Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΣΟ ΠΙΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΚΑΤΩ !...


Σε κατάσταση απόγνωσης και πανικού έχει περιέλθει ο δεξιός συρφετός της Μέρκελ και του Ρέσλερ, καθώς το κάθε νέο εκλογικό χαστούκι που τρώνε, είναι ισχυρότερο από τα προηγούμενα. Προχθές στο Βερολίνο καταχεριάστηκαν πάλι από το εκλογικό σώμα, με τη Μέρκελ να διασώζεται, καταϊδρωμένη, στη δεύτερη θέση και τους συμμάχους της Φιλελεύθερους, να καταποντίζονται κάτω από στο 1,8%, από 7,6% που είχαν και με το όριο εισόδου στη βουλή το 5% !

Τα πράγματα έχουν ξεκαθαριστεί και δείχνουν πως στη Γερμανία, ο ανεκδιήγητος συνασπισμός εξουσίας Χριστιανοδημοκρατών - Φιλελευθέρων, αντικαθίσταται από εκείνον των Σοσιαλδημοκρατών - Πράσινων.

΄Ολοι οι φτηνοί υπολογισμοί των Μερκελέδων, ότι η σκλήρυνση της πολιτικής τους και της συμπεριφοράς τους κατά της Ελλάδας, θα σταματήσει τη φθίνουσα πορεία τους και θα τους δώσει εκλογικούς πόντους, έπεσαν έξω κατά τον πιο πανηγυρικό τρόπο και ο φαύλος κύκλος στον οποίον έμπλεξαν, προς τα κάτω τους πάει κι όχι προς τα πάνω.

Φυσικά, ως δεξιοτόμαρα κι αυτοί, δε λένε να παραδεχθούν το λάθος τους και συνεχίζουν την ίδια άφρονα και ανθελληνική τακτική και πρακτική τους. Γι αυτό και σαν τα μουλάρια που ξεψυχάνε, γίνονται περισσότερο επικίνδυνοι, κατά τη διαδικασία του ψόφου τους...

4 σχόλια:

ακυβέρνητος είπε...

Οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες είχαν ταχθεί από καιρό υπέρ της στήριξης της ελληνικής οικονομίας και της προσπάθειας που καταβάλλουν οι Έλληνες για το νοικοκύρεμα των οικονομικών τους. Ο πρόεδρος του κόμματος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ έχει ταχθεί υπέρ της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους με την ταυτόχρονη καθιέρωση ευρωομολόγου, ενώ ο πρώην ηγέτης του κόμματος Όσκαρ Λαφοντέν έχει προτείνει την πλήρη διαγραφή του (!).
Σε ομιλίες τους μιλούσαν για την κοινή μοίρα των Ευρωπαίων και για το χρέος και τις ιστορικές ευθύνες των πλουσιοτέρων χωρών, έναντι των οικονομικά ασθενέστερων.
Δεν ξέρω αν κερδίσουν τις εκλογές και δεν ξέρω αν τότε θα θυμούνται όσα έλεγαν. Το σίγουρο είναι ότι σε αυτή την περίπτωση θα δέχονται τα πυρά της Μερκελικής αντιπολίτευσης και των φυλλάδων που την ακολουθούν ότι βοηθάει απατεώνες. Ομοίως θα δέχονται και τις πιέσεις των Γάλλων, Άγγλων, Ολλανδών, Φιλανδών, Αυστριακών και λοιπών «αθώων» περιστερών.
Στο μεταξύ στην Ελλάδα τα κόμματα θα συνεχίσουν να σκοτώνονται για το ποια είναι η σωστή και ποια η λάθος πολιτική. Πέντε κόμματα, πέντε γνώμες. Δέκα εκατομμύρια Έλληνες, δέκα εκατομμύρια γνώμες.
Σε ένα τέτοιο περιβάλλον είναι δύσκολο να συνεχίζουν να μας στηρίζουν…

stefanos είπε...

ΕΤΣΙ...
Πιό κάτω - και πιό κάτω
γιατί έχουμε κι εμείς τα όπλα μας...
Σαν τις κατάρες της μάνας μου!
Τότε στους Ναζί
και τώρα στην Μέρκελ

boom είπε...

Ένα από τα δράματα που ζει το ΠΑΣΟΚ είναι και ο εγκλωβισμός του στις πολιτικές τωνδεξιών ηγεσιών της Ε.Ε. και η ταύτιση της κυβέρνησής του μ΄ αυτές! Την ίδια ώρα ο ομοϊδεάτης και ομοτράπεζος της Μέρκελ Σαμαράς έχει καταφέρει να βγάλει την ουρά του απ΄έξω με το λαϊκισμό και τη συνθηματολογία του.

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

Καλημέρα, Πέτρο, Στέφανε, boom... Οι επερχόμενες αλλαγές - ανατροπές στις κύριες χώρες της Ευρωζώνης (Γερμανία - Γαλλία) είναι ένας ακόμα σοβαρός λόγος να ενταθούν οι προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για να αποφευχθούν, μέχρι τότε, ανεπανόρθωτες εξελίξεις και γεγονότα για τη χώρα !