αλλά και στις διαδικασίες διοίκησης, λειτουργίας και προμηθειών των αναγκαίων υλικών και προϊόντων.

Μέχρι χθες, ακούγαμε για περιπτώσεις υπερκοστολόγησης, για φαινόμενα αισχροκέρδειας, για κυκλώματα αφαίμαξης πόρων, γενικά και αόριστα. Τώρα έχουμε χειροπιαστό γεγονός, που αποδεικνύει το διαχρονικό όργιο ρεμούλας και κλεψιάς, και, σ΄ αυτόν τον τομέα !

Θέλοντας το δημόσιο να προμηθευτεί τέσσερις φαρμακευτικές ουσίες, προχώρησε, για πρώτη φορά, σε διεθνή δημοπρασία κι όχι σε διαγωνισμό μεταξύ μόνο ελληνικών εταιρειών. Το αποτέλεσμα υπήρξε καταπελτικό : επιτεύχθηκαν τιμές κατά 80% μικρότερες, από την καλύτερη ελληνικής εταιρείας !!!

Όπως αποκάλυψε ο Γ. Δεβετζόγλου στα ΝΕΑ, «…από το ποσό των 2.139.680 ευρώ που θα έδινε το υπουργείο για τη συγκεκριμένη προμήθεια πέτυχε έκπτωση 79,8% και έδωσε μόλις 431.222 ευρώ !...».

Πόσο είναι το ετήσιο κόστος των φαρμάκων, ιατρικών πράξεων, κλπ. που επωμίζεται το ελληνικό Δημόσιο ; ΄Ισα με 9 δισ Ευρώπουλα !!!

Πως θα εκφραστούν οι «χαμένοι» - μαθημένοι στη διαχρονική απομύζηση του δημόσιου χρήματος ; Σε διάφορες φυλλάδες, που φιλοξενώντας δακρύβρεχτα αρθρίδια πληρωμένων κονδυλοφόρων θα ωρύονται : αφελληνίζεται η προμήθεια φαρμάκων !

Με ποιους θα τακιμιάσουν, οσονούπω, οι απατεώνες, που ξεμένουν ; Μα, με τους κάθε είδους και προέλευσης μαλακόβιους, που θα κάνουν σημαία του …αγώνα τους, το «όχι στην περικοπή των δαπανών για την Υγεία» !...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δεν βλέπεις ότι διαλύεται σιγα-σιγα και ο Παναθηναικός στο μπάσκετ.